26 Kasım 2012, Pazartesi 13:40:35

TAV'DAN YOLCULARA YENİ BİR HİZMET

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen “Yolcu Bilgilendirme Sistemi”, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yolcuların kullanımına sunuldu.
  • Hangi diller destekleniyor aca?
  • Halen bankamatiklerin önünde kimleri bekliyoruz bir görseniz.Yeni keşfetmeye çalışanlar,yanlış yapıyorlar kartı çıkarıp yeniden başlıyorlar,eskiden beri kullanıp bir türlü beceremeyenler,hesapta hiç parası olmadığı halde resmen oyun oynayanlar,kartı takıp ne yapacağını telefonla öğrenmeye çalışanlar,anlatmakla bitmez.Her bankamatiğin önünde olay var.Kioskları mı kullanacaklar,şaka ediyorsunuz herhalde.Aziz Nesin nur içinde yatsın,sağ olsaydı doğruları söylediği için elini ayağını öperdim...
  • duşunce guzel, uygulama guzel, teknolojının ımkanlarından yararlanmak guzel ama bunların hepsı hava yolu ıle seyahat eden yolcuların belırlı bı kesımı ıcın gecerlı..bızım ınsanımızın bu kıosk ları gorse dahı , kac kışısı ne amacla konuldugnu vede nasıl kulanılması gerektıgını nerden bılecek.gunumuz turkıyesınde genc neslın dışında teknolojı ıle ılgılenen kac ınsanımız var.. genclerımızn dışında cep telefonun dahı fonksıyonlarını bılen ınsanımızın sayısı oldukca azdır. bence, oncelıkle kndı ınsanımıza teknolojının dılınden anlayacak sekılde ucretsız egıtım ımkanları sunulması ve bu konularda bılınclendırlmesı gerekır . bunun ıcın de beledıye vede valılıklere ışler duşmektedır..

TAV Bilişim Hizmetleri’nin yeni ürünü “Yolcu Bilgilendirme Sistemi”, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hizmete girdi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar ve İç Hatlar Terminalleri Geliş ve Gidiş katlarında yolcuların en yoğun şekilde kullandığı alanlarda toplam 14 kiosk ile hizmete sunulan “Yolcu Bilgilendirme Sistemi”, interaktif dokunmatik ekranları ile yolcuların pratik bilgilere kolayca ulaşmasını sağlıyor.

 

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, geliştirilen bu yeni ürün ile havayolu ulaşımını tercih edenlerin havalimanında geçirdikleri sürede hayatlarının çok daha kolay olacağını ifade ederken, “Yazılım geliştirmesi TAV Bilişim Hizmetleri ekibi tarafından yapılan ürünü ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda devreye aldık. Bu ürünün, sunduğumuz hizmet kalitesine paralel olarak yolcu memnuniyetini ve rahatlığını en üst seviyede tutmasını hedefliyoruz” dedi.

Havalimanlarının karmaşıklığını azaltmayı amaçlayan bu uygulama ile yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar ve İç Hatlar Terminalleri’nde sunulan hizmetleri listeleyebiliyor ve istedikleri hizmete ulaşmak için izlemeleri gereken rotayı harita üzerinde görüntüleyebiliyorlar. Engelli yolcuların havalimanı içerisinde konforlu bir ulaşım sağlayabilmeleri için, kullanıcı tarafından yapılan seçime bağlı olarak engelli yolcuların da kullanabileceği alternatif bir yol haritası çıkarılabiliyor. Uygulama, uçuş kartını barkod okuyucuya okutan yolcuya, gideceği uçuş kapısının yolunu harita üzerinde tarif ederek zaman tasarrufu sağlıyor.

Yönlendirme özelliğine ek olarak haberler, hava tahmini ve şehir içi ulaşım olanakları hakkında da bilgi veren uygulamada, yolcuların ve yolcu yakınlarının, havalimanında sunulan hizmet kalitesi ile ilgili düşünce ve önerilerini iletebilmeleri için anket ve formlara da yer veriliyor.

TAV'DAN YOLCULARA YENİ BİR HİZMET

Yorumlar

Dil desteği ~ 11 yıl önce
Hangi diller destekleniyor aca?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAYF ~ 11 yıl önce
Halen bankamatiklerin önünde kimleri bekliyoruz bir görseniz.Yeni keşfetmeye çalışanlar,yanlış yapıyorlar kartı çıkarıp yeniden başlıyorlar,eskiden beri kullanıp bir türlü beceremeyenler,hesapta hiç parası olmadığı halde resmen oyun oynayanlar,kartı takıp ne yapacağını telefonla öğrenmeye çalışanlar,anlatmakla bitmez.Her bankamatiğin önünde olay var.Kioskları mı kullanacaklar,şaka ediyorsunuz herhalde.Aziz Nesin nur içinde yatsın,sağ olsaydı doğruları söylediği için elini ayağını öperdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
duşunce guzel, uygulama guzel, teknolojının ımkanlarından yararlanmak guzel ama bunların hepsı hava yolu ıle seyahat eden yolcuların belırlı bı kesımı ıcın gecerlı..bızım ınsanımızın bu kıosk ları gorse dahı , kac kışısı ne amacla konuldugnu vede nasıl kulanılması gerektıgını nerden bılecek.gunumuz turkıyesınde genc neslın dışında teknolojı ıle ılgılenen kac ınsanımız var.. genclerımızn dışında cep telefonun dahı fonksıyonlarını bılen ınsanımızın sayısı oldukca azdır. bence, oncelıkle kndı ınsanımıza teknolojının dılınden anlayacak sekılde ucretsız egıtım ımkanları sunulması ve bu konularda bılınclendırlmesı gerekır . bunun ıcın de beledıye vede valılıklere ışler duşmektedır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000