12 Ağustos 2008, Salı 19:24:53

TAV'dan son dakika açıklaması

Atatürk Havalimanı S.O.S veriyor haberi ile iglili TAV'dan açıklama geldi. İşte TAV Genel Müdürü Kemal Ünlü imzalı açıklama.
  • sevgili aa havalimanında yogunlugun oldugu saatler sabah ve ramazan dolayısıyla geri dönüşlerin şimdiden yaşanmaya başlandıgı yaz sezonunun gece saatleridir.Sezonu bu şekilde düşünmek lazım,ayrıca ucagı kaçıran yolcu, havayollarında gecikme, operasyonel anlamda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması zamanlamanın dogrulugunu göstermektedir.Art niyetli olmayalım.
  • Uçuşların en yoğun olduğu turizm sezonunda, yoğun sayılabilecek bir saatte "planlı kesinti, periyodik bakım" ! Hadi, periyodik bakım tarihini sakin sezona denk getiremedin, saatini de gece 02:00 - 04:00 arası gibi yoğun olmayan bir zamana alamadın. Bu açıklama bana inandırıcı gelmedi. Eğer gerçekten bilerek yapıldıysa durum daha vahim.

Sayın Yetkili,

 

İhlas Haber Ajansı’ndan TC-CK-Y imzasıyla 12 Ağustos 2008, Salı Günü (Bugün) saat 14.44’te yayınlanan Atatürk Havalimanı S.O.S veriyor – Havalimanında boardlar bozuldu, yolcular şaşkına döndü başlıklı haberinize istinaden bazı konuları değerlendirmelerinize sunarız.

 

Atatürk Havalimanı’nda uçuşların yapılması ile ilgili olarak yolcu ve yolcu yakınlarının bilgilenmesine imkan sağlayan FIDS- Uçuş Bilgilendirme Sistemi’nde periyodik bakım çalışmaları amacıyla 10 Ağustos 2008 Pazar Günü planlı 45 dakikalık bir kesinti yaşanmıştır. Planlı ve kontrollü kesinti, 10 Ağustos 2008 tarihinde saat 20.30 ile 21.45 arasında gerçekleşmiştir. 11 Ağustos 2008 tarihinde saat 20.05 ile 20.45 arasında ise 45 dakikalık bir kesinti yaşanmıştır. Kesintiler sırasında yolcuların mağduriyetini gidermek için sesli anons yönlendirme sistemi kullanılmış ve uçuşlarda herhangi bir gecikme ya da aksaklık yaşanmamıştır. Periyodik bakım amaçlı yapılan planlı kesintiler nedeniyle zaman zaman bazı sistem monitörlerinde bilgi kaybı meydana gelmektedir. 

 

Diğer taraftan TAV İstanbul tarafından 10 Ocak 2000’den bu yana işletilen Atatürk Havalimanı’nda Ocak 2007’de devreye alınan yolcu bagajlarının, check-in işleminden sonra detaylı güvenlik taramasından geçmesine imkan sağlayan Patlayıcı Madde Tespit Sistemi, EDS ünitesinde Dış Hatlar Terminali’nde bulunan 8 adet EDX, beş adet CTX ve üç adet IONSCAN cihazı bulunmaktadır. Bu cihazlar sistemin güvenli çalışması amacıyla herhangi bir arıza meydana geldiğinde bir diğerini yedekleyecek şekilde çalıştırılmaktadır. Bu cihazlardan bir adet CTX cihazı arızalanmıştır. Cihazın fonksiyonunu yerine getirecek diğer cihazların tamamı çalışır durumdadır. Dış Hatlar Terminali’nde bulunan makinenin arızalanmasından kaynaklı her hangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir.

 

Bilginize sunarız.

 

Saygılarımızla,

 

Kemal ÜNLÜ

Genel Müdür

TAV İstanbul

TAV'dan son dakika açıklaması

Yorumlar

Pes ~ 16 yıl önce
sevgili aa havalimanında yogunlugun oldugu saatler sabah ve ramazan dolayısıyla geri dönüşlerin şimdiden yaşanmaya başlandıgı yaz sezonunun gece saatleridir.Sezonu bu şekilde düşünmek lazım,ayrıca ucagı kaçıran yolcu, havayollarında gecikme, operasyonel anlamda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması zamanlamanın dogrulugunu göstermektedir.Art niyetli olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa ~ 16 yıl önce
Uçuşların en yoğun olduğu turizm sezonunda, yoğun sayılabilecek bir saatte "planlı kesinti, periyodik bakım" ! Hadi, periyodik bakım tarihini sakin sezona denk getiremedin, saatini de gece 02:00 - 04:00 arası gibi yoğun olmayan bir zamana alamadın. Bu açıklama bana inandırıcı gelmedi. Eğer gerçekten bilerek yapıldıysa durum daha vahim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000