19 Haziran 2012, Salı 14:06:47

TAV'DAN GAZİPAŞA AÇIKLAMASI

TAV Havalimanları İşletmeler Direktörü Murat Örnekol, son dönemde medyada çıkan haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı. İşte Örnekol'un basın açıklaması...
  • helal sana adanalı celal,,, vallahi iyi oldu açıklamaların aydınlattı havacılık camiamızı,,, dengelerin devamı için ince ayar açıklaması yaptırılmış belli, sende bir bilen oldunya havacılık sektörümüzde, hayırlısı artık...
  • sonunda yetkili birisinden bilgilendirici bi açıklama gelmiş, konuyla alakası olmayan kişiler yerine ilgili kişilerin konuşması daha tatmin edici...

TAV Havalimanları iştiraki  TAV Gazipaşa Yatırım, Yapım ve İşletmecilik A.Ş. tarafından işletilmekte olan Antalya Gazipaşa Havalimanı hakkında son dönemde medyada yer alan haberlerle ilgili olarak TAV Havalimanları İşletmeler Direktörü Murat Örnekol’un açıklamasını aşağıda bilginize sunarız:

“Antalya Gazipaşa Havalimanı’nın bulunduğu bölgenin bu havalimanına olan ihtiyacı tartışma götürmeyecek bir gerçektir. Devamlı büyüme ve gelişme hedefiyle yola çıkan TAV Havalimanları, Ağustos 2007'de yapılan Antalya Gazipaşa Havalimanı işletme ihalesini kazanarak Mayıs 2034 yılına kadar işletim hakkını elde etti. Yapımı 1999 yılında tamamlanan, mevcut altyapısı ile yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 2 bin 144 metrekare terminal alanına sahip Antalya Gazipaşa Havalimanı, sürekli gelişen bölgenin en stratejik tesislerinden biridir. TAV Havalimanları, Antalya Gazipaşa Havalimanı ile havalimanı işletmeciliğindeki deneyim ve bilgi birikimini kullanarak, butik havalimanları yaratılması ve geliştirilmesi için yeni uluslararası uçuş noktaları oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Ancak son günlerde tam olarak teknik gerçek ve gerekçelere dayanmayan bazı menfi haberler ve kamuoyumuza yansıyan söylemler dikkat çekmektedir. Sözü geçen haber ve söylemlerde herhangi bir art niyet veya kasıt mevcut olmadığına inanmaktayız. Ancak tam olarak teknik bilgilerle donanmış bir şekilde bu haberlerin yapılması ve söylemlerin dile getirilmesinin, artık hava seyahatini gündelik hayatının parçası haline getirmiş olan halkımızın bilinçlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Bu bağlamda aşağıdaki noktalara dikkatinizi çekmek isteriz:

1-      Gazipaşa Havalimanı, dünyadaki pek çok benzerinde olduğu gibi operasyonu özel prosedürlere sahip bir havalimanıdır. Örneğin Avusturya’nın İnnsbruck, Salzburg, Linz gibi havalimanları ile Alp Dağları’nda konuşlu bulunan pek çok Fransız, İtalyan ve İsviçre havalimanlarında da operasyonlar benzer prosedürlere bağlı olarak yürütülmektedir. Bu özel prosedürler adı geçen havalimanlarının bazı organlarca iddia edildiği gibi “tehlikeli” olmasından dolayı değil, çevredeki coğrafi yapıların,  özel yaklaşma, pas geçme, iniş ve kalkış prosedürleri gerektirmesindendir.

2-      Ne yazık ki bazı çevrelerden havalimanımıza operasyon düzenlemek isteyen havayolu firmalarına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından engeller çıkartıldığı şeklinde bazı duyumlar almakta ve haberler görmekteyiz. Asıl olarak, ülkemizdeki tüm diğer havalimanlarına olduğu gibi Gazipaşa Havalimanı’na gelecek olan havayolu firmalarına ait uçakların ve içlerinde bulunan yolcuların güvenlik ve emniyeti her şeyden önce gelmektedir. Bu nedenle SHGM’nin başvuruları titizlik ve dikkatle inceleyip değerlendirmesi, sadece Antalya Gazipaşa Havalimanı’nın değil, tüm Türkiye sivil havacılık camiasının övünç kaynağı olacak derecede ileri bir güvenlik sicili tutmasına yardımcı olacaktır.

3-      Havacılık, her gün gelişmekte ve yenilenmekte olan, yaşayan, canlı bir sektördür. Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda uygulamalar ve kurallar da gelişmek ve değişmek zorundadır. Dolayısıyla, geçtiğimiz yıl veya yıllarda sefer yapmalarına rağmen bazı havayolu firmalarına henüz müsaade verilmemiş olması, tamamıyla yeni gelişen sivil havacılık gerek ve ihtiyaçlarına dayalı kurallara uyumun beklenmesinden kaynaklanmaktadır.

4-      Şu ana dek iki havayolu firması haftada toplam dokuz sefer yurtdışı uçuş yapmak üzere müsaadelerini almış olup uçuşlarına devam etmektedir. Bu iki firmaya ek olarak sekiz firma daha müsaade alma sürecinde olup iki firma da müsaade başvurusu yapmak üzere hazırlık halindedir. Tamamen SHGM tarafından oluşturulmuş teknik heyetçe yapılan bu incelemeler, uluslararası standartlara uygun bir süreç olup aksaksız yürümektedir.

5-      SHGM şirketimizi an be an ve zamanında gelişmelerden haberdar tutmakta, son derece şeffaf bir politika izlemektedir. Dolayısıyla şu ana dek izin sürecinde beklemekte olan bazı havayolu firmalarının onay süreçlerini herhangi bir engele takılmadan, gereklilikler kendilerine son derece açık ve net anlatılarak hızlı bir haberleşme trafiği içerisinde yürüttüğüne bizzat tanık olmuş durumdayız.

Halka açık ve Türkiye’nin en yüksek kurumsal yönetim notuna sahip şirketlerinden biri olan TAV Havalimanları,  havalimanı işletmeciliğinde müşteri odaklı yönetim anlayışımızla tüm paydaşlar için en yüksek değeri yaratmak amacıyla kuruluşundan bu yana şeffaflık, profesyonellik ve hesap verebilirlik gibi değerlere bağlı kalarak uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda, Antalya Gazipaşa Havalimanı’yla ilgili gelişmeler konusunda kamuoyunu doğru aydınlatmanın öneminin bilincinde olarak, her konuda açık ve şeffaf bir yönetim benimsediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.”

TAV'DAN GAZİPAŞA AÇIKLAMASI

Yorumlar

ince ayar ~ 12 yıl önce
helal sana adanalı celal,,, vallahi iyi oldu açıklamaların aydınlattı havacılık camiamızı,,, dengelerin devamı için ince ayar açıklaması yaptırılmış belli, sende bir bilen oldunya havacılık sektörümüzde, hayırlısı artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ecz ~ 12 yıl önce
sonunda yetkili birisinden bilgilendirici bi açıklama gelmiş, konuyla alakası olmayan kişiler yerine ilgili kişilerin konuşması daha tatmin edici...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000