04 Aralık 2013, Çarşamba 14:55:30

TAV'DAN EN ÖZEL AÇILIŞ

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bulunan kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, Dünya Engelliler Günü’nde “EngelSİZsiniz” sualtı fotoğraf sergisini yolcuların beğenisine sundu.
  • En buyuk engelli Esenboga havalimanidir. Yurtdisi direk ucus engellisi. Sanki sanat galerisi mubarek. Daha havalimani fonksiyonlarini yerine getiremiyor, sanat galeriligine soyundu. Bence dis hatlar terminali tamamen opera, bale, tiyatro gosterilerine tahsis edilsin. 3-5 yurtdisi ucus icin de ichatlar terminalinin bir kismi ayirilabilir. Ciddiyim.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bulunan kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, Dünya Engelliler Günü’nde “EngelSİZsiniz”  sualtı fotoğraf sergisini yolcuların beğenisine  sundu.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yer alan TAV Galeri Ankara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen Sualtı Fotoğrafçısı ve Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın ‘EngelSİZsiniz’ sualtı fotoğraf sergisini yolcuların beğenisine sundu. Engellilerin sosyal hayatta karşılaştıkları zorluklar ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan ve paralimpik sualtı sporcuları ile milli sporcuların bir arada yer aldığı sualtı fotoğraflarından oluşan sergi için düzenlenen açılış törenine katılan Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, DHMİ ESB Başmüdürü  İ.Selay Mürey, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, engelli sporcular Ufuk Koçak ve Özgür Akçı, fotoğraf görüntülemede M. Aykut Fırat katıldı.
Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu,” Ufuk Koçak’ın cesaretini ortaya koyan, değişik mekanlarda çekilmiş fotoğraflardan bir araya getirilmiş bir sergiyi açmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum.Ülkemizde engelliler için yapılan çalışmalar gerçekten çok önemli. Bu sergi ile de önemli bir adım atıldığına inanıyorum” dedi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “TAV Galeri Ankara’da, kültür sanat platformu misyonu ile yolcularımızı seyahatleri öncesi sanat ile buluşturmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemini yansıtan ‘EngelSİZsiniz’ sualtı fotoğraf sergisini TAV Galeri’ye taşıdık. Sualtı sporuna teşvik ederek engellilerin sosyal yaşamda karşılaştığı sorunları vurgulamak ve hayata katılmalarını sağlamak amacıyla bu çarpıcı ve son derece anlamlı fotoğrafları oluşturan Sualtı Fotoğrafçısı ve Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın ‘EngelSİZsiniz’ sergisini yolcularımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Esas engelin zihinlerdeki önyargılar olduğunu ifade eden Sualtı Fotoğrafçısı ve Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan da Engelliler Haftası’nda istekli bir beynin önünde hiçbir şeyin duramayacağını kanıtlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ceylan, “Spor yapmak ve sualtının büyülü dünyasıyla buluşmak isteyen tüm engellilerimizi dalış için davet ediyoruz. Su diğer sporların aksine herkesi eşitler. Yürümek, koşmak gibi meziyetler istemediği gibi engelli bireylerin üretkenliğini ve özgüvenini de artırır, meditasyon etkisi yaratır. EngelSİZsiniz Fotoğraf Sergisi’ndeki her bir karemde bu mutluluğu görmeniz mümkün” dedi.
EngelSİZsiniz’ Sergisi’nde yer alan sualtı fotoğrafları, milli sporcu Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmenleri Ufuk Koçak, Arzu Uğurlu, engellilere yönelik ilk dalış merkezini hayata geçiren Murat Kulakaç ile milli paralimpik sporcular Ebru Bulgurcu ve Alper Ceylantepe’nin bir araya geldiği 50 fotoğraf karesinden oluşuyor. Başta ülkemiz karasuları olmak üzere dünyanın pek çok noktasında görüntüleme amaçlı sayısız dalış gerçekleştiren ünlü Sualtı Fotoğrafçısı ve Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından oluşturulan fotoğrafların çekimleri, 17 Ağustos depreminde sular altında kalan Değirmendere batıkşehir ile Karadeniz’in önemli dalış noktalarından Kefken-Kerpe ve Turkuazoo Akvaryum’da gerçekleştirildi.
Sergi, 1 ay boyunca TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.

TAV'DAN EN ÖZEL AÇILIŞ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
En buyuk engelli Esenboga havalimanidir. Yurtdisi direk ucus engellisi. Sanki sanat galerisi mubarek. Daha havalimani fonksiyonlarini yerine getiremiyor, sanat galeriligine soyundu. Bence dis hatlar terminali tamamen opera, bale, tiyatro gosterilerine tahsis edilsin. 3-5 yurtdisi ucus icin de ichatlar terminalinin bir kismi ayirilabilir. Ciddiyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000