08 Mart 2017, Çarşamba 15:21:17

TAV’dan çiçeklerle ‘Kadınlar Günü’ kutlaması

TAV Havalimanları, işlettiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarında kadın yolcuları çiçeklerle karşılayarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
  • Dayak cennetten çıkmıştır,iki tekme bir tokat.
  • Kadınlar günü, kadınlar çiçektir, kadınlar böcektir. Etkinlik bitti, hadi dağılın evinize, seneye görüşürüz. Önce bir kadınlar günü nereden çıkmış onu öğrenelim, idrak edelim. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi.[3] İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. 26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi.

TAV Havalimanları, işlettiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarında kadın yolcuları çiçeklerle karşılayarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

TAV çalışanları tarafından terminal giriş-çıkış noktalarında çiçeklerle karşılanan yolcular şaşkınlık ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

TAV Havalimanları, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın yolcuları çiçeklerle kutlamayı gelenek haline getirdi. Bu yıl da İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarında bu geleneği sürdürerek, yolculara rengarenk karanfiller hediye etti.

TAV Havalimanları tarafından Dünya Kadınlar Günü’nde yolculara yaklaşık 8 bin karanfil dağıtıldı.





TAV’dan çiçeklerle ‘Kadınlar Günü’ kutlaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TAV ~ 7 yıl önce
Dayak cennetten çıkmıştır,iki tekme bir tokat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tsg ~ 7 yıl önce
aynen
Kadın ~ 7 yıl önce
Kadınlar günü, kadınlar çiçektir, kadınlar böcektir. Etkinlik bitti, hadi dağılın evinize, seneye görüşürüz. Önce bir kadınlar günü nereden çıkmış onu öğrenelim, idrak edelim. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi.[3] İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. 26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Evet senin misyonun da böylece tamamlandı, her sene 8 martta ,son 10 yıldır aynı yazıyı buraya kopyalayıp, sonra 1 yıl ortadan kaybolan 10 bin kişiden birisin. Merak etme, yalnız değilsin, şu anda senin gibi onbinler aynı mesajı tüm sosyal mecralarda paylaşıyor. Aslında siz dernekleşseniz veya parti filan kursanız baya bir faal olursunuz aslında..
sen napiyorsun ~ 7 yıl önce
sende elestir seninki daha faydali dime

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000