15 Ekim 2012, Pazartesi 17:02:46

TAV'DAN ÇALIŞANLARINA İŞARET DİLİ

Atatürk Havalimanı işletmecisi olan TAV Havalimanları, havalimanını kullanan işitme engellilere daha iyi hizmet vermek için havalimanı çalışanları ve kendi personeline işaret dili eğitimi vermeye baladı.

TAV Havalimanları, kapsamlı bir şekilde yürüttüğü “Engelsiz Havalimanları Projesi” çerçevesinde şimdi de çalışanlarına işaret dili eğitimi veriyor. İşitme Engelliler Federasyonu’yla işbirliği halinde gerçekleştirilen eğitimler dün düzenlenen törenle başladı. İşitme Engelliler Federasyonu tarafından sağlanan müfredatla TAV Akademi tarafından yürütülecek eğitimleri ilk etapta 250 çalışan alacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte güvenlikten yer hizmetlerine, yolcuya hizmet sunan tüm havalimanı çalışanları temel işaret dili eğitimini almış olacak.

Törende konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla engelli misafirlerimizin her noktada diğer misafirlerimizle eşit koşullarda ve en yüksek kalitede hizmet alabilmesini sağlıyoruz. Yolcu memnuniyetini birinci önceliği olarak gören TAV Havalimanları olarak, misafirlerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti sunmak üzere bu alanda da öncü bir rol üstleniyoruz. İşitme Engelliler Federasyonu’yla gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğiyle Atatürk Havalimanı’nda engelleri kaldırmak yolunda önemli bir adım daha atmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay ise, “İşitme engellilerin toplumsal hayata tam olarak katılabilmesi için çok çeşitli faaliyetler yürüten bir sivil toplum kuruluşu olarak, TAV Havalimanları’yla yaptığımız işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz. Atatürk Havalimanı’nda hayata geçirdiğimiz işaret dili eğitimleriyle bu yönde bir adım daha atmış olduk” diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de her bin kişiden 37’si işitme engelli. İstanbul Atatürk Havalimanı, 2009’dan itibaren yürütülen kapsamlı çalışmaların sonucunda bu yıl ağustos ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) “engelsiz havalimanı” sertifikası almaya hak kazandı. Proje, TAV İstanbul tarafından ulusal ve uluslar arası mevzuat ve standartlar göz önüne alınarak oluşturuldu.

Ayrıca törende yapılan konuşmalar tercüman tarafından işaret diline çevrildi.

TAV'DAN ÇALIŞANLARINA İŞARET DİLİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000