27 Temmuz 2012, Cuma 13:54:28

TAV'DAN AHL YOLCULARINA EBRÛ SÜRPRİZİ

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde yolcular TAV Ebru Atölyesi ve eğitmen Eda Özbekkangay ile buluştu.
  • BILMEYENLERE anlatin.
  • Gerçekten güzel bir etkinlik zaten annem de katıldı

TAV Havalimanları tarafından düzenlenen etkinlikte, TAV Grubu çalışanlarından oluşan TAV Ebru Atölyesi ve eğitmen Eda Özbekkangay yolcularla bir araya gelerek onlara ebru deneyimi yaşattı. Atatürk Havalimanı'nda bu eşsiz deneyimi yaşayan yolculara yapılan ebrular hediye edildi. Ayrıca, TAV Grubu çalışanlarından oluşan TAV Ebru Atölyesi'nin, Eda Özbekkangay yönetiminde bir yıl boyunca hayata geçirdiği eserlerinden oluşan sergiyse Ramazan ayı boyunca dış hatlar terminalinde bulunan TAV Galeri İstanbul’da izleyicilerle buluşuyor.

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül “Ebrû, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan; incelik, sabır ve zarafet içeren bir sanat dalı. Çalışanlarımızın sanatın farklı dallarında yeteneklerini ortaya çıkaran ve müzik, dans, resim, fotoğraf branşlarında hayata geçirdiğimiz TAV Atölye çalışmalarına geçtiğimiz yıl ilk kez ebrûyu da ekledik. Ortaya çıkan eserleri işlettiğimiz havalimanlarında yer alan kültür sanat platformumuz TAV Galeri İstanbul’da yolcularla buluşturduk. Bugün de yolcularımızı bu alanda Türkiye’nin önde gelen ustalarından olan Eda Özbekkangay'ın eğitmenliğinde bir araya gelen TAV Ebru Atölyesi ile buluşturuyoruz. Hizmeti sanata dönüştüren TAV Havalimanları olarak yolculara keyifli bir seyahat deneyimi yaşatmak amacıyla 7/24 çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

2007’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açılan TAV Galeri, ardından yine TAV Havalimanları’nın işlettiği Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde de kuruldu. TAV Havalimanları’nın hayata geçirdiği kültür-sanat platformu TAV Galeri bugüne kadar Türkiye’den ve yurtdışından pek çok sergiye ev sahipliği yaptı.

2011 yılında TAV Grubu çalışanlarının kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen TAV Atölye çalışmaları; müzik, dans, fotoğraf, resim ve ebru branşlarında yaklaşık 500 TAV Grubu çalışanının katılımıyla projelerine devam ediyor.

1977’de Üsküdar’da, Özbekler Dergahı’nda doğan Özbekkangay’ın Hikmet Barutçugil’in öğrencisi oldu, Niyazi Sayın, Feridun Özgören,  Sadrettin Özçimi, Alparslan Babaoğlu, Sedat Altınöz gibi isimlerle çalıştı. 2004’te ilk sergisini açan Özbekkangay’ın çalışmaları Türkiye ve yurtdışında çok sayıda sergide yer aldı.





TAV'DAN AHL YOLCULARINA EBRÛ SÜRPRİZİ

Yorumlar

ebru sanat degildir ~ 12 yıl önce
BILMEYENLERE anlatin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhgh ~ 12 yıl önce
Gerçekten güzel bir etkinlik zaten annem de katıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000