05 Eylül 2012, Çarşamba 09:58:20

TAV'DAN 65 MİLYON DOLARLIK YATIRIM HAMLESİ...

TAV Havalimanları iştiraki TAV Georgia, Tiflis Havalimanı’na ikinci pisti kazandırmak üzere çalışmalara başladı...
  • biz istanbul atatürk havalimanında uçak park sahasını genişletemiyoruz, yeni en az 4000 metre uzunluğunda 65 eninde 380 ve 747-800 ve diğer büyük uçakların inip kalkması için bir pist yapamıyoruz adamlar yapıyorlar helal olsun tebrik etmek lazım

Açılış törenine Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Vera Kobalia, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener katıldı.

Havalimanı işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Georgia, Tiflis Havalimanı’nda geniş gövdeli uçakların da inebileceği standartta ikinci bir pist inşa ediyor. Gürcü devlet hava meydanları işletmesi United Airports Georgia ile varılan anlaşma çerçevesinde, kullanılmayan ikinci pist yenilenerek uzatılacak. TAV, iki yıl sürmesi beklenen proje için 65 milyon dolar yatırım gerçekleştirecek. Çalışmaların başlaması nedeniyle düzenlenen törene aralarında Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Vera Kobalia ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in de olduğu çok sayıda isim katıldı.

Gürcistan Devlet Başkanı Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili törende yaptığı konuşmada “TAV marka olarak geldiği günden bu yana Gürcistan’a katma değer sağlamıştır. Yatırımlar için verdiği her sözü tutmuştur. Gürcistan’a Tiflis ardından da Batum Havalimanı’nı kazandırmıştır. Şimdi de yeni pist ile Tiflis Havalimanı’nın bölgesel hub olmasına önemli bir yatırım yapmaktadır” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener “İşletmesini üstlendiğimiz Tiflis ve Batum havalimanlarıyla Gürcistan’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve yatırımlarla kısa sürede gerek yerel ekonomiye, gerekse de iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesine önemli katkı sağladığımıza inanıyoruz. Kafkasların çekim merkezine haline gelen Gürcistan’da gerçekleştirdiğimiz bu yeni yatırımla işbirliğimizi bir adım daha ileriye taşıyoruz. Havalimanı işletmeciliği alanında sahip olduğumuz bilgi birikimiyle dünyanın her yerinde tercih edilen bir firma olarak iyi bir ülke temsilciği gerçekleştirdiğimize inanıyoruz” dedi.

Tiflis Havalimanı’nın şu an kullanılmayan ikinci pisti uluslararası havacılık standartlarına uygun olarak F kategorisine yükselecek şekilde yenilecek ve uzatılacak. Böylece havalimanı Airbus A380-800, Boeing 748-8F, Antonov 225 gibi dünyanın en büyük uçaklarının iniş kalkışına uygun hale gelecek.

Anlaşmaya göre, yatırımın karşılığında TAV Georgia’nın var olan işletme süresi 10 yıl 9 ay artırılarak 2037’ye kadar sürecek.

TAV Havalimanları, kazandığı yap-işlet-devret ihalelerinin ardından Tiflis Havalimanı’nın 2005’te, Batum Havalimanı’nın da 2007’de işletmesini üstlendi. Batum Havalimanı, bölgede bir ilki gerçekleştirerek Gürcistan ve Türkiye arasında ortak kullanılan bir havalimanı oldu. TAV Havalimanları’nın işletmeyi üstlenmesinin ardından iki ülke arasında direkt seferler başladı.

TAV'DAN 65 MİLYON DOLARLIK YATIRIM HAMLESİ...

Yorumlar

tavdan 65 milyon dolarlık yatırım ~ 12 yıl önce
biz istanbul atatürk havalimanında uçak park sahasını genişletemiyoruz, yeni en az 4000 metre uzunluğunda 65 eninde 380 ve 747-800 ve diğer büyük uçakların inip kalkması için bir pist yapamıyoruz adamlar yapıyorlar helal olsun tebrik etmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000