09 Haziran 2008, Pazartesi 14:18:57

TAV'da stratejik atama

TAV Havalimanları Holding Strateji Direktörlüğü'ne sektörün deneyimli isimlerinden Dr. Waleed Youssef'un getirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, TAV Havalimanları'nın stratejik hedeflerin gerçekleştirilmesinde Youssef'ın çok önemli rol oynayacağını belirterek, "TAV Havalimanları'nın sektöründe önde gelen bir güç olarak ilerlemesine ve küresel becerilerini artırmasına, oluşturduğumuz bünye ile daha da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Youssef'un deneyim ve bilgi birikimi ile TAV Havalimanları'na büyük değer katacağına inanıyorum" diye konuştu. 
 
Waleed Youssef da yaptığı açıklamada, uluslar arası havalimanı geliştirme ve işletme alanındaki en dinamik ve en başarılı kuruluşlardan biri olarak değerlendirdiği TAV Havalimanları Holding'e katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek "Organizasyonumuzu, pazarımızın ve müşterilerin dinamik gereksinimlerine göre sürekli olarak uyumlu hale getirmek, şirketin kapsam ve ölçeğini büyütmeye yönelik stratejik hedeflerimizi gerçekleştirmek ve hissedarlarımız ile paydaşlarımız için en yüksek değeri yaratmak amacıyla TAV Havalimanları ekibi ile yakın işbirliği içinde çalışacağım" dedi.

Verilen bilgiye göre TAV Havalimanları Holding'e katılmadan önce Abu Dhabi Airports Company'de (ADAC) Strateji ve Gelişim Direktörü olan Dr. Youssef, Dünya Bankası Grubunda özel sektör yapılanması olan International Finance Corporation'da (IFC) da havacılık uzmanı olarak görev yaptı. Youssef, JFK Terminal 4 (ABD), Brisbane Uluslararası Havalimanı (Avustralya) ve Bangalore Uluslararası Havalimanı (Hindistan) başta olmak üzere önemli hava limanı özelleştirmelerinde görev aldı. ADAC'da Sivil Havacılık Bölümü'nün kurumsallaştırılma çalışmalarını yöneten Youssef, IFC'de bulunduğu süre içinde Ürdün Hükümeti, Suudi Arabistan, Nijerya, Madagaskar ve Panama hava yolu ve havalimanı özelleştirilmelerinde baş danışmanlık yaptı.

TAV'da stratejik atama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000