12 Mart 2012, Pazartesi 13:40:47

TAV'DA NELER DEĞİŞECEK?

İşte dev anlaşmanın detayları...
  • Hayirli olsun diyelim . Zaten markada eskidi artik :) tarihi geliyordu tazelemenin.
  • tav gibi bir markayı satma kararı ancak nakite çok sıkışınca ve başka bir seçenek kalmadığında olabilecek son karardı. oldu. yanlıştır tav gibi bir markanın satılması. uzun dönemde görülecektir. yeniden bir tav gibi bir marka yaratmak çok zordur.
  • siyaset ile ticareti ayrıştırmak gerekir. bu anlaşma çok gurur verici, bir türk firması sıfırdan gelip dünyanın en büyüklerinden birinin koltuğuna oturuyor. global platformlarda adımızın duyulması için çok önemli bir adım. ayrıca eminim ki iki firmanın know-how'ı bizi çok daha ileriye götürecek.
  • bu olaylar böyledir , yani en anlaşılmaz olayı bile bişekilde meşrulaştırırsın... ne demiş izzet yıldızhan: Anne olma haklarını ellerinden almadım :))) TAV ne diyor: büyüme hakkını çalışanların elinden almadım :D
  • Kuresellesen dunyada boyle ortakliklara aliskin olmamiz gerekiyor. Kimse sasirmamali.
  • Aslında iki dünya devinin bu birlikteliğini hem kabul hem de takdir etmek lazım. Bu devlerin birleşmesi artık havalimanı işletmeciliği konusunda tek firma olarak TAV ın kaldığını gösterir. Yani diğerleri artık TAV isterse ihale alabilir.
  • Evet bu yeni durum TAV'ın tüm personel ve mali politikalarının baştan aşşağı yenilenip değiştirilmesi anlamına da gelecektir... TAV'ın personel yapısına baktığınızda "Direktör,Koordinatör ve Müdürlükler Krallığı" şeklinde açıklanabilecek bir durum söz konusu... Her köşe başında derebeylikler şeklinde bir müdürlük ve onu kaybetmemek adına elinden gelen her türlü numarayı çekmeye meyilli yöneticisi... TAV'da çoğunluğu eline geçiren yeni grubun personel ve mali politikaları yeniden gözden geçirmeyeceğin düşünmek amatörlük olur!! En kısa zaman zarfında öncelikle yeni personel politikaları belirnenip profesyonel çalışanların dışındakilerin özellikle torpilli ve profesyonel eğitimi olmayanların şirketten ayrılmasını sağlayacaklardır...
  • TAV insallah daha iyi bir yonetime sahip olacak ve daha kurumsal bir sirket olacaktir.
  • Gözden kaçan bir nokta var. Aeroports de paris adlı şirket havaş ve dolayısıyla tgs üzerinden thynin de ortağı oldu. helal valla. fransayı boykot böyle oluyor demekki.
  • 10-12 yıldır şirkete aldıkları,torpilli,bütün gün internetde dolaşan,yabancı dili olmayan yöneticelerle çalışmaya yeni şirket son verir .ADB Havaliman ında yabancı dili olmayan müşteri ilişkileri müdürü misafirime yanıt dahi veremiyor.
Beşiktaş Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısına TAV Havalimanları Holding A.Ş ve TAV İnşaat şirketinin hisselerini satın alan Aeroports De Paris grubu CEO'su Pierre Graff, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener ile Bilkent Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Atalar katıldı.

AirportHaber'in dakika dakika takip ettiği anlaşmanın ardından %26.1'i Tepe Holding, %26.1'i Akfen Holding, %4'ü Sera Holding'e ait olan hisselerin haricinde %3.5 Kuveyt'li Global Investment hisse satmazken, yeni anlaşmanın ardından Tepe Holding'in hisse oranı %8'e Akfen Holding'in hisse oranı %8'e, Sera Holding'in hisse oranı ise %2'ye düştü.

Ayrıca TAV İnşaat'ın da %49'unu satın alan Aereports De Paris şirketinin CEO'su Pierre Graff "Bu bir fetih değil, bir işbirliğidir. Amsterdam Schiphol Havalimanı hariç 180 milyon yolcuya hizmet verecek bir anlaşmaya imza attık. Eğer Schiphol Havalimanı'nı da işin içine katacak olursak, İspanyol AENA'yı da geçerek dünyanın en büyük havalimanı işletmecileri olduk" diye konuştu.

TAV personellerinin gelecekleri konusuna da değinen Graff "Zaten işleyen ve beğendiğimiz bir yapı mevcut. Bu yapıya müdahale etmeyeceğiz. Biz sadece bu yapıya biraz daha motivasyon ekleyerek, dünyada adından söz ettiren şeyler yapmak istiyoruz"dedi. Türkiye - Fransa arasındaki gerginliğin bu anlaşmayı etkilemesine izin vermeyeceklerini de sözlerine ekleyen Graff "Bu tamamen ticari bir işbirliğidir. Biz şeffaf ve halka açık şirketleriz. Ve yıllardır da birçok yerde birlikte çalışıyoruz. Yaşanan olayların aramıza girmeyeceğini biliyorum. Çünkü bu tamamen ticari bir anlaşmadır" diyerek yaşanan gerginliğin bu anlaşmaya etki etmediğini açıkladı.

TAV logosunu değiştirecek misiniz? sorusuna Graff  "TAV dünya çapında bir markadır. Bu markanın gelecekle ilgili çok büyük bir değişim programı yok ise şu anda mevcut logoyu değiştirmek gereksizdir" diyerek değişim konusundaki fikirlerini ortaya koydu.

AirportHaber'in Avrupa'da yapılacak en büyük havalimanlarından birisi olacak üçüncü havalimanı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusuna Graff şu cevabı verdi; "Bu konu hakkında evet ön bilgiye sahibim. Parise de üçüncü havalimanı gerekiyor. Kendi aramızda da bu konuyu tartışıyoruz. Tabi böyle projeler öncesinde bu ortaklık çok kuvvetli oldu. Fakat 10 sene içinde bu havalimanlarının yapılacağını düşünmüyoruz" diye konuştu. Graff'ın ardından söz alarak soruyu cevaplayan TAV CEO'su Sani Şener ise "Elbette biz İstanbul konusunda en deneyimli ve tecrübeli firmayız. Ve bu anlaşmanın ardından üçüncü havalimanı için en kuvvetli adayız" diye konuştu.

©AirportHaber.com







TAV'DA NELER DEĞİŞECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hayirli olsun diyelim . Zaten markada eskidi artik :) tarihi geliyordu tazelemenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tav gibi bir markayı satma kararı ancak nakite çok sıkışınca ve başka bir seçenek kalmadığında olabilecek son karardı. oldu. yanlıştır tav gibi bir markanın satılması. uzun dönemde görülecektir. yeniden bir tav gibi bir marka yaratmak çok zordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siyaset ile ticareti ayrıştırmak gerekir. bu anlaşma çok gurur verici, bir türk firması sıfırdan gelip dünyanın en büyüklerinden birinin koltuğuna oturuyor. global platformlarda adımızın duyulması için çok önemli bir adım. ayrıca eminim ki iki firmanın know-how'ı bizi çok daha ileriye götürecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu olaylar böyledir , yani en anlaşılmaz olayı bile bişekilde meşrulaştırırsın... ne demiş izzet yıldızhan: Anne olma haklarını ellerinden almadım :))) TAV ne diyor: büyüme hakkını çalışanların elinden almadım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kuresellesen dunyada boyle ortakliklara aliskin olmamiz gerekiyor. Kimse sasirmamali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aslında iki dünya devinin bu birlikteliğini hem kabul hem de takdir etmek lazım. Bu devlerin birleşmesi artık havalimanı işletmeciliği konusunda tek firma olarak TAV ın kaldığını gösterir. Yani diğerleri artık TAV isterse ihale alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet bu yeni durum TAV'ın tüm personel ve mali politikalarının baştan aşşağı yenilenip değiştirilmesi anlamına da gelecektir... TAV'ın personel yapısına baktığınızda "Direktör,Koordinatör ve Müdürlükler Krallığı" şeklinde açıklanabilecek bir durum söz konusu... Her köşe başında derebeylikler şeklinde bir müdürlük ve onu kaybetmemek adına elinden gelen her türlü numarayı çekmeye meyilli yöneticisi... TAV'da çoğunluğu eline geçiren yeni grubun personel ve mali politikaları yeniden gözden geçirmeyeceğin düşünmek amatörlük olur!! En kısa zaman zarfında öncelikle yeni personel politikaları belirnenip profesyonel çalışanların dışındakilerin özellikle torpilli ve profesyonel eğitimi olmayanların şirketten ayrılmasını sağlayacaklardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV insallah daha iyi bir yonetime sahip olacak ve daha kurumsal bir sirket olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gözden kaçan bir nokta var. Aeroports de paris adlı şirket havaş ve dolayısıyla tgs üzerinden thynin de ortağı oldu. helal valla. fransayı boykot böyle oluyor demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
10-12 yıldır şirkete aldıkları,torpilli,bütün gün internetde dolaşan,yabancı dili olmayan yöneticelerle çalışmaya yeni şirket son verir .ADB Havaliman ında yabancı dili olmayan müşteri ilişkileri müdürü misafirime yanıt dahi veremiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000