24 Eylül 2008, Çarşamba 14:02:22

TAV'da imzalar atıldı

TAV Havalimanları, büyük bir başarıya daha imza atarak işletme hakkını kazandığı Üsküp’teki Alexander the Great ve Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı ile yapımını üstleneceği Shtip Kargo Havalimanı için imtiyaz sözleşmesi imzaladı.
  • Siz yürüyen kervana bakın. Hayırlı uğurlu olsun.
  • ya arkadaşlar ne güzel bir türk şirketi bizleri yurtdışında gururlandırıyor, siz neler yazıyorsunuz? istihdam edilen işçi sayısını bir düşünün, kaç kişi ekmek yiyor. Kolay bir iş değil, takdir edelim.
  • Gurcu rumuzlu arkadaş acaba hiç gidip Tiflis terminalini gördü mü ? Acaba Gürcistanda öyle bir yapı var mı ? Neyin kıskançlığıdır bu ? Anlamakta zorlanıyorum. Türkiye olarak gurur duymamız lazım.
  • yuh be ne kadar cahil insanlar var bu dunyada !! catı cokmus diyo gurcu rumuzlu vatandas, cok bilyolarsa kendileri yapsınlar :)
  • TAV`in yaptigi TIFLIS havalimani binasini catisi cokmus. Insallah bir daha benzer olaylar olmayacak. Yoksa sirketin imajina zarar, malum.
  • TEBRİKLER GLOBAL BİR ŞİRKET BÖYLE OLUR

Makedonya’da 24 Eylül tarihinde gerçekleşen imza törenine, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener ile Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski ve Makedonya Hükümeti yetkilileri katıldı.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “TAV Havalimanları olarak Makedonya’da işletmesini üstleneceğimiz havalimanları, Avrupa’ya daha da açılmamızı sağlayacak. Dünya ekonomisi ve politika açısından stratejik bir konumu bulunan ve aynı zamanda 500 yıllık ortak bir tarihi geçmişi paylaştığımız Makedonya’daki projemiz ile “Merhaba Rumeli” dedik. Çok uzun süredir takip ettiğimiz bir projeden büyük bir başarıyla çıktık. TAV Havalimanları bu proje ile uluslararası alanda hem finansal alanda hem de havacılık sektöründeki açısından yerini perçinleyecek” dedi.

Şener sözlerine şöyle devam etti: “TAV Havalimanları hedef bölge olarak gördüğü coğrafyalarda birbiri ardına başarılara imza atmaya devam ediyor. Makedonya havalimanları Orta Avrupa’nın gelişmeye en müsait havalimanları konumunda bulunuyor. TAV Havalimanları olarak, bu gelişime katkıda bulunacak şirketin bir Türk şirketi olmasından ayrıca gurur duyuyoruz.”
 
TAV Havalimanları Holding’in Üsküp’teki Alexander the Great ve Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nın işletmesini Aralık 2008 itibariyle üstlenmesi planlanıyor. Her iki havalimanının işletmesi, 20 yıl süreyle TAV Havalimanları Holding tarafından gerçekleştirilecek. Shtip Kargo Havalimanı’nın yapımının ise 2011 yılının ikinci yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Başkent Üsküp’teki Alexander the Great, Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nı 2007 yılında 680 bin yolcu kullandı. TAV Havalimanları işletmesini üstleneceği havalimanlarını kullanan yolcu ve hava yolu sayısını artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda havalimanlarında teknik altyapıyı da kapsayacak şekilde modernizasyon çalışması öngörülüyor. 

TAV - Makedonya

TAV - Makedonya

TAV'da imzalar atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Balta ~ 16 yıl önce
Siz yürüyen kervana bakın. Hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhtar ~ 16 yıl önce
ya arkadaşlar ne güzel bir türk şirketi bizleri yurtdışında gururlandırıyor, siz neler yazıyorsunuz? istihdam edilen işçi sayısını bir düşünün, kaç kişi ekmek yiyor. Kolay bir iş değil, takdir edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporter ~ 16 yıl önce
Gurcu rumuzlu arkadaş acaba hiç gidip Tiflis terminalini gördü mü ? Acaba Gürcistanda öyle bir yapı var mı ? Neyin kıskançlığıdır bu ? Anlamakta zorlanıyorum. Türkiye olarak gurur duymamız lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k.k.osman ~ 16 yıl önce
yuh be ne kadar cahil insanlar var bu dunyada !! catı cokmus diyo gurcu rumuzlu vatandas, cok bilyolarsa kendileri yapsınlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurcu ~ 16 yıl önce
TAV`in yaptigi TIFLIS havalimani binasini catisi cokmus. Insallah bir daha benzer olaylar olmayacak. Yoksa sirketin imajina zarar, malum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİNO ~ 16 yıl önce
TEBRİKLER GLOBAL BİR ŞİRKET BÖYLE OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000