31 Ocak 2013, Perşembe 14:23:02

TAV'A 'YILIN ANLAŞMASI' ÖDÜLÜ

Project Finance International, Medine Havalimanı projesini “Ortadoğu ve Afrika’da Yılın Altyapı Anlaşması” seçti. Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesini TAV Havalimanları konsorsiyum ortakları Saudi Oger ve Al Rajhi Holding’le kazanmıştı. Ödül, Londra’da düzenlenen törenle verildi.
  • Nebicim odul bu?

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın konsorsiyum ortaklarıyla birlikte imza attığı Medine Havalimanı projesi, Thomson Reuters’in önde gelen yayınlarından Project Finance International (PFI) tarafından Ortadoğu ve Afrika’da “yılın altyapı anlaşması” seçildi. Ödül, Londra’da düzenlenen törende Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi (GACA) İş Geliştirme ve Gayrimenkul Yöneticisi, aynı zamanda proje takım lideri Alaa Al Samman ile TAV Havalimanları Körfez Ülkeleri Direktörü Waleed Yousef’e takdim edildi.

Büyüklük, önem ve yenilikçilik anlamında bölgede ilk olan anlaşma, TAV Havalimanları, Saudi Oger ve Al-Rajhi Holding’in oluşturduğu TİBAH Konsorsiyumu ve Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi (GACA) arasında Haziran 2012’de imzaladı. Konsorsiyum, proje kapsamında Arab National Bank, The National Commercial Bank ve The Saudi British Bank’tan 1,2 milyar dolar İslami finansman sağladı. Proje, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde tamamen İslami finansmanla yapılandırılan ilk geniş ölçekli kamu-özel sektör ortaklığı olma özelliğini taşıyor.

TAV Havalimanları Körfez Ülkeleri Direktörü Dr. Waleed Youssef “Uluslararası finans topluluğu tarafından verilen bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz. TAV Havalimanları olarak, sektörün en iyi uygulamalarını ve farklı yolcu ihtiyaçlarını karşılayacak yaratıcı çözümleri hayata geçirmek üzere 7/24 çalışıyoruz. Havalimanı yapımı, tasarımı, işletmesi konusunda olduğu gibi proje finansmanı alanında da sahip olduğumuz deneyimle Türkiye’de doğan bir marka olarak sektörün küresel liderleri arasında yer alıyoruz. Ortaklarımızla birlikte, sahip olduğumuz bilgi birikimini Medine Havalimanı’na taşıyarak en iyi hizmeti vermek üzere çalışıyoruz” dedi.

TAV Havalimanları Finans Direktörü (CFO) Burcu Geriş “Pek çok ilki barındıran bu projeyle ödüllendirilmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Peroje, Suudi Arabistan’ın havalimanı işletmeciliği alanındaki tam kapsamlı ilk kamu-özel sektör işbirliği olmanın yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde tamamen İslami finansmanla yapılandırılan ilk geniş ölçekli proje finansmanı olma özelliğini taşıyor. İslamı finansman yapılandırması sırasında ve Suudi Arabistan’da bu alanda örnek bulunmaması nedeniyle belirsizliklerle karşılaştık ancak tüm konuları başarıyla çözerek gelecekteki projeler için örnek teşkil edecek öncü bir İslami finansman yapılandırması gerçekleştirdik” dedi.

Konsorsiyum proje kapsamında yeni bir terminal binası, apron ve hızlı çıkış taksi yolları inşa edecek ve havalimanının kapasitesini yıllık 8 milyon yolcuya çıkaracak. Konsorsiyum, rekor zamanda tamamlanması beklenen inşaatın ardından havalimanını 25 yıl boyunca işletecek.

TAV'A 'YILIN ANLAŞMASI' ÖDÜLÜ

Yorumlar

Odul ~ 11 yıl önce
Nebicim odul bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000