21 Ağustos 2014, Perşembe 14:11:18

TAV'A BÜYÜK GURUR

TAV Havalimanları, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde 9,17 olan kurumsal yönetim notunu 9,41 seviyesine çıkarttı. Dünyanın lider kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşlarından ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9,41 olarak açıkladı.
  • Evet tava büyük gurur ama hala daha koskoca atatürk havalimanında yolcuların kullanabileceği vifi bağlantısı yok...
  • Fransızlar iyi iş görüyorlar, iyi ki satılmış
  • Taksi mafyasina cozum istirem :)

Dünyanın en saygın bağımsız kurumsal derecelendirme şirketlerinden ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim derecelendirme notunu 9,41’e çıkardı. TAV Havalimanları Holding bu not ile birlikte, 48 şirketin yer aldığı Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde ikinci sırada yer aldı.

TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü, Nursel İlgen, 2014 yılında edilen kurumsal yönetim notunun 2013 yılına kıyasla yukarı yönlü revize edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu yıl şirketimizin kurumsal yönetim derecelendirmesi altıncı kez yapıldı ve TAV Havalimanları bu derecelendirme ile notunu bir kez daha yükseltmiş oldu. Böylece, kurumsal yönetim alanında Türkiye’nin en güçlü şirketlerinden biri olma geleneğimizi devam ettirirken elde ettiğimiz başarıların sürdürülebilirliğini de tekrar gözler önüne sermiş olduk. Yedi ülkede toplam 14 havalimanı işletiyoruz. Operasyonlarımızla başta havalimanlarını işlettiğimiz kentler olmak üzere bulunduğumuz yakın coğrafyalara önemli katkılar sağlıyoruz. Doğrudan ve dolaylı olarak ekonomik, sosyal ve çevresel fayda peşindeyiz. Bu nedenle şirketimizin tüm faaliyetlerinde hem sürdürülebilirlik hem de iyi kurumsal yönetimi şirket kültürümüzün önemli bir yapıtaşı olarak görüyoruz. Bu yıl da bu alandaki başarımızın objektif kriterler doğrultusunda tescil edilmesi bizi çok mutlu etti” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde; TAV Havalimanları’nın pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu alt başlıkları altında yapılan ağırlıklandırılmış değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

TAV'A BÜYÜK GURUR

Yorumlar

passenger ~ 10 yıl önce
Evet tava büyük gurur ama hala daha koskoca atatürk havalimanında yolcuların kullanabileceği vifi bağlantısı yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 10 yıl önce
Fransızlar iyi iş görüyorlar, iyi ki satılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAVlı ~ 10 yıl önce
TAV'a ortak olan Fransızlar yönetime kendilerini temsilen sadece bir kişi gönderdiler. CEO Türk, tüm üst düzey yöneticiler ve grup şirketlerinin Genel Müdürleri Türk. Bu haberdeki başarı da Türklere ait, kendimizi küçük görmekten vazgeçelim :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Taksi mafyasina cozum istirem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000