27 Eylül 2010, Pazartesi 09:01:42

TAV YURTDIŞINDA BİR İHALE DAHA KAZANDI

Letonya’nın Riga Uluslararası Havalimanı’nda yeni terminal binasının inşası ve işletmesi için airBaltic ile iyi niyet sözleşmesi imzalayan TAV Havalimanları, mevcut terminalde de Duty Free, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanların işletmesi ihalesini kazandı.
  • Tebrikler TAV hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim
  • Arkadaşlar ne için bu kadar kızdınız canım? Alt tarafı bir soru sorduk.Cevabınıda aldık , teşekkür ederiz.Eger cuma ya gidip kartımızıda mescitte düşürseydik şu an Tav yada Ahl de yönetici olurduk.Sadece bir okur olarak merak ettik soru sorduk.Ne oldu bir yaranızmı varda bu kadar gocundunuz? :) Saygılar ve sevgiler Bu arada esas soru AHL YAPILIRKEN DEVLETTEN NE ALINDI OLMALIYDI HADİ ŞİMDİDE BUNA CEVAP YAZIN BAKALIM :)
  • cumaya gidince kartını mescitde düşürme
  • TAV her yil DHMI'ye 150-170 milyon dolar arasi para oderken(sadece AHL icin, vergiler haric) ISG devlete henuz hic odeme yapmadi.. Seneye onlar da baslarlar insallah..
  • TAV devletten hiç kredi almadı, kredilerini yurtiçi veya yurtdışı bankalarından alıyor. Bütün ödemelerini de zamanında yapıyor, elhamdülillah:)
  • TAV bu Riga yı iki üç senede bir alıyor zaten, bu sefer yapacakmıymış bari:))
  • TAV I ÖNCE TEBRİK EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİZ.BİR ŞEY MERAK ETTİK TAV ŞİMDİYE KADAR DEVLETTEN NE KADAR KREDİ KULLANDI ? BUNLARI YÜZDE KAÇ FAİZLE KULLANDI ?BU KREDİLERİN GERİ ÖDEMESİ NE ZAMANDI? SAYGILAR...
  • TAV'a yakışır çünkü TAV bu işin piri ve üstadı...

İhale şartnamesi uyarınca, havalimanı içinde bulunan alanların işletmesi 10 yıl süreyle TAV Havalimanları tarafından gerçekleştirilecek.

Letonya’nın bayrak taşıyıcı hava yolu airBaltic ile Riga Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binası yapımı ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzalayan TAV Havalimanları, var olan terminalde de Duty Free, yiyecek-içecek ve diğer ticari alanların işletmesine yönelik ihaleyi kazandı. İştiraki Havaş’ın yüzde 50 ortaklığı bulunan North Hub Services ile halihazırda yer hizmetleri de sağlayan TAV Havalimanları, SJSC Riga Uluslararası Havalimanı yönetimi tarafından düzenlenen ihaleye istinaden Duty Free, yiyecek içecek ve terminal içi diğer ticari alanlarda operasyona başlayacak.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Riga Uluslararası Havalimanı, son altı yıldır yolcu sayısında yıllık yüzde 32 büyüme yaşamaktadır. Kusursuz servis anlayışı ve üstün operasyonel başarısı ile TAV Havalimanları bu ivmede önemli bir oyuncu olacaktır. İştirakimiz Havaş’ın ortaklığı olan yer hizmetleri şirketimiz North Hub ile daha önce var olduğumuz Riga’da yabancılık çekmeyeceğiz. Riga Uluslararası Havalimanı’nda yapılacak ve işletilecek yeni bir terminal için de airBaltic ile yüzde 50’lik paylarla ortağız” dedi.

Şener “TAV Havalimanları’nın büyüme stratejileri doğrultusunda hedef bölge olarak gördüğü Avrupa’da bir havalimanında daha yer almanın gururunu yaşıyoruz. Riga Uluslararası Havalimanı operasyonu, TAV Havalimanları’nın havalimanı işletmeciliği projelerinin yanı sıra faaliyetlerimizi yaygınlaştırma stratejimizin bir parçası olarak hizmet şirketlerinin de büyümesini ve özellikle de TAV’ın ticari gelirlerdeki başarısının uluslararası platformda da kabulünün önemli bir örneğidir” dedi.

Riga Uluslararası Havalimanı içindeki alanlarda TAV Havalimanları iştirakleri ATÜ, BTA ve TAV İşletme Hizmetleri operasyon yürütecek. Operasyon kapsamında Duty Free, yiyecek-içecek noktalarıyla, döviz büroları, araç kiralama ofisleri, bankalar, eczane ve CIP Salonları gibi 4 bin 650 metrekare alana yayılmış alanlar yer alıyor. İşletme kademeli olarak, 1 Ocak 2011tarihinden itibaren başlayacak ve TAV Havalimanları 10 yıl süreyle bu alanları işletecek.

Riga Uluslararası Havalimanı Avrupa, İskandinavya, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu Devletleri ve Orta Doğu’yu kapsayan bölgelerdeki 82 noktaya uçuş imkanı sunuyor. Riga, 2004’te yıllık 1 milyon olan yıllık yolcu sayısını 4 milyon 100 bine çıkarmış ve Kuzey Avrupa’nın transit merkezi haline gelmiş bulunuyor.

TAV Havalimanları iştiraki Havaş’ın yüzde 50 ortaklığı bulunan yer hizmetleri şirketi North Hub Services ile de halihazırda Letonya ve Finlandiya’da hizmet veriyor. North Hub Services’in Ekim 2010 sonunda Estonya’da da hizmete başlaması planlanıyor.

TAV Havalimanları, DHMİ istatistiklerine göre yüzde 48 pazar payı ile Türkiye’nin lider havalimanı işletmecisi konumunda bulunuyor. Şirket, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı işletiyor. Yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir Habib Bourguiba ve Enfidha Zine Abidine Ben Ali, Makedonya’nın Üsküp Alexander the Great ile Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanları TAV Havalimanları tarafından işletiliyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilgi işlem, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Şirket iştirakleriyle yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 375 bin uçak seferine ve ortalama 42 milyon yolcuya hizmet sunuyor.

TAV YURTDIŞINDA BİR İHALE DAHA KAZANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrikler TAV hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar ne için bu kadar kızdınız canım? Alt tarafı bir soru sorduk.Cevabınıda aldık , teşekkür ederiz.Eger cuma ya gidip kartımızıda mescitte düşürseydik şu an Tav yada Ahl de yönetici olurduk.Sadece bir okur olarak merak ettik soru sorduk.Ne oldu bir yaranızmı varda bu kadar gocundunuz? :) Saygılar ve sevgiler Bu arada esas soru AHL YAPILIRKEN DEVLETTEN NE ALINDI OLMALIYDI HADİ ŞİMDİDE BUNA CEVAP YAZIN BAKALIM :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cumaya gidince kartını mescitde düşürme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV her yil DHMI'ye 150-170 milyon dolar arasi para oderken(sadece AHL icin, vergiler haric) ISG devlete henuz hic odeme yapmadi.. Seneye onlar da baslarlar insallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV devletten hiç kredi almadı, kredilerini yurtiçi veya yurtdışı bankalarından alıyor. Bütün ödemelerini de zamanında yapıyor, elhamdülillah:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV bu Riga yı iki üç senede bir alıyor zaten, bu sefer yapacakmıymış bari:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV I ÖNCE TEBRİK EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİZ.BİR ŞEY MERAK ETTİK TAV ŞİMDİYE KADAR DEVLETTEN NE KADAR KREDİ KULLANDI ? BUNLARI YÜZDE KAÇ FAİZLE KULLANDI ?BU KREDİLERİN GERİ ÖDEMESİ NE ZAMANDI? SAYGILAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV'a yakışır çünkü TAV bu işin piri ve üstadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000