07 Aralık 2009, Pazartesi 14:11:08

TAV Tunus'ta faaliyete başladı

TAV Havalimanları Holding’in yüzde 85 payla iştirak ettiği, TAV Tunise SA’nın Mayıs 2047’ye kadar işletme hakkına sahip olduğu Enfidha Uluslararası Havalimanı işletme faaliyetine başladı.
  • Evet uçuşlar başladı ama bazı bürokratik sebeplerden dolayı açılış yapamıyorlar. Türk'lerin Afrika da ki gururu! TAV Inşaat kızını TAV İşletmeye gelin etti :))

TAV Havalimanları Holding’in Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, TAV Havalimanları Holding’in yüzde 85 payla iştirak ettiği, TAV Tunise SA’nın Mayıs 2047’ye kadar işletme hakkına sahip olduğu “Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı” işletme faaliyetine başladı.

İnşaatına 24 Temmuz 2007’de başlanılan Enfidha Uluslararası Havalimanı için yaklaşık 500 milyon euro yatırım gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada, Enfidha Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin ilk etapta 7 milyon seviyesindeyken, işletme süresince yürütülecek yatırımlarla yolcu kapasitesinin kademeli olarak 22 milyona çıkarılacağı belirtildi.

TAV Tunus'ta faaliyete başladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Evet uçuşlar başladı ama bazı bürokratik sebeplerden dolayı açılış yapamıyorlar. Türk'lerin Afrika da ki gururu! TAV Inşaat kızını TAV İşletmeye gelin etti :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000