28 Nisan 2013, Pazar 10:49:53

TAV TECRÜBESİNİ AVIATION MINDS İLE PAYLAŞACAK

TAV Havalimanları Holding bünyesinde çalışan yaklaşık 23 bin çalışanın gelişim merkezi TAV Akademi, know-how sermayesini kurumsallaştırarak, dünyadaki tüm havalimanlarının ve sivil havacılık otoritelerinin ve havalimanı işletmeciliği sektörünün gelişimine açtı.
  • Devletin sırtından ve bedavadan marka olan,bidünya para kazanan TAV artık devletin sırtından inmeli.İndiği anda biteceğini cümle alem biliyor.İşlettiği havalimanlarında riske ettiği tek kuruş yatırımı yok,Oysa yurt dışında kazanç???

2006 yılından bu yana faaliyet gösteren TAV Akademi kurumsallaşarak şirketleşme sürecini tamamladı. Böylece TAV Havalimanları’nın temel operasyonu olan havalimanı işletmeciliği alanında bilgi ve deneyimini harmanladı. TAV, 8 ülke 12 havalimanı ve bünyesindeki 20 şirketinde yer alan iç eğitmenleri, deneyimli yöneticileri ve üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda 15 ana odak alanında tanımlayarak eğitim ve gelişim çözümlerine dönüştürdü.

TAV Aviation Minds öncelikle taleplere istinaden Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde öncelikle faaliyetlerine başlayacak.

TAV Akademi Koordinatörü Ezgi Kadıoğlu “Dünyada sivil havacılık sektörünün büyüme trendi devam ediyor, buna bağlı olarak terminallere yapılan yatırımlarda artış ve terminal işletmeciliğindeki operasyonel servis ile hizmet kalitesine ilişkin beklentiler de gün geçtikçe büyüyor. Sektördeki bu büyüme kalifiye çalışan gücüne olan ihtiyacın da artışını beraberinde getiriyor. Sektörel gelişimdeki bu ihtiyacın en doğru şekilde bilgi ve deneyim ile desteklenmesini hedefleyen TAV Akademi olarak TAV Aviation Minds şirketini kurduk. Hedef bölgemizde havalimanlarının gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.

TAV Aviation Minds, uçtan uca gelişim çözümleri ile havalimanlarının toplam kalite ve verimliliğini artırmayı hedefliyor.

TAV Aviation Minds diğer gelişim merkezlerinden farklı olarak gelişime bütünsel bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Bireylerin ayrı ayrı katıldıkları münferit eğitimlerden ziyade gelişim programı mantığını hayata geçiriyor. Havalimanı çalışanlarını karar vericilikleri ve uygulama yetkileri bazında segmente ederek, takımlar halinde geliştirmeyi hedefliyor. Programlara ekip halinde katılım daha sonra öğrenimlerin hedef havalimanında çok daha kolay hayata geçmesini sağlıyor ve yönetim ekibi arasında bir dil birliği ve anlayış ortaklığı geliştiriyor.

Tüm gelişim programları, hem havalimanlarının hem de insan kaynağının özel geliştirilmiş yaklaşımlarla ölçme ve değerlendirmeden geçirilmesi ile başlanıyor. Böylece o havalimanın güçlü yönleri ve gelişim alanları tespit edilmiş ve raporlanmış oluyor. Daha sonra bu çıktılar doğrultusunda temel ve seçmeli modüller arasından o havalimanının ihtiyacına en uygun gelişim programı oluşturuluyor.

TAV Aviation Minds şirketinin en ayırt edici başarı kriterlerinden biri de iş başında öğrenme yönteminin büyük bir ağırlıkla kullanılıyor olması. Havalimanı işletmesi ve verimlilik gelişimi yani AMED ( Airport Management & Efficiency Development ) ile yaklaşık bir ay sürelik sınıf içi eğitimi ardından yine yaklaşık bir ay sürelik “en iyi uygulama” yani bir havalimanında işbaşında öğrenme süreci gerçekleşiyor. Sonrasında da katılımcı havalimanın kendi görev alacağı havalimanında TAV Aviation Minds program koordinatörünün liderliğinde gelişim aksiyonlarını hayata geçirme çalışması yapıyor. Bu çok yönlü eğitim uygulamaları ve gelişim sürecinin gerçek iş ihtiyaçlarına dayanıyor olması, programın sonunda yaratılan faydayı ölçümleyebilmek adına da büyük önem taşıyor.
İlk proje Kutsal Topraklar’da

TAV Aviation Minds ilk projesine TIBAH Opco şirketinin işletmeciliğini yaptığı Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı ile başlıyor. Medine Havalimanı’na yapılan büyüme yatırımları doğrultusunda havalimanı çalışanlarının toplam performansının geliştirilmesinin hedeflendiği projede geleceğin yöneticilerinin de yetiştirilmesi için özel bir program yer alacak. TAV Havalimanları’nın da yüzde 33 ortaklıkla yapım ve işletmesinde görev aldığı Medine Havalimanı TAV Aviation Minds için büyük önem taşıyor. Projede TAV Aviation Minds eğitimlerinin yanı sıra Profesyonel Gelişim Sertifikası programı da uygulanacak. 

Sivil Havacılık sektöründe önümüzdeki yıllarda çift haneli büyüme rakamlarını yakalayacağı öngörülen Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki birçok havalimanın da otoriteleri şimdiden TAV Aviation Minds ve gelişim programlarına büyük ilgi gösteriyor. Kısa süre içinde TAV Aviation Mind eğitimlerinin bölgedeki pek çok farklı ülkede uygulanması bekleniyor.

Eğitim akreditasyonlarına da başlayan TAV Aviaition Minds programlarının uluslararası arenada geçerliği için de çalışmalar yürütüyor.

TAV TECRÜBESİNİ AVIATION MINDS İLE PAYLAŞACAK

Yorumlar

DUR-malı. ~ 11 yıl önce
Devletin sırtından ve bedavadan marka olan,bidünya para kazanan TAV artık devletin sırtından inmeli.İndiği anda biteceğini cümle alem biliyor.İşlettiği havalimanlarında riske ettiği tek kuruş yatırımı yok,Oysa yurt dışında kazanç???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000