24 Kasım 2013, Pazar 10:55:08

TAV SINIRLARI AŞTI!

TAV Havalimanları’nın havalimanı işletmeciliği alanındaki bilgi birikimini dünyaya açan TAV Aviation Minds, Çin’deki havalimanlarına eğitim verecek.

TAV Havalimanları’nın havalimanı işletmeciliği alanındaki bilgi birikimini dünyaya açan TAV Aviation Minds, Çin’deki havalimanlarına eğitim verecek.

TAV Aviation Minds eğitim ve gelişim programları Çin Sivil Havalimanları Birliği’nin eğitim kataloğuna girdi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, Çin’de havalimanı işletmeciliği alanında eğitim verecek. TAV’ın bilgi birikimini kurumsallaştırarak dünyaya sunmak üzere kurulan TAV Aviation Minds tarafından hazırlanan eğitim ve gelişim programları, Çin Sivil Havalimanları Birliği’nin (CCAA) 2014 yılı eğitim kataloğuna girdi. Katalogda TAV tarafından hazırlanan ve havalimanları için yeni hatların pazarlanması, insan kaynakları yönetimi, entegre havalimanı operasyonları yönetimi ve etkin havalimanı işletmeciliği konularını kapsayan dört eğitim programı yer alacak.

TAV Aviation Minds Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu, “Dünyada, özellikle de gelişmekte olan ekonomilerde sivil havacılık sektörünün hızlı ve tutarlı bir biçimde büyüdüğünü görüyoruz. Buna bağlı olarak terminallere yapılan yatırımlarda artış yaşanırken, havalimanlarında sunulan hizmetlerin kalitesini artırmaya yönelik beklentiler de büyüyor. Sektördeki bu gelişim, kalifiye çalışan gücüne olan ihtiyacı beraberinde getiriyor. Bugün altı ülkede 12 havalimanında faaliyet gösteren ve küresel ölçekte sektörün öncü markaları arasında yer alan TAV, bu ihtiyacı görerek sahip olduğu bilgi birikimini tüm dünya ile paylaşıma açtı. Bu çerçevede kurduğumuz TAV Aviation Minds ile hedef bölgemizdeki havalimanlarının gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Hızla büyüyen Çin pazarına girmekten ve eğitim programlarımızın tercih edilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çin’de havacılık sektörü hızlı bir büyüme sergiliyor. Ülkede 2015’e kadar 82 yeni havalimanının açılması planlanıyor. CCAA, ülkedeki hava trafiğinin yüzde 99’unu kapsayan 106 havalimanını temsil ediyor.

Şubat 2013’te kurulan TAV Aviation Minds, ilk projesini Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nda gerçekleştirdi. Medine’de dört ay boyunca sürdürülen eğitim ve geliştirme programı kapsamında 258 katılımcıya 16 farklı alanda toplam 1368 saat eğitim verildi. Uygulanan programlar sonucunda, yolcu memnuniyetini artırıcı yeni uygulamalar geliştirildi, çalışan memnuniyetinde artış ve operasyonel süreçlerde verimlilik artışı sağlandı. Programın sonunda katılımcılar, TAV tarafından işletilen İstanbul Atatürk ve Gürcistan’daki Tiflis havalimanlarında pratik deneyim kazanma ve iş başı eğitim alma olanağı da buldu.

TAV Grubunun şirket içi eğitim platformu TAV Akademi bünyesinden çıkan TAV Aviation Minds, uçtan uca gelişim çözümleri ile havalimanlarının toplam kalite ve verimliliğini artırmayı hedefliyor.

TAV SINIRLARI AŞTI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000