18 Şubat 2014, Salı 20:53:32

TAV NET KARINI ARTIRDI

Tav Havalimanlarının konsolide cirosu 2013 yılında 904 milyon Euro olarak gerçekleşti. Şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yıla göre yüzde 17 artışla yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet verdi. Tav Havalimanları, 2013 yılında net karını önceki yıla göre yüzde 3 artırarak 133 milyon euroya yükseltti.
  • her yağmurda ahl metro katını su basıyor ama !!!
  • Allah bereket versin,bu kadar kâra rağmen çalışanlarına karşı zam konusunda neden bu kadar eli sıkılar acaba????

Tav Havalimanlarının konsolide cirosu 2013 yılında 904 milyon Euro olarak gerçekleşti. Şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yıla göre yüzde 17 artışla yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet verdi. Tav Havalimanları, 2013 yılında net karını önceki yıla göre yüzde 3 artırarak 133 milyon euroya yükseltti.

Tav Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, "1997 yılındaki kuruluşumuzdan bu yana attığımız güçlü temellerin bugünlerde meyvelerini topluyoruz. Bu temellerin üzerine inşa ettiğimiz bilgi sermayesi bizi güvenle ileriye taşırken her yıl hız kesmeden yepyeni başarılara imza atıyoruz" dedi.

"Finansal olarak, 2013 yılı için ortaklarımıza ve paydaşlarımıza bildirdiğimiz tüm hedeflere ulaştık" diyen Şener sözlerini şöyle sürdürdü:

"TFRS (Türkiye Finansal Raporlama Standartları) 11 ve TFRS Yorum 12 için düzeltilmiş olarak açıkladığımız yolcu, ciro, FAVÖK (Faiz-Amortisman-Vergi Öncesi Kar) ve yatırım harcaması tutarlarımızın tümü verdiğimiz hedeflere uygun olarak gerçekleşti. TFRS Yorum 12 için düzeltilmiş rakamlarla baktığımızda, ciroda yüzde 7 büyüme yakalayarak 904 milyon avroya, FAVÖK'te yüzde 16 büyüyerek 381 milyon avroya ulaştık. Bu dönem elde ettiğimiz sonuçlar da operasyonel kaldıraçtan kuvvetli bir şekilde faydalanmaya devam ettiğimizi bir kez daha ortaya koydu. Net karda yüzde 3'lük bir artış yakaladık ve 133 milyon Euro ile Tav Havalimanları Holding tarihinin en yüksek karını elde ettik. Bu rekoru, dövizdeki hareketlere bağlı olarak oluşan nakit olmayan yabancı para çevrim farkı giderleri ve ertelenmiş vergi giderine rağmen yakaladık."

"ATATÜRK HAVALİMANI'NI İŞLETİYOR OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ"

Şener, Atatürk Havalimanı'nın yüzde 14 yolcu büyümesi sağladığını belirterek, "Faaliyetlerimize bakıldığında ilk gözümüze çarpan İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yüzde 14'lük yolcu büyümesi ile 51 milyon yolcuyu geçmesi ve bu yolcu sayısıyla Avrupa'nın en büyük beşinci, dünyanın en büyük 17. havalimanı haline gelmesidir. Ülkemizin gözbebeği olan ve hizmet standartlarıyla dünyadaki birçok havalimanına örnek teşkil eden Atatürk Havalimanı'nı işletiyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Aéroportsde Paris ile ortaklığımız beklediğimiz gibi kısa sürede meyvelerini vermeye başladı. Bu meyvelerden ilki Zagreb Havalimanı'nın portföyümüze eklenmesi oldu. Havalimanını işletecek konsorsiyumda yüzde 15 seviyesinde payımız olmasına rağmen, bu operasyonun doğu Avrupa'daki varlığımızı güçlendireceğine inanıyoruz. Daha büyük hedeflere gelirsek, Aéroports de Paris ve Goldman Sachs'la olan ortaklığımız sonucunda ABD'nin New York eyaletindeki LaGuardia Havalimanı ihalesine katılacağız. İzmir iç hatlar terminalini Mart ayı içinde hizmete almayı planlıyoruz. Bu yatırımın bitmesiyle ülkemizin büyük turizm potansiyeline ev sahipliği yapan Ege bölgesine yakışır bir giriş kapısını tamamlamış olacağız. Medine'de ise yatırımlarımızın tamamlanmasına yaklaşık bir buçuk sene kaldı ama kuvvetli Umre ve Hac trafiği talebinin Medine Havalimanı'nın finansal sonuçlarında yaptığı olumlu etkiyi şimdiden görebiliyoruz" şeklinde konuştu.

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI'NA 260 MİLYON EURO YATIRIM

Kamuya toplam 961 milyon TL katkıda bulunduklarını ifade eden Şener, "Bu finansal başarıları elde ederken sosyal faydalara ve ülkemizin menfaatlerine de öncelik verdik. Özsermaye yöntemine göre konsolide olan iştiraklarımız dahil 2013 yılsonu itibarıyla 24 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Sene içerisinde ödediğimiz vergiler ve kiralarla birlikte kamuya toplam 961 milyon TL katkıda bulunduk. Buna ek olarak sene içerisinde özsermaye yöntemine göre konsolide olan iştiraklerimiz dahil yaratılan toplam istihdam için 2013 yılında yaklaşık 800 milyon TL tutarında maaş ödedik. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yapacağımız toplam yatırım ise 260 milyon euronun üstünde olacak" dedi.

TAV NET KARINI ARTIRDI

Yorumlar

yağmur ~ 10 yıl önce
her yağmurda ahl metro katını su basıyor ama !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah bereket versin,bu kadar kâra rağmen çalışanlarına karşı zam konusunda neden bu kadar eli sıkılar acaba????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000