12 Ekim 2011, Çarşamba 08:04:03

"TAV NEREDEYSE BİZ DE ORADAYIZ"

Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s’in tüm haklarına sahip olan Tab Gıda, Gürcistan’dan sonra Makedonya’ya açıldı. Genel Müdür Caner Dikici “TAV’ın açtığı her havaalanında Burger King kuracağız” dedi...
  • Bu haberin havacılıkla alkası nedir?
Burger King, Popeyes, Sbarro ve Arby’s gibi uluslarası fast food (hızlı yemek) zincirlerinin Türkiye’de faaliyetlerini 578 restoranla yürüten Tab Gıda, hızlı büyümesiyle dünyada liderliği yakalayınca rotasını yurt dışına çevirdi. Tab Gıda Genel Müdürü Caner Dikici “Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki TAV Havalimanı içerisinde ilk restoranımızı açtık. Yakın zamanda Üsküp’te 2, Ohri’de 2 yeni restoran daha açacağız” dedi. Dikici, TAV ile yaptıkları işbirliği ile TAV’ın yurt dışında açtıkları her havalimanına bir Burger King restoranı açmayı planlıdıklarını anlattı. 32 ülkeden 550 Burger King yöneticisinin bir araya geldiği EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Global Fuarı için gittiği Berlin’de Burger King EMEA Başkanı Jose Cil ile birlikte gazetecilere açıklamada bulunan Dikici, dünya çapında 12 bin 500 Burger King restoranı arasında en yüksek işlem hacmine sahip 50 restoran arasında Türkiye’den 4 restoran bulunduğunu söyledi.
 
Bu restoranların Antalya, Cevahir ve Taksim’deki 2 restoran olduğunu anlatan caner Dikici, Tab Gıda’nın dünya çapındaki Burger King sistemi içinde en büyük franchise haline geldiğini söyledi. Burger King olarak Türkiye’de 393 restorana ulaştıklarını belirterek, dört markada toplam 578 restorana ulaştıklarını söyleyen Dikici “2011 yıl sonunda 1 milyar lira ciro hedefliyoruz” dedi. Caner Dikici, yılda ortalama 120 yeni restoran açtıklarını ve 2015 yıl sonuna kadar ise 81 ilde toplam bin 100 restorana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Cil: Türkiye parlayan yıldız
 
Burger King EMEA Başkanı Jose Cil ise bünyelerinde 416 tane franchise şirketi olduğunu belirterek “416 şirket arasında en büyük franchise şirketi Tab Gıda’dır. 15 yılda alınan mesafe gerçekten inanılmaz. Yıllar geçtikçe dünyada lider pozisyonuna geldiler” dedi. Liderliğin kolay olmadığını belirten Jose Cil “Üç günlük toplantıda konumuz Tab Gıda oldu. Bu enerjiye tüm EMEA Bölgesi’nde ulaşmak istiyoruz” diye konuştu. Kendisine 37 ülkede ‘aşağı-yukarı’ 2 bin 850 restoranın bağlı olduğunu söyleyen Jose Cil, Tab Gıda yöneticilerini kastederek “Tam sayı veremiyorum çünkü bu adamlar durmadan restoran açıyorlar. Türkiye parlayan bir yıldız” dedi.

TÜRKİYE EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKE

32 ülkeden 550 Burger King yöneticisinin bir araya geldiği EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Global Fuarı’nda gerçekleşen ödül töreninde Tab Gıda’ya gösterdiği hızlı büyüme nedeniyle ‘Building Brand and Sales’ ödülü verildi. Fuar nedeniyle Berlin’de bir araya gelen Burger King EMEA Başkanı Jose Cil (solda) ve Burger King Genel Müdürü Caner Dikici Türkiye pazarını değerlendirdiler.

Star
"TAV NEREDEYSE BİZ DE ORADAYIZ"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu haberin havacılıkla alkası nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000