21 Ocak 2017, Cumartesi 10:27:29

TAV Libya'ya dönme kararı aldı

Libya'da iç savaş sırasında tarihi bir tahliye harekatı yaparak çalışanlarını ülkeden çıkartan TAV İnşaat, bölgeye geri dönmek üzere düğmeye bastı.
  • Gelirim. Buralardan iyi durumda
  • Iyiki tav var.. Sani Bey ve ekibi super!! Basarilar dilerim
  • Çok güzel bir gelişme. Ben de o 250 kişilik grupla dönüş yapmıştım. Güvenlik sağlandıktan sonra tekrar işlerin başlaması güzel olur.

İstanbul'a gelen Libya Ulaştırma Bakanı Milad Matuk, TAV'ın CEO'su Sani Şener görüştü. Matuk, görüşmede Libya'da faaliyetlerine ara veren TAV İnşaat'ı ülkeye dönmeye davet etti.

2007 yılında Yeni Trablus Uluslarası Havalimanı Projesi'ni kazanan TAV İnşaat, Libya’da iş savaş çıkınca istikrar sağlanıncaya kadar 250 Türk çalışanı Türkiye’ye özel uçakla getirmişti.

Brezilyalı (Odebrecht) ve Lübnanlı ortağı (CCC) ile birlikte Trablus'taki yeni havalimanı terminalini inşa eden TAV İnşaat, 3 milyar dolar bedelle 20 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının yapımına başlamıştı.

TAV İnşaat Libya Projesi İdari İşler Müdürü Sinan Duman, o dönem gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sevincimiz biraz buruk çok büyük bir projeyi yarım bıraktık. Libyalı kardeşlerimizin bu projeye ihtiyacı var. Libya'nın bu havalimanı projesine ihtiyacı var. TAV olarak biz projeyi tamamlamak üzere Libya'ya dönmeyi umut ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

TAV Libya'ya dönme kararı aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ben ~ 7 yıl önce
Gelirim. Buralardan iyi durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tavsiye ~ 7 yıl önce
Git ve bir daha dönme sakin. Biraz gururun varsa eğer
Tav ~ 7 yıl önce
Iyiki tav var.. Sani Bey ve ekibi super!! Basarilar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ODTC.JV ~ 7 yıl önce
Çok güzel bir gelişme. Ben de o 250 kişilik grupla dönüş yapmıştım. Güvenlik sağlandıktan sonra tekrar işlerin başlaması güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Libya ~ 7 yıl önce
Bencede dönelim ve yarın kalan işimizi tamamlayalım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000