23 Ağustos 2013, Cuma 14:34:49

TAV KURUMSAL YÖNETİMDE YİNE ZİRVEDE

TAV Havalimanları, geçtiğimiz yıl 10 üzerinden 9,24 olan kurumsal yönetim notunu bu yıl 9,39 seviyesine çıkartmayı başardı. Dünyanın lider kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşlarından ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9,39 olarak açıkladı.
  • her yagmurda ahl'nin metro katini su basiyor, ankara'da olanlari da gorduk hala tav kurumsal yonetimde zirve bilmem ne diyorlar!!! sen once bu rezillikleri hallet sonra bir sekilde!! zirveye cikarsin!!!
  • Kendileri söyleyip kendileri inanıyorlar; bir gidip Tampa, Orlando Delta terminal 4(JFK) görsünler Tav'cı arkadaşlar; izbe asansörleri, çalışmayan klimaları, basık tavanları, tekelci duty-free'leri en az 45 dk bavul beklenen belt'leri, gelişte önünüzü kesen hanutçuları, dış hatlarda kiralık otomobilcilere iş sağlamak için en uzağa, ters yöne verilen çıkışları,kokan tuvaletleri, çalışmayan asansörleri, gayri nizami park edilen otoparkları ile mi ödül aldılar ?
  • Havaş ta ne kadar içen, sızan, atan, tutan varsa onlara sahip çıkıldığına göre kurumsallık korunuyor demektir. Birde kimse, baştakine alternatif çıkmayacak, ayağının altına muz kabuğu türü bir şey yerleştirilmeyecek. Bence kurumsallık bu ilkeleri korumaktır.

Dünyanın en saygın bağımsız kurumsal derecelendirme şirketlerinden ISS Corporate Services, TAV Havalimanları için kurumsal yönetim derecelendirme notunu 9,39’e çıkardı.

TAV Havalimanları Holding tahsis edilen bu not ile birlikte, 44 şirketin yer aldığı Borsa İstanbul (BIST) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yine zirvede yer aldı. TAV Havalimanları, 2012 yılında da Kurumsal Yönetim Endeksi’ni ilk sırada tamamlamıştı.


TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, geçtiğimiz yıl tahsis edilen kurumsal yönetim notunun önceki yıllarda olduğu bu yıl da yukarı yönlü revize edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “İşletmesini üstlendiğimiz ve sayısı 12’yi bulan havalimanlarımızın tüm çevresel, ekonomik ve sosyal faaliyetlerinde olduğu gibi, yürütmekte olduğumuz her iş ve projede sürdürülebilirlik temelinde hareket eden bir şirketiz. Bu yıl beşinci kez değerlendirmeye tabi tutulan kurumsal yönetim notumuzu bir kademe daha yukarıya taşıyabiliyor olmamız, kurumsal yönetim anlamında da sürdürülebilir bir yapıya ve bilince sahip olduğumuzun açık bir göstergesidir. Bugün sayısı 24 bine yaklaşan çalışanımız ile birlikte ülkemize, paydaşlarımıza ve tüm menfaat sahiplerimize daha güvenli ve öngörülebilir bir gelecek yaratabilmenin uğraşı içerisinde olan TAV Havalimanları için, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik anlayışı kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

TAV Havalimanları, beşinci değerlendirme yılında, notunu 10 üzerinden 9,24’dan 9,39’e yükseltti ve 44 şirketin işlem gördüğü Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde zirvedeki yerini korudu.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde; TAV Havalimanları’nın pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu alt başlıkları altında yapılan ağırlıklandırılmış değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

Alt KategorilerAğırlıkAlınan NotTahsis Edilen Not
Pay Sahipleri0,2592,629,26
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık0,3596,599,65
Menfaat Sahipleri0,1594,539,45
Yönetim Kurulu0,2591,319,13
Toplam1,0093,979,39


ICS hakkında

TAV Havalimanları Holding’e kurumsal yönetim notu veren ISS Corporate Services (ICS), kurumsal yönetim, risk yönetimi, araştırma ve analizleri ile genel kurullarda vekaleten oy kullanma alanında da yatırımcılara hizmet sunan dünyanın lider kuruluşlarından olup, Türkiye’de SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum konusunda derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni olan tek uluslararası kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşudur. 1985 yılında kurulan şirketin, Washington DC, Amsterdam, Bruksel, Chicago, Londra, Melbourne, New York, Tokyo, Paris ve Toronto başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde ofisleri bulunmaktadır. ICS, dünyaca ünlü MSCI’ın yan kuruluşudur.

TAV KURUMSAL YÖNETİMDE YİNE ZİRVEDE

Yorumlar

once!!! ~ 11 yıl önce
her yagmurda ahl'nin metro katini su basiyor, ankara'da olanlari da gorduk hala tav kurumsal yonetimde zirve bilmem ne diyorlar!!! sen once bu rezillikleri hallet sonra bir sekilde!! zirveye cikarsin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kendileri söyleyip kendileri inanıyorlar; bir gidip Tampa, Orlando Delta terminal 4(JFK) görsünler Tav'cı arkadaşlar; izbe asansörleri, çalışmayan klimaları, basık tavanları, tekelci duty-free'leri en az 45 dk bavul beklenen belt'leri, gelişte önünüzü kesen hanutçuları, dış hatlarda kiralık otomobilcilere iş sağlamak için en uzağa, ters yöne verilen çıkışları,kokan tuvaletleri, çalışmayan asansörleri, gayri nizami park edilen otoparkları ile mi ödül aldılar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanmam ~ 11 yıl önce
Havaş ta ne kadar içen, sızan, atan, tutan varsa onlara sahip çıkıldığına göre kurumsallık korunuyor demektir. Birde kimse, baştakine alternatif çıkmayacak, ayağının altına muz kabuğu türü bir şey yerleştirilmeyecek. Bence kurumsallık bu ilkeleri korumaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000