04 Ocak 2016, Pazartesi 13:55:57

TAV inşaat alanında dünyanın en büyüğü oldu

Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat, 2015 yılında da havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi oldu.
  • Borsadaki hisseleri cok dustu, sirkete asigiz diye aldik ama kismet olmadi.
  • TAV Tunusu dağıttınız ya allah sizden razı olsun. Kendimize geldik. O çakma müdür bozuntularından kurtulduk. Binlerce insanın duasını aldınız. Helal olsun.
  • 5 sirket bir TAV etmedigi halde danisikli dogusuklu bir ihale ile havuzcu sirketler 3. Havaalani yapimina memur edildi, ihaleden sonra her turlu kiyak iltimas yapildi. Hazine garantisi, kot dusurulmesi maliyetinin devletin ustune yikilmasi, yolcu garantisi, KDv'siz yakit vs. utanmasalar, TAV'i paralelci ilan edip kovacaklar.
  • TAV Grubu CEO’su Sani Şener 10 numara iş yapıyor. adamın hakkını vermek lazım
  • sadeece havuz olmadıklarından 3.cü havalimanını bunlara vermediler!!
  • Tav uluslararası Havalimanı isletmecilginde dev yatırımlar dev adımlar attı. Çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Bunun sürekliliğini duymak bizi sevundiriyor ama aklımı kurcalayan bir soru var. Malum bilindiği üzere Saw'ın Havalimanı işletmesi maleysia airport. Burda Limak devretmis durumda ve tav %40lik hisse satın almamışti. 3ncu Havalimanı ihalesi yapıldı Limak kendini 3ncu airport inşaatında göstermeye başladı. şimdi soruma gelecek olursa ; Atatürk Havalimanı 2018te kapanacagi bir haberi vardı. Bu habere aslında inanmamistim. Sözde 3ncu airport açılacağından. . Atatürk Airport kapanirsa Tav Havalimanı işletmecisi istanbulda hangi konumda olacak ve ne yapacak? Çalışanlarını Limak a kiralar mi yoksa limakla bir anlaşmaya gidilir mi? Birisi cevap verebilir mi.bilen birisi .
  • Heee heee bizde inandik, AHL hali ortada

Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat, 2015 yılında da havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketi oldu.

TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 17,2 milyar doları aştı.

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle büyüyerek kısa sürede sektörün liderleri arasına giren TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2015’te her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. “Havalimanı” kategorisinde ilk beşte, “Ulaştırma” kategorisinde de ilk 30’daki tek Türk şirketi TAV İnşaat oldu. 

TAV Grubu CEO’su Sani Şener “ENR listesinde bu sene de birinci sıradaki yerimizi korumaktan ve ülkemiz mühendisliğini ve müteahhitliğini  başarıyla temsil etmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı’yla çıktığımız yolda TAV İnşaat olarak bugüne kadar üstlendiğimiz projelerin kontrat bedeli 17,2 milyar doları aştı. Havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanına odaklanarak, bu alanda tüm dünyada seçilen, tercih edilen ve önerilen  bir marka haline geldik. TAV İnşaat’ın devam eden havalimanı projeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan’da Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Umman’da Muskat Havalimanı Altyapı İşleri yer alıyor. Bu başarının arkasında 30 binden fazla çalışanımızın uzmanlığı ve bilgi birikimi yer alıyor. TAV İnşaat 2016 yılında da tüm dünyada havalimanı projeleri başta olmak üzere fırsatları değerlendirmeyi sürdürecek” dedi.

TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyerek sektörün en büyük markası oldu.TAV İnşaat’ın tamamladığı havalimanı projeleri arasında Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları; Medine’de Prens Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı, Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanları bulunuyor.

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği yüksek katlı projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai’de yer alan 425 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek binalarından biri olan Marina-101 Hotel and Residences projesi ile 279 metre yüksekliğe ulaşan 4 kuleden oluşan Damac Towers by Paramount projeleri yer alıyor.

TAV inşaat alanında dünyanın en büyüğü oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Arock ~ 8 yıl önce
Borsadaki hisseleri cok dustu, sirkete asigiz diye aldik ama kismet olmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunisia ~ 8 yıl önce
TAV Tunusu dağıttınız ya allah sizden razı olsun. Kendimize geldik. O çakma müdür bozuntularından kurtulduk. Binlerce insanın duasını aldınız. Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lakin ~ 8 yıl önce
5 sirket bir TAV etmedigi halde danisikli dogusuklu bir ihale ile havuzcu sirketler 3. Havaalani yapimina memur edildi, ihaleden sonra her turlu kiyak iltimas yapildi. Hazine garantisi, kot dusurulmesi maliyetinin devletin ustune yikilmasi, yolcu garantisi, KDv'siz yakit vs. utanmasalar, TAV'i paralelci ilan edip kovacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülke ~ 8 yıl önce
Bu ülkede dürüst olmayacaksın
ülkeye ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
ammavelakin ~ 8 yıl önce
Neden bir tane TAV olsun? Neden tekel olsun ? Neden bir kişi sürekli kazansın diğerleri ağzını açıp baksın? o zaman TAV var oldukça herkeş inşaat işini bırakması lazım. Türkiye bu zihniyet yüzünden hep 3-5 kişi ve kuruluş tarafından yönlendirildi o devir bitti artık...
bravo ~ 8 yıl önce
TAV Grubu CEO’su Sani Şener 10 numara iş yapıyor. adamın hakkını vermek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 8 yıl önce
sadeece havuz olmadıklarından 3.cü havalimanını bunlara vermediler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havuz ~ 8 yıl önce
Maalesef.
yakıştı zaten ~ 8 yıl önce
Havuz mudur dere midir bilemem ama 3. havalimanı ihalesi herkesin gözü önünde yapıldı. En fazla teklifi veren kazandı. İşin tekelleşmeye gitmemesi açısından ihaleyi farklı grubun kazanmasıda isabetli oldu. Her şeyin tek grubun tekelinde olması iyi bir şey olmazdı.
emrah ~ 8 yıl önce
la yakışıklımısın dogru ihale herkezin gözü önünde yapıldı şartlar ve şartnameler belli olarak sana 100 tane geçerli sebeb yazarım aklın oynar hangi sarta surta uyulmuş ahmak bilimci.benim kızdığım bunada bir Allahın kulu sesinin çıkarmaması.haa bir örnek ahmak bilimci seni neden son zamanlarda ziraat bankasının her kanalda reklamları dönüyor bir düşün istersen???
ase ~ 8 yıl önce
Tav uluslararası Havalimanı isletmecilginde dev yatırımlar dev adımlar attı. Çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Bunun sürekliliğini duymak bizi sevundiriyor ama aklımı kurcalayan bir soru var. Malum bilindiği üzere Saw'ın Havalimanı işletmesi maleysia airport. Burda Limak devretmis durumda ve tav %40lik hisse satın almamışti. 3ncu Havalimanı ihalesi yapıldı Limak kendini 3ncu airport inşaatında göstermeye başladı. şimdi soruma gelecek olursa ; Atatürk Havalimanı 2018te kapanacagi bir haberi vardı. Bu habere aslında inanmamistim. Sözde 3ncu airport açılacağından. . Atatürk Airport kapanirsa Tav Havalimanı işletmecisi istanbulda hangi konumda olacak ve ne yapacak? Çalışanlarını Limak a kiralar mi yoksa limakla bir anlaşmaya gidilir mi? Birisi cevap verebilir mi.bilen birisi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heee ~ 8 yıl önce
Heee heee bizde inandik, AHL hali ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airlinequality ~ 8 yıl önce
Allah rizasi icin bu web sayfasina girin Ataturk havalimani ile ilgili yazilanlari okuyun, utanilacak seyler yaziyor insanlar, wc ler les, nefes yok, klima yetersiz, bedava internetin olmadigi tek havalimani
Esenboga ~ 8 yıl önce
Esenboga nin wc de ki fayanslari dokuldu, lavanolar renk degistirdi TAV

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000