31 Ağustos 2010, Salı 14:00:04

TAV IMKB'DE BİRİNCİ OLDU

TAV Havalimanları, halka arzının üçüncü yılında, İMKB’de işlem gören tüm kuruluşları geride bırakarak birinciliğe yükseldi. Dünyanın lider kurumsal derecelendirme kuruluşlarından ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9 olarak açıkladı…
  • Atatürkde klimalar her zaman açık ama ayarları bazen düşük tutuluyor o kötü tabiiki :( Sabihada ışıklardan ve personelden kısıtlıyor :) O daha vahim bir durum... Zaten patlayan dünya kadar ampül var. Hiç birini değiştirmiyorlar bazen dış kısım ışıklarını da açmıyorlar... Korku filmi Testere gibi :)
  • EE TABİİ ONDAN KIS BUNDAN KIS TABİİKİDE BİRİNCİ OLUR :) TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ :)...BU YORUMDA '' ACABA BAŞLIKLI YORUM ''YAPAN ARKADAŞIMIZA KAPAK OLSUN :)
  • TAV a yakışır..... Darısı LİMAK' a desemde umutsuz vaka :))
  • Icerisinde TAV gecen her habere "Once klimalari acin" seklinde yorum yazan arkadaslardan bugun birinciligi kim alacak acaba merakla bekliyorum..
Dünya’nın en saygın bağımsız kurumsal derecelendirme şirketlerinden ISS Corporate Services, ICS, TAV Havalimanları için kurumsal yönetim derecelendirme notunu Türkiye’de halihazırda en yüksek seviye olan 9’a çıkardı. TAV Havalimanları halka arzının üçüncü yılında bu not ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kurumsal Yönetim Endeksi’nde işlem gören tüm kuruluşları geride bırakarak birinciliğe yükseldi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, TAV’ın halka arzının üçüncü yılında TAV Havalimanları’nın İMKB’de kurumsal yönetim notuyla birinciliğe yükselmesinden gurur duyduğunu belirtti. Şener, TAV’ın bütün paydaşlarına değer katmayı ilke edindiğini vurgulayarak bu başarının ancak ve ancak sağlam bir kurumsal yönetim alt yapısı ile mümkün olduğunu söyledi. Şener, “Türkiye’de kurumsal yönetim, şirketlerin ne denli şeffaf bir şekilde yönetildiğini gösteren oldukça yeni bir kavram. TAV Havalimanları’nın bu yıl birinciliğe yükseldiği endekste, sadece 30’a yakın şirket yer alıyor. Araştırmalar, etkin kurumsal yönetim politikasının şirketlerin hisse performansını da olumlu etkilediğini, riski sınırlandırarak yönetimin daha sağlıklı kararlar alınmasını sağladığını gösteriyor. Bu demektir ki, Türkiye’de kurumsal yönetimin yaygın olarak uygulanması, ülkemiz ekonomisi için sürdürülebilirlik ve kalıcı başarının teminatı olacaktır” dedi.

TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Nursel İlgen, “Yatırımcılar şirketlerin kurumsal yönetim uygulamalarına her geçen gün daha fazla önem veriyor, bu alandaki çalışmaları en az operasyonel ve finansal başarılar kadar önemli görüyoruz. TAV Havalimanları olarak SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri kapsamında kurumsal yönetim uygulamalarını geliştirmek için, sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yürütüyoruz ve aldığımız not bu istikrarlı çalışmanın bir yansımasıdır” dedi.

TAV Havalimanları, ikinci değerlendirme yılında notunu 10 üzerinden 8.5’ten 9’a yükseltti ve geçtiğimiz yıl endekse üçüncü sıradan dahil olan TAV Havalimanları, endeksteki ikinci yılında ilk sıraya geldi. Bu çerçevede Sermaye Piyasası Kurulu, SPK'nın konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde; pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu alt başlıkları altında yapılan ağırlıklandırılmış değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

Alt Kategoriler

Ağı

rlık

Alı

nan Not

Tahsis Edilen Not

Pay Sahipleri

0.25

9,05

9,0

Kamuyu Aydı

nlatma ve Şeffaflık

0.35

9,26

9,0

Menfaat Sahipleri

0.15

9,54

9,5

Yönetim Kurulu

0.25

8,40

8,5

Toplam

1.00

9,03

9,0


Ülkemizde kurumsal yönetim derecelendirme faaliyeti SPK tarafından Temmuz 2003'te yayımlanan ve Şubat 2005'te düzeltme ve eklemelerle yeniden yayımlanan “Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri” dikkate alınarak yürütülüyor. Bu ilkeler OECD tarafından 2004 yılında yayınlanan ve global ölçekte referans alınan "OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri" ile uyumlu olup, yine OECD tavsiyeleri doğrultusunda ülkemize özgü durum ve koşullar göz önüne alınarak oluşturulan prensip ve uygulamaları da içeriyor.

TAV Havalimanları Holding’e kurumsal yönetim notu veren ISS Corporate Services (ICS)-RiskMetrics, kurumsal yönetim, risk yönetimi, araştırma ve analizleri ile genel kurullarda vekaleten oy kullanma alanında da yatırımcılara hizmet sunan dünyanın lider kuruluşlarından olup, Türkiye’de SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum konusunda derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni olan tek uluslar arası kurumsal yönetim derecelendirme kuruluşudur. 1985 yılında kurulan şirketin, Washington DC, Amsterdam, Bruksel, Chicago, Londra, Melbourne, New York, Tokyo, Paris ve Toronto başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde ofisleri bulunmaktadır. ISS, dünyaca ünlü MSCI’ın yan kuruluşudur. (www.riskmetrics.com)

TAV IMKB'DE BİRİNCİ OLDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Atatürkde klimalar her zaman açık ama ayarları bazen düşük tutuluyor o kötü tabiiki :( Sabihada ışıklardan ve personelden kısıtlıyor :) O daha vahim bir durum... Zaten patlayan dünya kadar ampül var. Hiç birini değiştirmiyorlar bazen dış kısım ışıklarını da açmıyorlar... Korku filmi Testere gibi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EE TABİİ ONDAN KIS BUNDAN KIS TABİİKİDE BİRİNCİ OLUR :) TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ :)...BU YORUMDA '' ACABA BAŞLIKLI YORUM ''YAPAN ARKADAŞIMIZA KAPAK OLSUN :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV a yakışır..... Darısı LİMAK' a desemde umutsuz vaka :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Icerisinde TAV gecen her habere "Once klimalari acin" seklinde yorum yazan arkadaslardan bugun birinciligi kim alacak acaba merakla bekliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000