07 Kasım 2014, Cuma 13:37:06

TAV HATIRA ORMANI 30 BİN AĞACA ULAŞTI

Ankara Esenboğa Havalimanı’nı işleten TAV Esenboğa tarafından 2008 yılında kurulan ‘TAV Esenboğa Hatıra Ormanı’ dikilen yeni fidanlarla daha da büyüyerek 30 bin ağaca ulaştı.
  • Her ne kadar reklam koksa da ağaç kesmenin moda olduğu bir dönemde güzel bir hareket. Teşekkürler TAV

Ankara Esenboğa Havalimanı’nı işleten TAV Esenboğa tarafından 2008 yılında kurulan ‘TAV Esenboğa Hatıra Ormanı’ dikilen yeni fidanlarla daha da büyüyerek 30 bin ağaca ulaştı. Esenboğa Havalimanı yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı etkinlik ile Ankara’nın Çubuk ilçesindeki ormana 10 bin ağaç daha eklendi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nı işleten TAV Esenboğa’nın 2008 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde kurduğu ve bugüne kadar dikilen yeni fidanlarla 20 bin ağaçlık bir alana dönüştürdüğü TAV Esenboğa Hatıra Ormanı’, Esenboğa Havalimanı yöneticileri ve çalışanlarının yer aldığı fidan dikimi etkinliğiyle 10 bin ağaca daha kavuştu. Yeni eklenen fidanlarla toplam 30 bin ağaçlık bir alana ulaşan hatıra ormanında gerçekleşen etkinliğe Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acıhan, DHMİ Esenboğa Başmüdürü Selay Mürey, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve Esenboğa Havalimanı çalışanları katıldı.

Çubuk Belediyesi’nin çadırlar içinde hazırladığı gözleme ve ayran ikramı ile keyifli anlar geçiren Esenboğa Havalimanı çalışanlarının fidan dikimi etkinliği bir şenlik havasında geçti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acıhan “Bu anlamlı organizasyonda sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. TAV Esenboğa İşletmesinin 2008 yılında kurduğu Hatıra Ormanı ile örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Başkent Ankara’yı Yeşil Ankara haline getirmek bir fidan ile başlıyor, bu farkındalığı yaratmak çok önemli, biz Çubuk Belediyesi olarak betonlaşmanın önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bugün TAV Esenboğa ile diktiğimiz 10 bin fidan ile 30 bin ağaca yükselen ormanımızın önce Çubuk ilçesi sonra Ankara için önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum” dedi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “TAV Esenboğa olarak, yolcu memnuniyetinde sağladığımız başarının yanında kültürel ve sosyal fayda sağlayan projeleri de önemsiyoruz. Bu bağlamda, 2008 yılında ülkemizin doğal mirasının korunmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘TAV Esenboğa Hatıra Ormanı’ projesinin bugün 30 bin ağaçlık geniş bir yeşil alana dönüşmesi bizlere gurur veriyor. İlk gün bin 500 fidanla yola çıktığımız ve 20 bin’e kadar çıkardığımız hatıra ormanındaki ağaçlara, bugün çalışanlarımızla birlikte 10 bin fidan daha ekledik. Başkent’e kazandırdığımız ve her geçen gün gelişen hatıra ormanı ile yeşil alanların artırılması konusundaki farkındalığın artmasına destek sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

TAV Esenboğa Hatıra Ormanı, Esenboğa Havalimanı’na yakın bölgede bulunan Çubuk ilçesinde 6 yıl önce bin 500 fidan ile kurulmuştu. TAV Esenboğa’nın Ankara Esenboğa Havalimanı’nı işletmeye açışının ikinci yıl dönümünde hayata geçirdiği proje kapsamında, tüm TAV Esenboğa çalışanları hatıra ormanının fidan dikimini birlikte gerçekleştirmişlerdi. 

Ankara Esenboğa Havalimanı dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 10 milyon 942 bin yolcuya hizmet veren Esenboğa Havalimanı, yolcu konforundan ödün vermeksizin enerjiyi verimli kullanmak üzere bir dizi uygulamayı hayata geçirdi. Otomatik aydınlatma kontrolü, LED aydınlatma kullanımı, doğalgazdan elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten trijenerasyon tesisi bu uygulamalar arasında bulunuyor. Bu çalışmalar neticesinde yolcu başına karbon salımı 2013 yılında yüzde 10 azaldı.

Esenboğa, bağımsız denetimden geçen bu uygulamalar sonucunda Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında 3+ seviyesinde sertifikasyon aldı. Dünyada bu seviyeye gelen sadece 17 havalimanı bulunuyor. İsveç’te 10, Norveç, Hollanda ve İtalya’da ikişer havalimanı bu sertifikayı alırken Türkiye de Esenboğa ile listeye eklenmiş oldu.





TAV HATIRA ORMANI 30 BİN AĞACA ULAŞTI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her ne kadar reklam koksa da ağaç kesmenin moda olduğu bir dönemde güzel bir hareket. Teşekkürler TAV

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000