29 Eylül 2009, Salı 14:55:43

TAV Galeri, Türkiye'nin ticari havacılık tarihini ağırlıyor...

TAV Havalimanları Holding tarafından kültür ve sanata destek vermek amacıyla, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açılan TAV Galeri, bu kez de ‘Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi’ fotoğraflarıyla dünden bugüne Türkiye’nin havacılık tarihine ışık tutuyor.
  • Sn Sarıgüle, Havaş'a ve TAV'a çok teşekkürler. Umarım başkalarına örnek olurlar.

TAV Havalimanları Holding tarafından havacılığın gelişmesine destek vermek amacıyla, 1909-1967 yılları arasında “Pervaneli Uçak Dönemi”ni kapsayan ve Türk ticari sivil havacılık tarihinin  bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından oluşan ‘Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi’ fotoğrafları sergisi, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan TAV Galeri’de sanat severlerin beğenisine sunuldu. TAV Havalimanları Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel ve sergi fotoğraflarının bulunduğu kitabın proje sahibi ve Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl’ün katılımıyla 29 Eylül 2009, Salı Günü açılan serginin havacılık meraklıları tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Sergide, açılış konuşmasını yapan TAV Havalimanları Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, açıldığı günden bu yana bir çok sergiye ev sahipliği yapan TAV Galeri’de, Türkiye’de havacılık kültürünün gelişmesine katkı sağlayacak bir projeyi daha ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken,” TAV Galeri; Türk Ticari Havacılık Tarihi’ne ışık tutacak bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin Ticari Havacılık Tarihi sergisiyle  havacılık ile ilgilenen herkese o günleri hatırlatma fırsatı bulduk. Sergiyi, daha sonra Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda da havacılık meraklılarının beğenisine sunacağız” dedi.

TAV Galeri

Serginin açılışında, sergide yer alan fotoğraflar ve havacılık tarihi bilgilerinden oluşan “Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi” kitabının da eş zamanlı olarak tanıtımı yapıldı. Kitabın proje sahibi Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl, “ Bu kitapla şimdiye kadar su yüzüne çıkmayan bir devri herkesle paylaşma imkanı bulduk. Türk Ticari Havacılık Tarihi’nin çocukluk ve gençlik yılları olarak kabul ettiğimiz 1909-1967 yılları arasını kapsayan ve ‘Pervaneli Uçak Dönemi’ olarak da bilinen bu devri anlatan kitabımızda; 1909’da başlayan dönemi, 1967 yılında Türkiye’de DC9 / 10 tipi uçağın hizmete girmesini milat olarak kabul ederek sonlandırdık. Bu projenin Atatürk Havalimanı’ndaki TAV Galeri’de sergilenmesi ile kitabın daha da ilgi göreceğine inanıyorum” dedi.

“Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi Fotoğraf Sergisi”, Ekim ayı boyunca İstanbul Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Terminali’nde bulunan TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.

TAV Galeri

TAV Galeri, Türkiye'nin ticari havacılık tarihini ağırlıyor...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sn Sarıgüle, Havaş'a ve TAV'a çok teşekkürler. Umarım başkalarına örnek olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000