09 Mart 2010, Salı 08:39:23

TAV BU İŞİ 20 AYDA ÇÖZER

Makedonya, 8 milyarlık özelleştirme bütçesiyle yabancıların ilgisini çekiyor. Makedon Ulaştırma Bakanı Mile Janakieski, Türklere özel yatırım paketleri planladıklarını söyledi.
  • tav ı gönülden tebrik ediyorum .gerçekten bu ülkeye katkıları çok fazla .artık bu tür şeyleri birazda biz avrupa ya yapalım .önemli şirketlerini ,topraklarını satın alalım...

Ulaştırma alanındaki imkanları tanıtmak amacıyla Türkiye'de sektör temsilcileriyle bir araya gelen Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakieski, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Makedonya'nın, 8 milyar euroluk özelleştirme programında Türk yatırımcıyı da görmek istediklerini anlatan Janakieski, ilk etapta, 500 milyon euro tutarındaki karayolu ihalelerini Türk yatırımcıya anlattıklarını kaydetti. Ulaşımın yanı sıra, inşaat, kültür, sağlık, turizm de dahil pek çok sektörde de Türkleri beklediklerini kaydeden Janakieski, Ankara Bilkent'teki Cyberpark'ın da Makedonya'daki teknolojik faaliyetlere örnek olmasını istediklerini belirtti. Janakieski sözlerine şöyle devam etti:

"AB mevzuatı gereği bir özelleştirme programı başlattık, 8 yıl sürecek programın bütçesi yaklaşık 8 milyar euro. Ekonomik krizle iyi mücadele ettik. IMF'nin raporu da bunu gösteriyor. Makedonya'da, vergiler ile işçi ve girdi maliyetleri, diğer bölge ülkelerine kıyasla çok uygun. 3 ayrı ekonomik bölge oluşturduk, buralarda da vergi kolaylıkları var."

Janakieski, "Havalanında Türk firması TAV ile Üsküp ve Ohri'de iki havaalanı için anlaştık. TAV Avrupa'daki ilk havaalanını Üsküp'e açacak. Bunların inşasına Nisan'da başlanmasını bekliyorum. Anlaşmaya göre 20 ay içinde tamamlanacak. İşpit'te de bir kargo havaalanı yapacaklar. Üsküp'teki havaalanı, TAV'ın Avrupa'daki merkezi ve sıçrama tahtası olacak, Sofya, Belgrad gibi merkezlerdeki havaalanlarıyla rekabet edecek. Bölge'deki rekabeti arttıracak" dedi.

"Türkiye'deki danışman firmalarla, Türk yatırımcılara yatırım paketleri oluşturmayı düşünüyoruz" diyen Janakieski, sözlerini şöyle sürdürdü: " Karayolları alanında ihaleler var. Bu alandaki projeyi ikiye böldük. Türkiye'de 500 milyon euro tutarındaki birinci paketin tanıtımını yaptık. Bu paket, 4 Nisan'a kadar sürecek açık ihalelerle verilecek. Türkiye'nin dünyaca ünlü inşaat firmaları var, onları bekliyoruz.

Ulaştırmadan, enerjiye, inşaattan, kültüre, sağlığa kadar pek çok alan var. Bir Türk firması Makedonya'da 60'tan fazla köprünün yapımını üstlendi, çalışmalarından memnunuz. Makedonya'da, inşaat alanında çok iyi olanaklar var. Alışveriş merkezi, hastaneler, oteller için krediler var. Türk yatırımcı bunlarla da ilgileniyor." diyerek sözlerini noktaladı.

TAV BU İŞİ 20 AYDA ÇÖZER

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
tav ı gönülden tebrik ediyorum .gerçekten bu ülkeye katkıları çok fazla .artık bu tür şeyleri birazda biz avrupa ya yapalım .önemli şirketlerini ,topraklarını satın alalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000