08 Ocak 2015, Perşembe 10:48:02

TAV AHL VE ADNAN MENDERES İÇİN KİRASINI ÖDEDİ

TAV Havalimanları, Türkiye’nin giriş kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ege çanağının çekim noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı için DHMİ’ye taahhüt ettiği toplam 174 milyon 647 bin 444 ABD Doları + KDV kira bedelini ödedi.
  • özel sektör ve devletin güzel bir işbirliği ihaleyi yaptı devlet karşılığında özel sektör ödemesini yapıyot. özel sektörde vatabdaşa güzel hizmet veriyor güzel bir durum. özel sektör yapsın devlette para kazansın ancak özel sektör hakkıyla kazansın.. bununda net olumlu bir örneği.
  • Oh masallah masallah urun yerlestirmemi yapiyonuz.....
  • Bende bu ayki elektrik faturasini oderken enerji bakanini ve bedas yetkililerini cagirip kokteyl vericem :)
  • bu odeme hangi donem icin anlayan var mi ?
  • çalışanını sömüren,sömürgeci TAV,kaymak takımının bu yoruma itiraz etmeleri doğal.
  • bunun içinde böyle bir törene gerek var mı? ödersin parayı geçersin. tav acaba başka ülkelerdeki kira yı öderkende böyle bir tören yapıyor mu merak ettim
  • Tav Hava Limanları İşletmeciliğini Süper Yönetici Kadrosuyla Çok İyi yapmakta ve Türkiye'nin Gururu Haline Geldi. Emeği Geçen Herkesi Tebrik Ediyor Saygılarımı Sunarım.
  • Helal olsun TAV'a!
  • Bir Türk firmasının nerelere gelebileceğini görmüş oluyoruz TAV sayesinde. Kesinlikle gurur duyulması gereken bir şey . .

Havalimanı işletmeciliği sektöründe küresel bir marka konumunda bulunan TAV Havalimanları, Türkiye’nin giriş kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ege çanağının çekim noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı için DHMİ’ye taahhüt ettiği toplam 174 milyon 647 bin 444 ABD Doları + KDV kira bedelini ödedi. Gerçekleştirilen törenle her iki havalimanı için ayrı ayrı düzenlenen temsili çekler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener tarafından takdim edildi. Törende DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da yer aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Türkiye kamu-özel sektör işbirliğinde dünyanın önde gelen ülkelerinden. Sadece DHMİ’nin bu kapsamda 18 projesi hayata geçirildi. 8 milyar dolarlık pay devletin kasasına girecek. Bugün TAV’ın kira ödemesine yönelik olarak bir araya geldik. Sadece TAV örneğine bakalım. Havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın önde gelen firmalarından biri. Pek çok ülkede yaptığımız görüşmelerde ‘Bu havalimanını Türkler inşaa etti, bu havalimanını Türkler işletiyor’ diyorlar. Bundan hepimiz gurur duyuyoruz. Kamu-özel sektör işbirliğine çok önem veriyoruz ve devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “TAV, bizim yap-işlet-devret ve kiralamayla işletme hakkı devri projeleri ile İstanbul’da başlayıp dünyaya açılan firmamız. Atatürk Havalimanı da sadece Türkiye’nin değil dünyanın gözbebeği. Bu alınan paralar yine Türk sivil havacılığına harcanıyor. Havacılıktan aldığımızı havacılığa veriyoruz” dedi.



TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “9 Ocak 2000’de Atatürk Havalimanı’nı açtık ve 15 yıl oldu. Önce yap-işlet-devret, daha sonra da kiralama yöntemiyle işletmeyi üstlendik. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın ilk kirasını da bugün ödüyoruz. Bugün de sözümüzde durduğumuz ve taahhüdümüzü yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Atatürk Havalimanı’ndan çıktığımız yolculukta bugün TAV olarak 14 havalimanı işletiyoruz. TAV İnşaat şirketimiz, altı tane havalimanı yapıyor. Servis şirketlerimiz de 33 havalimanında faaliyet gösteriyor. Yani, TAV olarak dünyada 53 havalimanında varız. Bu da bir Türk firmasının geldiği yeri gösteriyor” dedi.









 

TAV AHL VE ADNAN MENDERES İÇİN KİRASINI ÖDEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

camaroth ~ 9 yıl önce
özel sektör ve devletin güzel bir işbirliği ihaleyi yaptı devlet karşılığında özel sektör ödemesini yapıyot. özel sektörde vatabdaşa güzel hizmet veriyor güzel bir durum. özel sektör yapsın devlette para kazansın ancak özel sektör hakkıyla kazansın.. bununda net olumlu bir örneği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Oh masallah masallah urun yerlestirmemi yapiyonuz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 9 yıl önce
Bende bu ayki elektrik faturasini oderken enerji bakanini ve bedas yetkililerini cagirip kokteyl vericem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Ciddi söylüyorum; harcanıyorsun hocam. Yarım saattir gülüyorum, Allah'ta seni güldürsün.
hangi donem icin ~ 9 yıl önce
bu odeme hangi donem icin anlayan var mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
çalışanını sömüren,sömürgeci TAV,kaymak takımının bu yoruma itiraz etmeleri doğal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 9 yıl önce
Sen TAV da işe giremediysen biz ne yapalım arkadaşım...
sdfaf ~ 9 yıl önce
bunun içinde böyle bir törene gerek var mı? ödersin parayı geçersin. tav acaba başka ülkelerdeki kira yı öderkende böyle bir tören yapıyor mu merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuz polat ~ 9 yıl önce
Tav Hava Limanları İşletmeciliğini Süper Yönetici Kadrosuyla Çok İyi yapmakta ve Türkiye'nin Gururu Haline Geldi. Emeği Geçen Herkesi Tebrik Ediyor Saygılarımı Sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma Yavuz!!!! ~ 9 yıl önce
Hepimiz müslümanız birbirimizi biliriz... TAV'daki süper yönetici kadrosunu alttlarında çalışanlara sor sana anlatsınlar... Birilerine yaranacam diye bu sayfalarda süper yönetici kadrosuna yalakalık yapmanın gereği yok!!!
Cüneyt Torun ~ 9 yıl önce
Helal olsun TAV'a!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşallah ~ 9 yıl önce
Maaşallah Sani beye!!!
Candeniz Eski ~ 9 yıl önce
Bir Türk firmasının nerelere gelebileceğini görmüş oluyoruz TAV sayesinde. Kesinlikle gurur duyulması gereken bir şey . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Candeniz Yeni ~ 9 yıl önce
Ustelik 2002'den beri gorevde olan bu hukumete ragmen. Bir de destek olabilecek bir hukumet ile calissaydi neler yapardi TAV.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000