28 Ocak 2009, Çarşamba 13:59:29

TAV adım adım hedefe gidiyor

Yılda 100 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşmayı hedefleyen TAV Havalimanları Holding, 2017 yılında içn koyduğu hedefe adım adım yaklaşıyor.

TAV Havalimanları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin Aralık ayı yolcu sayısı ise 2007'nin aynı ayına göre yüzde 2 artarak 2.38 milyona yükseldi.
   
TAV Havalimanları'nın yurtiçinde işlettiği havalimanlarına göre 2008 yılı yolcu dağılımı ise Atatürk Havalimanı'nda 23.53 milyon, Esenboğa  Havalimanı'nda 5.7 milyon, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde de 1.7 milyon oldu. Bu havalimanlarında 2008 yılında  TAV'ın hizmet verdiği yolcu sayısı, önceki yıla göre sırasıyla yüzde 1, yüzde 15 ve yüzde 6 arttı.
   
Yurtdışında ise TAV; Tunus'taki Monastir Havalimanı'nda 4.2 milyon, Gürcistan'daki Tiflis Havalimanı'nda 714,978 ve aynı ülkedeki Batum  Havalimanı'nda 69,228 yolcuya hizmet verdi.
   
Şirketin yurtdışında işletmesini üstlendiği en büyük havalimanı olan Monastir Havalimanı'nda yolcu sayısı 2008'de, önceki yıla göre yüzde 1  azalırken, Tiflis ve Batum havalimanlarının yolcu sayıları ise sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 75 yükseldi.
   
Şirket; Antalya Gazipaşa Havaalanı, Tunus'un Enfidha Zine Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı, Makedonya'daki Üsküp Alexander the  Great ve Ohrid'deki St. Paul The Apostle uluslararası havalimanlarının işletme hakkına sahip bulunuyor.
   
TAV ayrıca, Makedonya'da yapımını üstleneceği Shtip Kargo Havalimanı'nın da işletme hakkını opsiyonel olarak elinde bulunduruyor.
   
Skonto Bruve şirketi ile oluşturduğu konsorsiyumla, SJSC Riga Uluslararası Havalimanı için Letonya Ulaştırma Bakanlığı tarafından  düzenlenen ihalede teklif veren TAV Havalimanları, Kazakistan'ın Almaata Havalimanı ihalesinde ortağı Goldman Sachs International ile birlikte  ikinci aşamaya davet edildi.
   
TAV, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı ihalesinde de 7 şirketin yer aldığı kısa listede bulunuyor.

TAV adım adım hedefe gidiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000