30 Aralık 2011, Cuma 08:03:17

TAV 100 MİLYONU HEDEFLİYOR

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener, şirket olarak 2011’i iyi geçirdiklerini belirterek “Biz her zaman hem yolcu hem de gelir olarak çift haneli büyümeyi kendimize esas olarak aldık" dedi.
Geçmiş yıllardaki deneyimlerimizden her türlü dış şoka rağmen bu büyümeyi yakalayabildiğimizi görüyoruz. 2012’de de aynı şekilde bu büyümeyi yakalayabileceğimizi umuyoruz” dedi. 2012 yılıyla ilgili herkesin olumsuz bir takım düşünceleri olduğunu ve herkesin bu beklenen krize karşı tedbir aldığını dile getiren Şener, bu sebepten ne şirket ne de ülkelerin çok ciddi zarar göreceğine inandığını kaydetti.

Şener “Yani 2008 krizi gibi hiç bir şey ansızın gelmeyecek” dedi. Havacılık sektöründe ise küreselleşmenin hızla devam ettiğini ve insanların ve üretilen malların çok hızlı yer değiştirdiğini söyleyen Şener, bu sebepten yolcu sayısının dünyada 2012’de de artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelerin en üst sıralarında yer aldığını kaydeden Şener, şöyle devam etti: “TAV olarak baktığımızda biz, 3 kıtada 6 ülkede 12 havalimanında faaliyet gösteriyoruz. Hedefimiz 2020 yılında 100 milyon yolcuya ulaşmak. Gelecek yıl 60 milyon yolcuyu geçeceğimizi tahmin ediyoruz.”
TAV 100 MİLYONU HEDEFLİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000