03 Nisan 2011, Pazar 08:23:37

ŞUT ALTINA İNERKEN YAKALANDI

Diyarbakır'a gitmek için İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar gidiş terminaline gelen Iraklı ailenin 3 yaşındaki oğulları Zawandha az daha yaramazlığının kurbanı oluyordu.
  • Yeni nesil Bagaj Taşıma Sistemlerinde, kullanıma kapalı check-in kontuarlarında, bu tür olayların önüne geçmek için "child detection" çocuk tesbit sistemi var. Şu anda Antalya Havalimanı yeni iç hatlar terminalinde ve dış hatlar terminalinde bu sistem aktif olarak kullanılıyor.
  • arkadaş doğru yazmış toplama bandının çalışması için kontuar anahtarının on konumda olması lazım bundan sonra fotosel aktarma bandında cisim algılar ise sistem start alır ikincisi bagaj sistemeleri cctv sistemleri ile gözlenirki atatürk havalimanının cctv sistemi yokmu?bunlarda cevaplanmalı?
  • Bu Kontuarlarda Anahtar Yokmu? Var ise en son kim aldı tespit edilmeli lazım.. ayrıca bu zengin havayolu firması kim onuda bilmek lazım. bildiğim kadarıyla anahtar alındıgından itibaren saat/para işlemeye başlıyor.. bunlarından açıklanması lazım. ayrıca yine başka bi boyut, anahtar teslim alındıktan sonra o kontuar hangi şirket aldıysa onun sorumluluğudadır hesabınıda sormak gerekir..
  • Babanın dalgınlığı filan değil ilgilenmiyorlar çocuklarıyla Arap menşeyli insanlar bukadar basit.....
  • Öyle Allahlık aileler varki havalimanında bir görseniz.Ben çocuğumu hiç bir yerde gözümün önünden asla ayırmam.Çocuğuna sahip olacak sahip çıkacak.Bunlar saldım çayıra mevlam kayıra...
  • Havaalanı her yolcunun başına güvenlik dükemez herkes her anne ve baba neyse çocuğunda sorumlu olmak zorunda 18 yaşının altında bakacak gözlem altında tutmak zorunda dingonun ahırı değil havaalanına geldin çocuğun elinden tutacak ya anne ya da baba bu iş böyle.. ondan sonra çocuğun başına olmadık işler gelir ondan sonra havaalanı sorumlu tutarlar.. yok öyle ya am sahip ol çocuğuna ..
  • Kontuarın orada bulunan bır start dugmesı mı varmıs yoksa o paletler sureklı olarak calısır durumdamı bulunuyorlar? Tabıkı herkez cocuguna sahıp cıkmalı fakat bası bos bırakılan kontuarlarda bırazcık tedbırsız durumda
  • katlirliyorm. herkes cocuguna sahip ciksin. orasi luna park degil, orasi TR nin en büyük havalimani. gerci benim calistigim havalimanlarda ya anhatarla yada kartimizla bantlari aktive edebiliyorduk. yinede bence okadar büyük bi risk oldugunu sanmiorum. slmlar
  • TAV ne tedbiri alacak birader. Orasi cocuk bahcesimi? Millet cocuklarina sahip ciksin.
  • Terminali işletmekte olan TAV benzer olayları tekerrür etmemesi için gereken tedbiri almalı
Iraklı Muhammed ailesi, saat 06.45’te kalkacak uçakla Diyarbakır’a gitmek için saat 23.00’te Atatürk Havalimanı iç hatlar gidiş terminaline geldi. Muhammed ailesinin çocuklarından 3 yaşındaki Zawandha, kardeşiyle terminalde oyun oynamaya başladı. Zawandha bu sırada boş olan bir kontuara yöneldi. Tartı konveyörünün üzerine çıkan Zawandha, kontuarın üzerinde bulunan düğmelerle oynarken “Start” düğmesine bastı.

X-Ray’den bile geçti
Düğmeye basması ile birlikte tartı konveyörü çalışmaya başladı. Bu sırada çocuk, tartı konveyörün üzerinde bulunan algılama gözünden geçince bagaj taşıma sistemi otomatik olarak devreye girdi. Yürüyen bandın üzerinde bulunan Zawandha, bagaj taşıma bandından yolcu valizlerinin toplandığı şut altına ilerlediği sırada, valizlerin kontrol edildiği X-RAY cihazından geçti. Bu sırada TAV Güvenlik Monitörü’nden güvenlik görevlileri çocuğu fark ederek bagaj taşıma bandını durdurdu. Güvenlik görevlileri tarafından kurtarılan çocuk ailesine teslim edildi.

Son anda fark edildi
Kardeşiyle oyun oynarken bir anda anne-babasının dalgınlığından faydalanarak boş olan bir kontuarın tartı konveyöründe ilerleyen Zawandha Muhammed, son anda monitörden fark edildi. Güvenlik görevlilerinin kurtardığı çocuk ailesine teslim edilirken, babası da polise ifade verdi.

(Hürriyet)
ŞUT ALTINA İNERKEN YAKALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni nesil Bagaj Taşıma Sistemlerinde, kullanıma kapalı check-in kontuarlarında, bu tür olayların önüne geçmek için "child detection" çocuk tesbit sistemi var. Şu anda Antalya Havalimanı yeni iç hatlar terminalinde ve dış hatlar terminalinde bu sistem aktif olarak kullanılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş doğru yazmış toplama bandının çalışması için kontuar anahtarının on konumda olması lazım bundan sonra fotosel aktarma bandında cisim algılar ise sistem start alır ikincisi bagaj sistemeleri cctv sistemleri ile gözlenirki atatürk havalimanının cctv sistemi yokmu?bunlarda cevaplanmalı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu Kontuarlarda Anahtar Yokmu? Var ise en son kim aldı tespit edilmeli lazım.. ayrıca bu zengin havayolu firması kim onuda bilmek lazım. bildiğim kadarıyla anahtar alındıgından itibaren saat/para işlemeye başlıyor.. bunlarından açıklanması lazım. ayrıca yine başka bi boyut, anahtar teslim alındıktan sonra o kontuar hangi şirket aldıysa onun sorumluluğudadır hesabınıda sormak gerekir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Babanın dalgınlığı filan değil ilgilenmiyorlar çocuklarıyla Arap menşeyli insanlar bukadar basit.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öyle Allahlık aileler varki havalimanında bir görseniz.Ben çocuğumu hiç bir yerde gözümün önünden asla ayırmam.Çocuğuna sahip olacak sahip çıkacak.Bunlar saldım çayıra mevlam kayıra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanı her yolcunun başına güvenlik dükemez herkes her anne ve baba neyse çocuğunda sorumlu olmak zorunda 18 yaşının altında bakacak gözlem altında tutmak zorunda dingonun ahırı değil havaalanına geldin çocuğun elinden tutacak ya anne ya da baba bu iş böyle.. ondan sonra çocuğun başına olmadık işler gelir ondan sonra havaalanı sorumlu tutarlar.. yok öyle ya am sahip ol çocuğuna ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kontuarın orada bulunan bır start dugmesı mı varmıs yoksa o paletler sureklı olarak calısır durumdamı bulunuyorlar? Tabıkı herkez cocuguna sahıp cıkmalı fakat bası bos bırakılan kontuarlarda bırazcık tedbırsız durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
katlirliyorm. herkes cocuguna sahip ciksin. orasi luna park degil, orasi TR nin en büyük havalimani. gerci benim calistigim havalimanlarda ya anhatarla yada kartimizla bantlari aktive edebiliyorduk. yinede bence okadar büyük bi risk oldugunu sanmiorum. slmlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAV ne tedbiri alacak birader. Orasi cocuk bahcesimi? Millet cocuklarina sahip ciksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Terminali işletmekte olan TAV benzer olayları tekerrür etmemesi için gereken tedbiri almalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000