04 Mart 2011, Cuma 11:54:39

ŞENER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

TAV Havalimanları Holding A.Ş. (“TAV”), 2010 yılında piyasa beklentisinin üzerinde, 52 milyon Avro net kar elde etti. Sonuçlara göre ciro ve operasyonel karlılık çift haneli büyüdü.
  • bta nın fiyatlarının yüksek olduğunu söylerken personele sunulan yemek imkanının kötü olduğunu kastedmedim, eksiklikler ve yanlışlar var ama personel için diil yolcular için konuşuyorum btanın fiyatları çok yüksek bunun aksini savunmak resmen saçmalıktır.otopark konusunda bence yanlış düşünüyosunuz onbinlerce araç kapasiteli çok katlı otoparkı olup ta kendi personelinden otopark ücreti alınması tek kelimeyle açgözlülük vede ayıptır bu tavın utanılması gereken bir uygulaması.elim cepte starbuckslarda gezip müdür olmam konusuna değinmiyorum bile tanımadığınız biri hakkında laf olsun diye söylemişsiniz.evt ben cepimde iphone blackberry reinalarda starbuckslarda gezip ekmek yediği tekneye pislemeyi seven kafayı yemiş hain bir müdürüm bravo
  • Kardeşim TAV sana servis sağlamış, ille benim karizmam çizilir, ben arabamla geleceğim dersen alacak elbet. Bu dünyanın her yerindeki uygulama. Sana yemek veriliyor, kebaptı ızgaraydı yemek istersen farkını alır. Verdiğin farka başka yerde kebap yiyebiliyorsan burada yaz da hepimiz oraya saldıralım. Paşa gönlünün keyfi yerine gelsin diye ne yapmak lazım? el cepte dolaş, starbuks'ta takıl sonra da müdür ol nasıl? hoşuna gitti dimi? Çok memnun değilsen çeker gidersin, gerçi gerçekte çok da verimli olmadığın halde sana rica eder o beğenmediğin şirket gel gitme seni seviyoruz memnunuz diye. ama bari sende az da olsa insaf arayan arkadaşın dediği gibi, ekmek yediğin kabı temiz tut da hainlik etme.
  • tav çalışana standartların üzerinde zam veriyor,hakettim,ben aldım sani bey çalışanları önünde eğilerek teşekkür ediyor,bizzat şahidim her hangi bir sıkıntımda herhangi bir yöneticinin kapısını çok rahat çalabiliyorum ve boş dönmüyorum bir defa bile "acaba maaşım ayın 1inde yatacak mı" kaygım olmadı ve olmayacağından eminim (bu arada iphone'a gerek yok,şirkette gerçekten iş yapana zaten blackberry ve hat veriliyor) siz şimdi torpilli veya birinin yakınıdır da dersiniz,uzaktan yakından ilgisi yok... bu şirket personeline değer verip bunu sonuna kadar hissettiren entellektüel yöneticiler altında işine devam eder (ramazanda dağıtılan erzakları da hatırla,yediğin kaba pisleme!!!!!! ) bunlar da mutlu etmiyorsa,zaten hiç çalışma...
  • sayın yorumcu tgs ile havaş ne fark var oda aynı merak etme tgs yide havaş gibi yaptılar davulmu çalıcan ne çalarsan çal artık.
  • iphone4 almışım da reinada 300-500 takılıyomuşum bide şikayet ediyomuşum senin yaptığın uydurmaktan baska bişey diil,sen şimdi tavın personelinden otopark parası almasını onaylıyomusun onu söyle bana,yiycek içecek paralarını yüksek bulmuyomusun onu söyle,iş güvenliği performans görüşmelerinin sağlıklı ve doğru yapıldıgını düşünüyomusun onu söyle,tmm anladık ücretinden memnunsun allah daha cok versin senin adına sevindimde ben diilim gecinemiyorum diyorum bana destek olma hadide senin haddinemi benim emegimin karsılıgının bu oldugunu söylemek,biz bilmiyoruz sanki sektörü diğer şirketleri kimin personelinin şirketinden memnun olup olmadığını.2010 personel memnuniyeti anketlerini açıklayınca tav bakarsın yayınlarsa tabi görürsün gercekleri
  • pasaportunla ilgili soruna önce cevap vereyim: cebine sokabilirsin mesela. hatta low cost personel politikasını nerenden uydurduysan oraya da sokabilirsin. piyasanın en iyi ücret veren firmalarından birisi tav. ama sen önce evime ekmek götüreyim demeden, temel ihtiyaçlarını karşılamadan Iphone 4 almaya koşarsan böyle ciyaklarsın. bana maval okuma, ben de tav' da çalışıyorum ve şükürler olsun, evimi rahatça geçindiriyorum. senin gibileri dolu çevremde: 3 ayda bir en son model telefon almalar, daha ayağına çorap almadan araba taksitine girmeler, gece bilmemneredeydik tavsiye ederim geyikleri... aslında evet, sani bey ve hamdi bey hatalılar, senin kafandakilere hayal gibi bir bina yaptırıp reina gibi yerlerle tanıştırdılar !
  • Kisa zamanda cok guzel isler tamamladi. Piyasaya cok akilli, yetenekli ve cevik liderler yetistirdi. Bir cok firmaya ve kisiye onderlik ozelligi kazandiran bu firmaya tesekkur ederiz. Umarim kuzey afrika da istikrar bir an evvel yakalanir. Ve Isler yine eski rayina oturur.
  • Size İlave dış hat korukleri yaptıranlar birazda en azından o mahalin getireceği ilave bagaj transferinin sağlanması için o koruklerin altını şut mahali yapmak yerine herfiyat ile doldurdular sonrada sızın mevcut yetersiz şut mahalını genişletmek yada dahada içinden cıkılmaz bir hale getirmek zorunda kaldır aynı mantıkla yeni terminaller yapmayın yazık oluyor hava yoıllarına ve yolcularına....
  • Sizlerin hedefleri ve hayelleri elbette com geniş ve kapsamlı ancak etrafınızda yonetici olarak cliştırdığınız insanları kim seciyor ise sizin kapasitenizi en az %5o düşürmekte Hava limanları veya hava Alanları güzel görkemli mağzalar ile güzel gözüke bilir ancak oradan hizmet alan hava yollarının yolcularıda oralardan aldığı eşyaları düzenli bir şekilde taşımak isterler ama nerede o şut alanları içeri girenin cıkması ayrı bir dert sağlam bagajın cıkması ayrı bir dert size ilave dış,.....
  • başlangıc olarak bta nın fiyatlarını düşür,personelinden otopark ücreti alma,insanca yaşanabilicek nitelikli bi ücret ver bize(pasaport alcakmış gencler, alıp neremize sokcaz o pasaportu bu gelirle),iş güvenliği ve sağlığını göstermelik olarak yapmayı bırak,performans degerlendirme bastan yalan basladı zaten. insanlara emeklerinin karşılığını ver sadaka diil.TAV bu low cost personel politikasıyla hizmette kaliteyi hedeflemiyo çık bunu dürüstce acıkla.İnsanlara İş tanımlarında olmayan görevleri yaptırmayı bırak yada yaptıkları görevleri iş tanımlarına ekle(Hamdi bey toplumun, dünyanın içinde bulunduğu bu pis yozlaşmış sistemden kendinizi soyutlayın ve insanların ahını almamak için farklı yaklaşıp emeğe fark yaratmanızı bekliyoruz sizden)
TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener, Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Holding Binası’nda 2010 yılı finansal sonuçları ve havalimanlarının gelecek hedeflerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı’da konuşan Şener, dünya genelinde gün içerisinde havada 20.000 uçak ve 5 milyar yolcu gibi bir rakam bulunduğunu ve geleceğe umutla baktıklarını ifade ederken, Türkiye’de genç nüfusun fazla olmasına rağmen sadece %11’inde pasaport bulunduğunu ve bu rakamın gelecek senelerde çoğalmasıyla sektörün potansiyel büyümesini hedeflediklerini ifade etti.

Önümüzdeki süreçte Medine Havaalanı ihalesine gireceklerini ifade eden Şener, Zagreb Havaalanı ile ilgili ihalenin araştırma çalışmalarına devam ettiklerini, Medine’nin ardından Zagreb Havaalanı ihalesine de girebileceklerini belirtti.

Şener, Libya’da bulunan inşaat şirketi ve Tunus’ta bulunan Enfida ve Monastır Havaalanları’nın bu sene yaşanan karışıklıklardan fazla etkilenmediğini, Tunus’a turistlerin gelmeye başladığını ve hayatın normale döndüğünü ifade etti. Tunus’un bu sene ki yolcu sayısı hedefinin yaşanan olaylardan ötürü geçen seneyle aynı olmasını umduğunu belirten Şener, TUI ve Thomas Cook gibi şirketlerin Ali sülalesinin ülkeden gitmesiyle ülkeye uçmak için girişimlere başladığını, ekonomik anlamda bu ülkede çok büyük hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Gazipaşa Havaalanı'nın geleceği ile ilgili bir soruya Şener şu şekilde yanıt verdi, "27 Nisan’da Hollandalı bir tur şirketinin uçağının inişiyle Antalya’da var olan pastadan pay alacağız. Küçük ama işlevi yüksek bir havaalanı. Pistinin 2000 metreye çıkmasının ardından yolcu sayısında artış olacak ve turizme katkı sağlayacaktır."

Atatürk Havalimanı’nda bulunan 800 dönümlük askeri araziye de değinen Şener, “Ulaştırma Bakanlığı’mız ve DHMİ’nin yoğun çabalarıyla protokolün sonuna gelindi. Tabi İstanbul’a üçüncü bir havalimanı lazım mı? diye sorarsanız İstanbul’a üçüncü bir havalimanı, üçüncü bir köprü tabi ki lazım. Sonuçta İstanbul bu yoğunluğu kaldırabilecek bir şehir. Fakat Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi 55-60 milyon ve biz şu anda bunun sadece yarısını kullanmaktayız” diye konuştu.

Şener, TAV Holding'in 2010 finansal sonuçlarını açıklarken, dün rakamları Borsa’ya bildirdiklerini, bugün de bu basın toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Şener, 2010 yıl sonu finansal sonuçlarına göre ciro ve operasyonel karlılıkta çift haneli büyümenin devam ettiğini, TAV’ın 2010 cirosunun yüzde 23 artışla 785 milyon Avro olarak gerçekleşirken net kar 52 milyon Avro’ya ulaştığını, çalışan sayısının ise 2009 yılı sonuna oranla yüzde 75 artarak 18.768’e yükseldiğini ifade etti.

Şener “TAV Havalimanları olarak konsolide ciromuzu Avro bazında yüzde 23 artarak 785 milyon Avro seviyesine taşıdık. Benzer şekilde, faiz amortisman ve vergi öncesi kâr, yüzde 27 oranında artışla 212 milyon Avro seviyesine çıktı” dedi. Piyasada oluşan 48 milyon Avro net kar beklentisini aşarak 52 milyon Avro’yu yakaladıklarını belirten Şener, “TAV Havalimanları Holding ve iştirakleri olarak 2010 yılında sadece Türkiye’de ödediğimiz 524 milyon TL, SGK, vergi ve kira ile Devletimize sağladığımız katkının bir göstergesidir” açıklamasında bulundu.

TAV Havalimanları Holding’in Türkiye ekonomisine istihdam açısından  da katkı sağladığını vurgulayan Şener, TAV Havalimanları’nın istihdam alanında yarattığı katkıyı şöyle özetledi: “Bu yıl faaliyete başlayan iştiraklerimizle birlikte, TAV Havalimanları istihdama da büyük bir katkı sağladı. 2009 yılı sonunda 10.719 olan çalışan sayımız 31 Aralık 2010 itibariyle 18.768’e ulaştı” dedi. Şener, “Finansal sonuçlarımız şirketimizin akıllı ve sağlıklı büyümesinin en önemli göstergesidir. Tüm TAV çalışanlarına, ortaklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

TAV Havalimanları’nın 2010 yılında, Türkiye ve yurtdışında işlettiği 10 havalimanında yolcu sayısı da 47,6 milyon olarak gerçekleşti.

ÖZET FİNANSAL VE OPERASYONEL BİLGİLER

(milyon Avro) 

2010

2009

% yıllık 

Konsolide ciro

785

640

23%

FAVÖK

212

167

27%

FAVÖK marjı (%)

27,0%

26,2%

0,9 puan

Net Kar

52

51

0%

Faaliyetlerden elde edilen nakit

336

210

60%

Yolcu sayısı (mn)

48

42

13%

- Dış hat

29

26

14%

- İç hat

18

16

11%

 

TUNUS'A CANLI BAĞLANTI YAPAN ŞENER, HAVAALANI VE TUNUS'TA YAŞANANLAR HAKKINDA BİLGİ ALDI.

ŞENER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
bta nın fiyatlarının yüksek olduğunu söylerken personele sunulan yemek imkanının kötü olduğunu kastedmedim, eksiklikler ve yanlışlar var ama personel için diil yolcular için konuşuyorum btanın fiyatları çok yüksek bunun aksini savunmak resmen saçmalıktır.otopark konusunda bence yanlış düşünüyosunuz onbinlerce araç kapasiteli çok katlı otoparkı olup ta kendi personelinden otopark ücreti alınması tek kelimeyle açgözlülük vede ayıptır bu tavın utanılması gereken bir uygulaması.elim cepte starbuckslarda gezip müdür olmam konusuna değinmiyorum bile tanımadığınız biri hakkında laf olsun diye söylemişsiniz.evt ben cepimde iphone blackberry reinalarda starbuckslarda gezip ekmek yediği tekneye pislemeyi seven kafayı yemiş hain bir müdürüm bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim TAV sana servis sağlamış, ille benim karizmam çizilir, ben arabamla geleceğim dersen alacak elbet. Bu dünyanın her yerindeki uygulama. Sana yemek veriliyor, kebaptı ızgaraydı yemek istersen farkını alır. Verdiğin farka başka yerde kebap yiyebiliyorsan burada yaz da hepimiz oraya saldıralım. Paşa gönlünün keyfi yerine gelsin diye ne yapmak lazım? el cepte dolaş, starbuks'ta takıl sonra da müdür ol nasıl? hoşuna gitti dimi? Çok memnun değilsen çeker gidersin, gerçi gerçekte çok da verimli olmadığın halde sana rica eder o beğenmediğin şirket gel gitme seni seviyoruz memnunuz diye. ama bari sende az da olsa insaf arayan arkadaşın dediği gibi, ekmek yediğin kabı temiz tut da hainlik etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tav çalışana standartların üzerinde zam veriyor,hakettim,ben aldım sani bey çalışanları önünde eğilerek teşekkür ediyor,bizzat şahidim her hangi bir sıkıntımda herhangi bir yöneticinin kapısını çok rahat çalabiliyorum ve boş dönmüyorum bir defa bile "acaba maaşım ayın 1inde yatacak mı" kaygım olmadı ve olmayacağından eminim (bu arada iphone'a gerek yok,şirkette gerçekten iş yapana zaten blackberry ve hat veriliyor) siz şimdi torpilli veya birinin yakınıdır da dersiniz,uzaktan yakından ilgisi yok... bu şirket personeline değer verip bunu sonuna kadar hissettiren entellektüel yöneticiler altında işine devam eder (ramazanda dağıtılan erzakları da hatırla,yediğin kaba pisleme!!!!!! ) bunlar da mutlu etmiyorsa,zaten hiç çalışma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın yorumcu tgs ile havaş ne fark var oda aynı merak etme tgs yide havaş gibi yaptılar davulmu çalıcan ne çalarsan çal artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iphone4 almışım da reinada 300-500 takılıyomuşum bide şikayet ediyomuşum senin yaptığın uydurmaktan baska bişey diil,sen şimdi tavın personelinden otopark parası almasını onaylıyomusun onu söyle bana,yiycek içecek paralarını yüksek bulmuyomusun onu söyle,iş güvenliği performans görüşmelerinin sağlıklı ve doğru yapıldıgını düşünüyomusun onu söyle,tmm anladık ücretinden memnunsun allah daha cok versin senin adına sevindimde ben diilim gecinemiyorum diyorum bana destek olma hadide senin haddinemi benim emegimin karsılıgının bu oldugunu söylemek,biz bilmiyoruz sanki sektörü diğer şirketleri kimin personelinin şirketinden memnun olup olmadığını.2010 personel memnuniyeti anketlerini açıklayınca tav bakarsın yayınlarsa tabi görürsün gercekleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pasaportunla ilgili soruna önce cevap vereyim: cebine sokabilirsin mesela. hatta low cost personel politikasını nerenden uydurduysan oraya da sokabilirsin. piyasanın en iyi ücret veren firmalarından birisi tav. ama sen önce evime ekmek götüreyim demeden, temel ihtiyaçlarını karşılamadan Iphone 4 almaya koşarsan böyle ciyaklarsın. bana maval okuma, ben de tav' da çalışıyorum ve şükürler olsun, evimi rahatça geçindiriyorum. senin gibileri dolu çevremde: 3 ayda bir en son model telefon almalar, daha ayağına çorap almadan araba taksitine girmeler, gece bilmemneredeydik tavsiye ederim geyikleri... aslında evet, sani bey ve hamdi bey hatalılar, senin kafandakilere hayal gibi bir bina yaptırıp reina gibi yerlerle tanıştırdılar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kisa zamanda cok guzel isler tamamladi. Piyasaya cok akilli, yetenekli ve cevik liderler yetistirdi. Bir cok firmaya ve kisiye onderlik ozelligi kazandiran bu firmaya tesekkur ederiz. Umarim kuzey afrika da istikrar bir an evvel yakalanir. Ve Isler yine eski rayina oturur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Size İlave dış hat korukleri yaptıranlar birazda en azından o mahalin getireceği ilave bagaj transferinin sağlanması için o koruklerin altını şut mahali yapmak yerine herfiyat ile doldurdular sonrada sızın mevcut yetersiz şut mahalını genişletmek yada dahada içinden cıkılmaz bir hale getirmek zorunda kaldır aynı mantıkla yeni terminaller yapmayın yazık oluyor hava yoıllarına ve yolcularına....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizlerin hedefleri ve hayelleri elbette com geniş ve kapsamlı ancak etrafınızda yonetici olarak cliştırdığınız insanları kim seciyor ise sizin kapasitenizi en az %5o düşürmekte Hava limanları veya hava Alanları güzel görkemli mağzalar ile güzel gözüke bilir ancak oradan hizmet alan hava yollarının yolcularıda oralardan aldığı eşyaları düzenli bir şekilde taşımak isterler ama nerede o şut alanları içeri girenin cıkması ayrı bir dert sağlam bagajın cıkması ayrı bir dert size ilave dış,.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başlangıc olarak bta nın fiyatlarını düşür,personelinden otopark ücreti alma,insanca yaşanabilicek nitelikli bi ücret ver bize(pasaport alcakmış gencler, alıp neremize sokcaz o pasaportu bu gelirle),iş güvenliği ve sağlığını göstermelik olarak yapmayı bırak,performans degerlendirme bastan yalan basladı zaten. insanlara emeklerinin karşılığını ver sadaka diil.TAV bu low cost personel politikasıyla hizmette kaliteyi hedeflemiyo çık bunu dürüstce acıkla.İnsanlara İş tanımlarında olmayan görevleri yaptırmayı bırak yada yaptıkları görevleri iş tanımlarına ekle(Hamdi bey toplumun, dünyanın içinde bulunduğu bu pis yozlaşmış sistemden kendinizi soyutlayın ve insanların ahını almamak için farklı yaklaşıp emeğe fark yaratmanızı bekliyoruz sizden)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000