04 Kasım 2010, Perşembe 17:35:41

ŞENER'DEN BÜYÜK KEHANET

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en büyük havalimanları içinde Avrupa havalimanlarının adının sayılmayacağını belirterek, ''En büyük havalimanları İstanbul'un doğusunda yer alacak'' dedi.
  • Sani Şener eğer havalimanları ve işletmeciliği hakkında bir yorum yapıyorsa doğrudur, inanırım. Şu ana dek tutmayan bir yorumunu ne gördüm ne duydum. Keşke böyle iş adamlarımızın sayısı artsa. Dur bakalım, bir de Ali Ağaoğlu var. Umarım "Jet Ali" çıkmaz....
  • ataturkte gorus dustu.. ucaklar pas gecti. su an catII yaklaşmasi veirliyor.. ama çok kalabalık etraf. şu an gokcende gorus daha iyi..
Şener, The Economist tarafından düzenlenen ''Değişim Sürecinde Türkiye-Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, TAV'ın yurt dışındaki çalışmalarına değinerek, Katar Uluslararası Havalimanı'nı inşa ettiklerini, bunun dünyadaki en büyük inşaat sahalarından olduğunu söyledi.

İşe İstanbul Atatürk Havalimanı ile başladıklarını hatırlatan Şener, ''Türkiye'de şunu öğrendik; eğer siz kendi piyasanızda çok iyiyseniz o zaman bölgenizde de iyi bir aktör olabilirsiniz. Siyasi bağların iyileştirilmesi veya politikaların değiştirilmesi Türk şirketlerinin bölgede aktif olması için yeterli değil. Türk şirketlerinin her şeyden önce uluslararası şirket haline gelmesi gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Türk hükümetinin dış politikasını değiştirdiğini, artık iş görüşmelerine kendilerini desteklemeleri için Türk büyükelçilerini de götürebildiklerini anlatan Şener, şunları kaydetti:

''Şuna inanmıyorum; 'Türkiye bir eksen kayması içinde ve eksenini Doğu'ya kaydırıyor' denildiği vakit ben buna inanmıyorum. Dünya ekonominin ağırlık merkezini Doğu'ya kaydırıyor. Budur doğru olan. Benim görüşüme göre bundan sonra Atlantik bölgesi yerini Pasifik bölgesine terk edecek. Eminim ki önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en büyük havalimanı içinde Avrupa havalimanlarının adı sayılmayacak. En büyük havalimanları İstanbul'un doğusunda yer alacak.''

Şener, TAV'ın büyümesine bakıldığında bilgilerini, know how'larını İstanbul'dan aldıklarını, önce İran'a taşıdıklarını ifade ederek, ''Orada havalimanının geri kalanını tamamladık. Yer işlemleri operasyonu yaptık. Açılış günü bizi attılar, iç sorunları nedeniyle... Ama biz vazgeçmedik. Daha sonra Gürcistan'da bir ihale kazandık. Şimdi Tiflis Havalimanı üzerinde çalışıyoruz. Daha sonra Batum Havalimanı... Şimdi Makedonya'da 2 havalimanını işletiyoruz. Tunus'ta da aynı şey yapıyoruz'' diye konuştu.

''KÜLTÜR BENZERLİĞİ BİZE ÇOK YARDIMCI OLUYOR''
Sani Şener, kültür benzerliği ve ortaklığının kendilerine çok yardımcı olduğunu, Batı firmaları ve finans kurumlarının da kendilerini desteklediğini, Türkiye gibi Doğu ile Batı arasında bir bağ haline geldiklerini söyledi.

Şener, ''Türkiye, komşu ülkelerle ilişkileri iyileştirmeden önce bizim uluslararası devlerle işbirliği yapmamız mümkün değildi. Şimdi yapıyoruz. Bugün geldiğimiz yere baktığımızda bu aslında çok farklı bir hikaye. Bu hikaye, Türkiye'nin dış politikasının o bölgelerdeki gelişmesine paralel olarak gerçekleşmiştir. Bu büyüme artarak devam edecek. Çünkü yeni gelişmekte olan piyasalarda büyüme için çok büyük fırsatlar var'' dedi.

''NAIROBI UÇAĞINDAKİ YOLCULAR 119 FARKLI İSTİKAMETE DEVAM ETTİ''
Geçen hafta Nairobi'den gelen uçaktaki yolcuların 119 farklı istikamete devam ettiğini belirten Şener, bugün taşımacılık açısından İstanbul'un bir merkez haline geldiğini, bunun bölge için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Şener, İsrail ile ilişkileri konusunda bir soru üzerine, ''Temelde Arap ülkelerinde çalışıyoruz. Vizemiz olsa bile İsrail'e gidemiyoruz. İsrail ile bir işbirliğimiz yok'' dedi.

The Dow Chemical Company Finans Direktörü Merih Alanbay da, dünyada nüfusun 20-30 yıl içinde 1 milyar artacağını belirterek, insanların artık 120 yaşına kadar yaşayacağını, enerji talebinin yükseleceğini anlattı.

Alanbay, önümüzdeki 15-20 yıl içinde Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım beklendiğini ifade ederek, ''Pazar açısından burası muhteşem. Para kazanıyoruz. Buraya yatırım da yapıyoruz. Yatırımlar sadece sabit değerlere olmamalı. Parasal olmayan yatırımlara da ihtiyaç olacak'' şeklinde konuştu.

(Habertürk)
ŞENER'DEN BÜYÜK KEHANET

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sani Şener eğer havalimanları ve işletmeciliği hakkında bir yorum yapıyorsa doğrudur, inanırım. Şu ana dek tutmayan bir yorumunu ne gördüm ne duydum. Keşke böyle iş adamlarımızın sayısı artsa. Dur bakalım, bir de Ali Ağaoğlu var. Umarım "Jet Ali" çıkmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ataturkte gorus dustu.. ucaklar pas gecti. su an catII yaklaşmasi veirliyor.. ama çok kalabalık etraf. şu an gokcende gorus daha iyi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000