16 Aralık 2011, Cuma 09:09:29

SARKOZY TAV'A ENGEL OLACAK MI?

Akfen ve Tepe İnşaat’ın TAV Havalimanları Holding ile TAV Yatırım Holding’de her türlü stratejik alternatifin, değerlendirmeye karar vermesi dünya devlerinin gözünü Türkiye’ye çevirdi.
  • Tav Satti satti her sirket biryerden sonra Deger kaybeder tabi uretim yoksa.
  • birkac ay once CDG dunyanin en kotu havalimani secilmisti.
  • Bu herifi aslinda kaymakam yapmak lazim !!! Ne de olsa "fransizacasi" cok iyi olmali !!!!
  • Olmaz olsun Fransız ortak. TAV ın kimseye ihtiyacı yok.
  • Fransizlar olmasinda kim olursa olsun.
  • yorumumdan çapın belli...
  • Fransızlar kendi havalimanlarını doğru dürüst işletemiyorlar. TAV'a ortak olsalar olaya nasıl bakmak lazım? 1. Kendi havalimanları gibi TAV'ı da berbat ederler. 2. TAV'dan bir şey öğrenip kendi havalimanlarını düzeltiler. Kibirli Fransız Türk'ten bir şeyi öğrenmeyi içine sindirebilir mi?
  • TAV cılar, yalakalar ne oldu? hani TAV çok büyüktü ve güçlüydü,,, mali ve finansal yapının kağıttan ev olduğunu bilenler biliyordu, şuan gelinen nokta Türk şirketi kimliğini kaybetmek pahasına satılma ve canını kurtarmadır, çünkü kagıttan ev sallanıyor, satılmazsa yıkılacak... BÜYÜK TAV, KOSKOCA KURUM HAHAHAAA
TAV’a 6 grubun talip olduğu belirtilirken, bunlardan biri Paris’te Charles de Gaulle, Orly ve Le Bourget havalimanlarını işleten Aeroports de Paris. Ancak şirket yönetiminin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ‘Türkiye’siz bir Avrupa’ isteğinin bu yatırımı engellemesinden endişe ettiği belirtiliyor.

Akfen Holding ve Tepe İnşaat, kısa bir süre önce TAV Havalimanları Holding ve TAV Yatırım Holding’deki payları ile ilgili olarak her türlü stratejik alternatifin değerlendirilmesi için Credit Suisse Securities’e yetki verdi. TAV Havalimanları Holding’de yüzde 58 hissesi olan ortaklardan Akfen Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, TAV Havalimanları Holding ve TAV Yatırım Holding hisseleri ile ilgili olarak, her türlü stratejik alternatifin tespiti ve değerlendirilmesi amacıyla, Tepe İnşaat’ın da taraf olduğu yatırım bankası Credit Suisse Securities (Europe) yetkilendirme sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Bu açıklamanın ardından kulislerde hisselere talip gruplar konuşulmaya başlandı. Bu gruplar arasında Gatwick ve London City Havalimanı’nın sahibi Global Infrastructure Partners, Alman havalimanı işletmecisi Hochtief, Ferrovial, Kanadalı Borealis, Avustralyalı Macquarie ve Goldman Sachs’ın altyapı fonunun olduğu söylendi. Kulislerdeki yeni bilgiye göre, TAV’la 6 grup ve yatırım fonu ilgileniyor. Bunlar 2 Fransız, bir Alman ve bir Malezyalı, bir Alman grupla bir özel yatırım fonundan oluşuyor. Fransız taliplerden birinin Fransa’nın en büyük havalimanı grubu Aeroports de Paris’in olduğu ifade ediliyor.

Barışa katkısı olur!

Paris’te Charles de Gaulle, Paris Orly ve Paris Le Bourget havalimanlarını işleten Aeroporst de Paris, bir yandan TAV’la ilgili araştırma yaparken bir yandan da Türkiye’ye yönelik olumsuz tavrıyla tanınan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin TAV ile ilgili planlarına engel olup olmayacağının cevabını bulmaya çalışıyor.

Kulislerde, “Aeroports de Paris ciddi olarak TAV ile ilgileniyor. Ancak Sarkozy’nin Türkiyesiz bir Avrupa isteği ve her fırsatta buna yönelik açıklamaları Aeroports de Paris yönetiminin kafasında soru işaretleri yaratıyor. ‘Acaba Sarkozy yüzünden Türkiye’de bize karşı bir antipati olur mu, işbirliği imkanlarını değerlendirmemiz engellenebilir mi?’ gibi endişelerini dile getiriyorlar. Ancak kim bilir belki iki grup arasında gerçekleştirilecek bir ortaklık Türkiye ile Fransa arasındaki buzları eritir. Barış çubuğunun yakılması için öncülük yapar” yorumu yapılıyor.

Akfen Holding’in Başkanı Hamdi Akın, yetkilendirmenin ardından, “Sadece Credit Suiss’e yetki verdik, bize bir iskeletini çıkarsın diye” değerlendirmesini yapmıştı. Akın, konuyla ilgili, “Bu stres testidir. Satış olabilir, olmayabilir, olsa da şirketlerden biri satılabilir ya da hiç satılmayabilir, ufak bir hisse satışı yapabiliriz. Belki bir havalimanı belki alt şirketlerden biri satılır. Belki Tunus’a veya Makedonya’ya güzel bir teklif gelebilir. Amaç, şirketin bütün görünümünü almamız ve ileriye dönük olarak sermaye yaratmamız” demişti.

Fransa’nın en büyüğü

- Paris Charles de Gaulle, Paris Orly ve Paris Le Bourget havalimanlarının işletmecisi olan Aeroports de Paris, 1945 yılında kuruldu.

- İşlettiği havalimanlarında geçen yıl 83 milyon yolcuya hizmet verdi.

- Bu yılın 9 aylık sonuçlarına göre Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nı 46.4 milyon yolcu kullandı. Bu yüzde 6.1 artış anlamına geliyor.

- Paris Orly Havalimanı’nı ise 20.7 milyon yolcu kullanırken, yolcu sayısında yüzde 8.3 artış yaşandı.

- 9 aylık dönemde 2 milyar 84 milyon euro gelir sağlandı.

- Havalimanlarındaki duty free’lerden 734 milyon euroluk gelir elde edildi.

(VATAN)
SARKOZY TAV'A ENGEL OLACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tav Satti satti her sirket biryerden sonra Deger kaybeder tabi uretim yoksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birkac ay once CDG dunyanin en kotu havalimani secilmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu herifi aslinda kaymakam yapmak lazim !!! Ne de olsa "fransizacasi" cok iyi olmali !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Olmaz olsun Fransız ortak. TAV ın kimseye ihtiyacı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fransizlar olmasinda kim olursa olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumumdan çapın belli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fransızlar kendi havalimanlarını doğru dürüst işletemiyorlar. TAV'a ortak olsalar olaya nasıl bakmak lazım? 1. Kendi havalimanları gibi TAV'ı da berbat ederler. 2. TAV'dan bir şey öğrenip kendi havalimanlarını düzeltiler. Kibirli Fransız Türk'ten bir şeyi öğrenmeyi içine sindirebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV cılar, yalakalar ne oldu? hani TAV çok büyüktü ve güçlüydü,,, mali ve finansal yapının kağıttan ev olduğunu bilenler biliyordu, şuan gelinen nokta Türk şirketi kimliğini kaybetmek pahasına satılma ve canını kurtarmadır, çünkü kagıttan ev sallanıyor, satılmazsa yıkılacak... BÜYÜK TAV, KOSKOCA KURUM HAHAHAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000