21 Mart 2014, Cuma 15:45:00

SANİ ŞENER: "SIRADA LA GUARDIA HAVALİMANI VAR!"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Bodrum Milas Havalimanı dış ve iç hatlar ihalesini, 105 turluk bir mücadelenin ardından TAV Havalimanları Holding kazandı.
  • yakisir :) hem de cok yakisir :)
  • Sani beyin aciklamalarindaki bir cumle cok onemli; biz halka acik bir firmayiz. Bu seffaf, yenilikci, rekabetci ve kurumsal bir firma olmanin anahtari. diger havalimani isletmecileri de biran once halka acilmali ve esit sartlarda rekabet ortami saglanmali. bunda en cok vatandaslar karli cikar.
  • la guardia'yi birak da once her yagmurda gole donen ahl'nin metro katina bir el at !!!! ayrica ahl'ye gelen yollarin ustu acik otopark halinde beni ilgilendirmez deme tasin altina elini sok ,mulki idare amiri,emniyet amiri,trafik amiri vs kim varsa toplanin bu isi cozun artik !!!! bu kepazelik yuzunden rezil oluyoruz olmayan prestijimiz daha da kotulesiyor !!!!
  • Amerikadaki ihaleye ercan havalimanının meşhur işletmecisi daşyapı da girecekmiş :)
  • Bir Tav çalışanı olarak çok sevindim
  • La Guardia.......tayyip obamanın yerine geçerse olur
  • Bodrum kazanir tav kurumsal ve kaliteli bir firma insallah calisanlarinada gerektigi degeri veriyordur ve cizgisini bodrumdada bozmaz umarim hayirli olsun.
  • Tav holding yine başardı çok şükür tebrikler
  • 3. Havalimanını alamadılar bari izmire yeni destinasyonlar açmaya çalışsınlar adam gibi bi hub kursunlar
  • New York La Guardia? Alırlarsa şapka çıkartırım ve 3.dünya ve gelişmekte olan ülkelerden başka bir ülkede hizmetlerini görmek isterim.

Bodrum Milas Havalimanı dış ve iç hatlar ihalesini, 105 turluk bir mücadelenin ardından TAV Havalimanları Holding kazandı. TAV, iç hatlar terminalinin işletmesini sözleşme imzalandıkta sonra, dış hatlar terminalinin işletmesini de Astaldi Mondial'in işletme süresinin sonu olan 22 Ekim 2015 tarihinde devralacak. TAV Havalimanları Holding, 2035 yılına kadar Milas-Bodrum Havalimanı işletmesini üstlenecek.

İHALE NEFES KESTİ!

DHMİ tarafından düzelenen ihalede 4 katılımcı yarıştı. İhaleye Fraport-IC İçtaş OGG, Astaldi-Göçay İnşaat-ROMAirport OGG, TAV Havalimanları Holding, YDA İnşaat katıldı. İhalede, önce dış zarflar açıldı isteklilerin yeterlilikleri incelendi. Yapılan inceleme sonrası İhale Komisyon Başkanı Kemal Zafer Topuz, firmaların iç zarflarını açtı. Buna göre, Fraport-IC İçtaş OGG 216 milyon Euro+KDV, Astaldi-Romairport-Göçay İnşaat OGG 150 milyon Euro+KDV, TAV Havalimanları Holding 250 milyon Euro+KDV, YDA İnşaat'ın ise 280 milyon Euro+KDV teklif verdiği belirlendi.

Zarfların açılmasının ardından açık artırma safhasına geçildi. Açık artırma sırasında üç kez mola verildi. İhaleden önce Astaldi-Romairport-Göçay İnşaat OGG, arkasından da YDA İnşaat çekildi. 105'inci turda da Fraport-IC İçtaş OGG de çekilince ihaleyi TAV Havalimanları Holding 717 milyon Euro+KDV'lik teklifle kazanmış oldu. TAV ihaleyi kazandığı teklifle ilk verdiği teklifin 467 milyon Euro üzerine çıkmış oldu.

"MACERA PEŞİNDE DEĞİLİZ"

TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener, ihalenin hemen ardından yaptığı açıklamada fiyatın beklentilerinin biraz üzerine çıktığını kaydetti. Şener, herhangi bir kaynak sorunları olmayacağının da altını çizdi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de Bodrum’un önemli merkezlerden biri olduğunu belirterek, “Çünkü büyümeye açık bir havalimanı ve şu anda hakettiği yerde kesinlikle değil. Burada yüzde 20 peşinat vereceğiz. 140 milyon avronun üzerinde peşinat ödeyeceğiz. Bizim bu konudaki her türlü finansmanımız hazır. Burada bir sorun kesinlikle olmayacaktır” diye konuştu.

Bodrum’un pazarlamasını çok iyi yapacaklarını dile getiren Şener, “Çünkü Bodrum’a direkt uçuşlar çok az. Biz Bodrum’un yabancı yolcularını daha fazla artıracağımıza inanıyoruz. Bu havalimanı işlettiğimiz 14. havalimanı oldu. 2014 Haziran ayında LaGuardia’yı da alırsak 15. havalimanımızı portfoyümüze katmış oluruz” dedi.

Şener, yıllık 83 milyon yolcuya hizmet, 500 bin uçağa da servis verdiklerini ifade etti.

Basın mensuplarının finansmanın ne kadarının özkaynak olacağıyla ilgili sorusuna Şener, yüzde 30′unun özsermaye, yüzde 70′inin de finansman şeklinde olacağını bildirdi.

Sermayelerinin hazır durumda olduğunu dile getiren Şener, ”Biz havalimanı dışında başka bir iş yapmadığımız için bütün paramızı havalimanı işlerine harcıyoruz” dedi.

İhale tutarının beklentilerinin biraz üstünde olduğunu belirten Şener, söz konusu havalimanının büyümesine önem verdiklerini kaydetti.

Döviz kurlarındaki hareketlilikle ilgili herhangi bir endişelerinin olup olmadığı sorusuna Şener, “Bizim giderlerimizin önemli bir kısmını TL olarak ödüyoruz. Ama gelirlerimizin de önemli bir kısmı da avro ve dolar” diye konuştu.

Finansal boyutları içinde olan her türlü havalimanı yatırımına gireceklerini belirten Şener, kaynak sorunu olacak hiçbir havalimanında bulunmayacaklarını, halka açık bir firma olduklarını ifade etti.

Şener, macera, pahalı satın alma veya yatırımcıların parasını tehlikeye atacak satın alma, yeni ihale peşinde olmalarının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

SANİ ŞENER: "SIRADA LA GUARDIA HAVALİMANI VAR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
yakisir :) hem de cok yakisir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 10 yıl önce
Sani beyin aciklamalarindaki bir cumle cok onemli; biz halka acik bir firmayiz. Bu seffaf, yenilikci, rekabetci ve kurumsal bir firma olmanin anahtari. diger havalimani isletmecileri de biran once halka acilmali ve esit sartlarda rekabet ortami saglanmali. bunda en cok vatandaslar karli cikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
la guardia'yi birak da once her yagmurda gole donen ahl'nin metro katina bir el at !!!! ayrica ahl'ye gelen yollarin ustu acik otopark halinde beni ilgilendirmez deme tasin altina elini sok ,mulki idare amiri,emniyet amiri,trafik amiri vs kim varsa toplanin bu isi cozun artik !!!! bu kepazelik yuzunden rezil oluyoruz olmayan prestijimiz daha da kotulesiyor !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amerikadaki ihaleye ercan havalimanının meşhur işletmecisi daşyapı da girecekmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir Tav çalışanı olarak çok sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
La Guardia.......tayyip obamanın yerine geçerse olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bodrum kazanir tav kurumsal ve kaliteli bir firma insallah calisanlarinada gerektigi degeri veriyordur ve cizgisini bodrumdada bozmaz umarim hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tav holding yine başardı çok şükür tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3. Havalimanını alamadılar bari izmire yeni destinasyonlar açmaya çalışsınlar adam gibi bi hub kursunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
New York La Guardia? Alırlarsa şapka çıkartırım ve 3.dünya ve gelişmekte olan ülkelerden başka bir ülkede hizmetlerini görmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000