29 Nisan 2018, Pazar 13:01:30

Sani Şener; "En önemli gelişme Antalya Havalimanı anlaşması"

TAV Havalimanları Ceo'su Sani Şener, 2018 yılı ilk çeyreğini değerlendirdi. Bu çeyreğin en önemli hamlesinin ise Antalya Havalimanı'nın yüzde 50 hissesi için yapılan anlaşma olduğunu belirtti.
  • Sadi Sener i THY yonetim kurulu uyesi yapmak lazim, bunca yilin deneyimi
  • Tav ın eski rüzgarı ve havası kalmadı... İstanbul elden gidince vay haline .. dayan yurt dışına hele ki seçim yine aynı şekilde sonuçlanırsa ... durma buralarda sani abi
  • Thy Antalya base açacak mı?merakla bekliyoruz
  • Antalya bir tur devir teslim olmadi. Ya da devir teslim yapildi basina yansimadi. Belirli bir tarih var midir?
  • Dolar euro ile para al doviz kurundan karindan TL ile temettu dagit...
  • Thy de karinin %50’sini pilotlara ve teknige dagitsa ya. Kabin memurlari haricinde, onlar zaten standart ustu maas aliyor haksiz yere
  • Başarılı ve donanımlı bir lider

TAV Havalimanları Ceo'su Sani Şener, 2018 yılı ilk çeyreğini değerlendirdi.

Şener, 2017 yılındaki toplarlanmanın devam ettiğini ve bu çeyreğin bünyelerindeki tüm havalimanları için iyi geçtiğini belirtti. 

İşte Sani Şener'in açıklaması;

2017 yılında yaşadığımız kuvvetli toparlanma, 2018 yılında da devam ediyor. 2018'in ilk çeyreğinde hizmet verdiğimiz toplam yolcu sayısında yüzde 23'lük bir artış yaşadık. Bu çeyrek, portföyümüzdeki tüm havalimanları için oldukça kuvvetli geçti.

İlk çeyrekte kombine ciromuzun 80 milyon avro'sunu (yüzde 20'sini) yurtdışındaki faaliyetlerimizden elde ettik. Faaliyetlerdeki güçlü performans ve maliyet kontrolü konusundaki hassasiyetimiz nedeniyle konsolide ciro yüzde 10, FAVÖK yüzde 25 arttı. Türk Lirası'nın değer kaybı ve Avro'nun ABD Doları'na karşı değer kazanması nedeniyle konsolide ciro artışı yolcu artışının altında kaldı. 

FAVÖK seviyesindeki yüksek faaliyet performansı, kur farkı zararları nedeni ile net kara yansımadı.

Türkiye'de havalimanı işletmeciliğinde beş havalimanında yer almamıza rağmen, operasyonel olarak hizmet şirketlerimizle beraber yurtdışında 18 farklı ülke dahil olmak üzere toplam 77 havalimanında faaliyet gösteriyoruz. 

Tüm hizmet şirketlerimizin oldukça iyi performans gösterdiği bu çeyrekte TAV İşletme Hizmetleri küresel bir yolcu salonu işletmecisi haline geldi. Bu niş alanda katma değer yaratmayı ve en iyi uygulamaları tanımlamayı sürdüreceğiz. Frankfurt, Zürih, Kopenhag ve Muskat'a yolcu salonları açtığımız ve bu çeyrekte aynı zamanda Maskat Havalimanı'nın yiyercek içecek faaliyetlerini de devraldık. 

Kuşkusuz bu çeyreğin en önemli gelişmesi 360 milyon avro karşılığında Antalya Havalimanı'nın yüzde 50 hissesini IC-İçtaş'tan almak için imzaladığımız sözleşmeydi. Bu işlemin kapanmasıyla birlikte Atatürk havalimanı'nın FAVÖK'ünün yaklaşık yüzde 25'ini telafi etmiş olacağız. 

İlk çeyrekte karımızın yüzde 50'sini dağıtıp, yüzde 50'sini büyümeye ayırdığımız akıllı büyüme stratejimiz doğrultusunda 406 milyon TL tutarında nakit temettü dağıttık. Bunun yanısıra, TAV Havalimanları Holding olarak, 2017 yılında SGK, vergi ve kira olarak devlete toplam 2 milyar TL ödeme gerçekleştirdik.

Hissedarlarımıza, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza Türkiye'nin havalimanı işletmeciliğindeki küresel markasına olan değeri ölçülemez katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Sani Şener; "En önemli gelişme Antalya Havalimanı anlaşması"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Mba USA ~ 6 yıl önce
Sadi Sener i THY yonetim kurulu uyesi yapmak lazim, bunca yilin deneyimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav o seviyorum ama ~ 6 yıl önce
Tav ın eski rüzgarı ve havası kalmadı... İstanbul elden gidince vay haline .. dayan yurt dışına hele ki seçim yine aynı şekilde sonuçlanırsa ... durma buralarda sani abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rose ~ 6 yıl önce
Thy Antalya base açacak mı?merakla bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 6 yıl önce
Antalya bir tur devir teslim olmadi. Ya da devir teslim yapildi basina yansimadi. Belirli bir tarih var midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mg ~ 6 yıl önce
dhmi ve rekabet kurulu onayları bekleniyor. bu nedenle duyurulmadı sanırım
Herseyi bilen adam ~ 6 yıl önce
Dolar euro ile para al doviz kurundan karindan TL ile temettu dagit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Thy de karinin %50’sini pilotlara ve teknige dagitsa ya. Kabin memurlari haricinde, onlar zaten standart ustu maas aliyor haksiz yere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temettü? ~ 6 yıl önce
Senin de canın temettü mü istedi?!
Tk ~ 6 yıl önce
Başarılı ve donanımlı bir lider

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000