20 Ekim 2014, Pazartesi 17:17:35

SABİHA GÖKÇEN'İN HİSSE SATIŞINDA FLAŞ GELİŞME

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Holding'de bulunan yüzde 40'lık hissesi için 364 milyon dolara el sıkışan TAV Havalimanları Holding'e Malezyalı ortaktan kötü haber geldi.
  • Tav aldı gözüyle bakıp, Tav dan tanıdık bulmaya çalışanlar biraz erken davranmışsınız.Biraz araştırın bakalım belki Malezyadan da baglantı bulursunuz :)
  • Burada yazanlar TAV ın çoğunluk hissesinin kimde olduğundan haberi var mı acaba? Çok sevdiğimiz, bizi soykırım konusunda da sürekli destekleyen Fransızlar mı değil mi?
  • Sani baba almıştır saw'ıııı
  • Tav alır yoluna devam eder mi eder;ama fiyat yükselirse kazanan taraf limak olur kaybeden olmaz.
  • Bence asparagas bi haber bu Tav işi bitirdi çünkü bildiğim kadarıyla ortaklık yapısında türk ortak yani türk şirketi olmak zorunda onun için malezya hisslerin tamamını alamaz diye düşünüyorum
  • Bu tamamen Tav hisseleri düşsün diye özellikle yaptırılan ve basına servis edilen bi haber diye düşünüyorum yoksa malezyalıların alacağı filan yok sadece ortalık kızıstırmaca
  • yaklaşık 10 gün önce zaten belli olmuştu bu. biraz geç kalmışsınız. bu arada hala henüz müzakereler devam ediyor.
  • nerede ali niye almıyor
  • inşallah almaz Limak gibi yine kötü işletilmeye tahammülü yok artık havacılığın..Sabiha Gökçen'in Limak tarafından iyi yönetilmediğini cümle alem biliyor...
  • İnişler ve cıkışları seyredelim bir kaç gun Tavhl

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Holding'de bulunan yüzde 40'lık hissesi için 364 milyon dolara el sıkışan TAV Havalimanları Holding'e Malezyalı ortaktan kötü haber geldi. Havalimanının yüzde 60 hissesini sahip olan ve geri kalan yüzde 40'lık hisse için öncelikli satın alma hakkı bulunan Malezya Havayolları Holding (MAH) bu hakkı kullanma planları olduğunu açıkladı. Eğer MAH'ın hisse alım teklifi, TAV'ın teklifi kadar olursa MAH Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 100'üne sahip olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 60 hissesine sahip olan Malezya Havalimanları Holding hisselerin tamamını almak için harekete geçti. Malezyalı holding Limak Holding'in elinde bulunan hisseleri almak için hisse opsiyonunu kullanmayı planladığını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı için TAV Havalimanları Holding geçtiğimiz ay 364 milyon dolarlık teklif yapmıştı.

Bloomberg'in haberine göre Malezyalı holdingin bu teklife, Limak'ın hisselerini alarak karşılık verebilmesi için yarına kadar süresi bulunuyor.

TAV geçtiğimiz ay Limak Holding ile yüzde 40'lık hissenin satın alımı için anlaştıklarını açıklamıştı. Bu anlaşmaya rağmen hakim ortak Malezya Havalimanları Holding'in öncelikli satın alma hakkını kullanarak hisselerin tamamına sahip olabiliyor. Ancak bunun için Malezyalı holdingin TAV'ın teklif ettiği 364 milyon dolarlık rakama eş ya da daha fazla teklif yapması gerekiyor.

MALEZYALILAR HİNTLİLERDEN ALMIŞTI

Geçen yılın sonunda, Hintli ortak GMR’nin yüzde 40’lık hissesi ile TAV Grubu da ilgilenmişti. Ekonomik darboğaz yaşayan GMR, satışta tercihini diğer ortak Malezyalı MAH yönünde kullanmıştı. GMR, geçtiğimiz mayıs ayında elindeki hisselerin satışının 296 milyon dolara tamamlandığını açıklamıştı. GMR, MAH’a bir miktar borcunun da bu satışa mahsuben kapatıldığını belirtmişti. Yüzde 40 hissenin alımıyla birlikte halen MAH, Sabiha Gökçen’in yüzde 60 hissesini elinde bulunduruyor.

EN HIZLI BÜYÜYEN HAVALİMANLARI ARASINDA

Toplam 320 bin metre kare kapalı alana sahip Sabiha Gökçen Havalimanı terminali ile 5 bin 350 araçlık otopark, 60 odalı otel de hizmete girdi. Halen havalimanında 120 adet check-in noktası ile 42 adet pasaport bankosu bulunuyor. Toplam 7 adetlik bagaj alım bandının saatlik kapasitesi ise 7 bin 500 bavul.

Kategorisinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanları arasında olan Sabiha Gökçen için projenin ikinci büyüme aşamasının başlaması planlanıyor. Paralel pist ile uçak trafiğinin en az iki kat artırılması hedefler arasında. Plana göre toplam uzunluğu 3 bin 500 metre olacak piste Airbus A380 gibi büyük yolcu uçakları maksimum kalkış ağırlıkları ile havalanabilecek. Bölgede 25 milyon metre küplük dolgu gerçekleştirilecek.

Aynı anda uçakların inip kalkabileceği paralel iki pistin arasına terminal inşa edilecek. Uydu terminal sayesinde operasyonunu daha da artacağı Sabiha Gökçen’in kapasitesi yıllık 50 milyon yolcuya ulaşacak. Uçuş operasyonunun daha emniyetli yönetilmesi için ayrıca 115 metre yüksekliğinde hava trafik kontrol kulesi de yapılacak.

SABİHA GÖKÇEN'İN HİSSE SATIŞINDA FLAŞ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

hahahahah ~ 9 yıl önce
Tav aldı gözüyle bakıp, Tav dan tanıdık bulmaya çalışanlar biraz erken davranmışsınız.Biraz araştırın bakalım belki Malezyadan da baglantı bulursunuz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV Kimin ki? ~ 9 yıl önce
Burada yazanlar TAV ın çoğunluk hissesinin kimde olduğundan haberi var mı acaba? Çok sevdiğimiz, bizi soykırım konusunda da sürekli destekleyen Fransızlar mı değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sani baba almıştır saw'ıııı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakis acisi ~ 9 yıl önce
Tav alır yoluna devam eder mi eder;ama fiyat yükselirse kazanan taraf limak olur kaybeden olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence asparagas bi haber bu Tav işi bitirdi çünkü bildiğim kadarıyla ortaklık yapısında türk ortak yani türk şirketi olmak zorunda onun için malezya hisslerin tamamını alamaz diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu tamamen Tav hisseleri düşsün diye özellikle yaptırılan ve basına servis edilen bi haber diye düşünüyorum yoksa malezyalıların alacağı filan yok sadece ortalık kızıstırmaca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist ~ 9 yıl önce
yaklaşık 10 gün önce zaten belli olmuştu bu. biraz geç kalmışsınız. bu arada hala henüz müzakereler devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali desidero ~ 9 yıl önce
nerede ali niye almıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ops ~ 9 yıl önce
inşallah almaz Limak gibi yine kötü işletilmeye tahammülü yok artık havacılığın..Sabiha Gökçen'in Limak tarafından iyi yönetilmediğini cümle alem biliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hisse ~ 9 yıl önce
İnişler ve cıkışları seyredelim bir kaç gun Tavhl

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000