08 Ekim 2014, Çarşamba 16:20:32

SABİHA GÖKÇEN ELDEN GİDİYOR MU?

Limak Holding'in TAV'a satmayı planladığı Sabiha Gökçen Havalimanı payı ile ilgili Malaysia Airports öncelikli satınalma hakkını kullanabilir.
  • Sani Bey tecrübesiyle halleder bu konuyu. VECİHİ

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Limak ile ortak olan Malaysia Airports, sözleşmede yer alan Limak'ın hisselerinin 3'ncü bir şirkete satılmaya çalışılması halinde öncelikli satın alma hakkını kullanıp kullanmayacağına 11 Ekim'e kadar karar verecek.

Malaysia Borsası'na açıklama yapan Malaysiya Airports, Finansgündem'de yer alan habere göre; Limak ve Limak Yatırım'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki yüzde 40 hissenin TAV Havalimanları Holding'e satılması için 285 milyon euro üzerinden anlaşmaya varıldığı ve bu çerçevede öncelikli satın alma hakkını kullanıp kullanmayacağı konusunda karar vermesini talep eden tebligatı aldığını bildirdi.

Malaysia Airports açıklamasında TAV'ın teklif ettiği fiyattan hisseleri kendisinin alıp almayacağı konusunda kararını vermek için 11 Ekim'e kadar süresi olduğunu vurguladı.

Malaysia Airports'un açıklamasını değerlendiren TEB Yatırım, bunun TAV'ın Sabiha Gökçen'in yüzde 40 hissesini alımı konusunda bir miktar belirsizlik yaratabileceğini ve satın almanın öngörülenden uzun sürebileceğini ifade etti.

SABİHA GÖKÇEN ELDEN GİDİYOR MU?

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sani Bey tecrübesiyle halleder bu konuyu. VECİHİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000