20 Aralık 2008, Cumartesi 08:00:55

SAADETTİN CESUR'DAN SÜRPRİZ AÇIKLAMALAR

Airport Tv’de yayınlanan ve Genel Koordinatör Ali Kıdık’ın hazırlayıp sunduğu ‘Sorun Cevaplasın’ın bu haftaki konuğu BTA Catering Genel Müdürü Saadettin Cesur’du…
  • Saadettin bey bta büyüdükce çalışan maaşları küçülüyor, siz gelince zorla gülümsetiyorlar bizi, sizde herkes mutlu zannediyorsunuz
  • saadetin beyi kutluyoruz.usaşın hiç bir personelini almayarak sendika korkusu ile bir çok kalifiye elmanı mağdur edip hiç bir sorunumuz yok diyip inandırması çok güzel. ayrıca daha öğrenecekleri çok şey var unutmasınlarki havalimanı restorantları hiç bir zaman tek el olmayacak.pahalı olmaları kaliteleri ile eş değer olsaydı her yeri kendileri işletirlerdi .sakızcıya cipsciye biracıya dükkan yaptırıp yatırmdan kaçıp düşük personel maaşı yüksek fiyatlamı oluyor kalitecilik.starbuck saverdiği ürünlerden biliyoruz bta yı hiç yemediyseniz tavsiye ederim.
  • Yorumunuz... tebrikler saadettin bey gercekten hersey çok mükemmel hersey uçak ikramı da yaparsınız ne eksiğiniz var kisizde bu zeka fikirler varken hersey mükemmel mustafa

BTA’nın dünü bugünü ve gelecekteki planlarına ilişkin açıklamalarda bulunan ve sorulan sorulara içtenlikle yanıtlar veren genç yönetici BTA’nın nasıl büyüdüğünü şu sözlerle aktardı.

9 Ocak 2000’de TAV ile birlikte bu işe adım attıklarını belirten Cesur; “110 noktada 10 milyon yolcuya hizmet veriyoruz. Ben 1999’da şantiye ofisinde göreve geldim ve Genel Müdür Yardımcısı olarak işime başladım. Amacımız 5000 metrekarede hazırlanan ürünleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde misafirlerimize aktarmaktır. Atatürk Havalimanı’nda 50 noktada hizmet veriyoruz. Bu işi yaparken gerekli olan tüm belgelerin de tarafımızdan alındığını belirtmek istiyorum”.

Misafirlerin yorumlarına önem gösterdiklerini ve yorum anketlerine katılmaları için teşvikte bulunduklarını ifade eden Cesur; “Misafirlerimiz yorum anketlerimizi doldurdukları takdirde onlara geri dönüş hızımız 24 saattir. Ayrıca sözlü olarak da yolcularımızın görüşlerini alıyoruz. Bunu yapmak bizim için büyük bir zevk. Çünkü İstanbul’da 50, Ankara’da 30 ve İzmir’de 18 noktada hizmet veren bir kuruluş olarak misafirlerimizin görüşleri bizler için son derece önemli” dedi.

GÜRCİSTAN’DAKİ SAVAŞ BTA’YI ETKİLEDİ Mİ?

TAV gibi güçlü bir şirketle çalışıyorsanız sorun yaşamanız zorlaşıyor. Gürcistan’daki savaşın bizi olumsuz etkilediğini söyleyemem. Çalışanlarımız fedakar davrandı ve işlerini terk etmedi. Zaten savaş olmasına rağmen terminal açıktı. Personelimizi toplayarak duruşumuzu sergiledik ve hizmetimizi aralıksız vermeye devam ettik.

İRAN’DAN NEDEN GERİ DÖNÜLDÜ?

İran enteresan bir bölge. 1973’ten beri zor durumda olan bir bölgeyi TAV ayağa kaldırdı. Bütün hazırlığımız tam iken ve açılış yapacağımız sırada sistemler durduruldu. Herhangi bir açıklama yapılmadı. Biz göreve başlamıştık ama sistemler durdurulmuştu. Ama her ne olursa olsun İran bizim için başından sonuna kadar başarılı bir operasyondur.

BTA’NIN BAŞARISISorun Cevaplasın

Biz dünyayı dolaşıyoruz. Örneğin benim dünyada G.Afrika dışında görmediğim yer kalmadı. Bütün dünyayı gezerek oralardaki sistemin nasıl yürüdüğünü test ediyorum. Ama şunu gördüm ki dünyadaki büyük markalar bizden daha farklı bir şey yapmıyorlar. Önemli olan dünyanın ayağına gitmek. Biz bunun için uğraşıyoruz. Çok yakında yeni noktalarda yeni operasyonlarla karşınızda olacağız. Sırf TAV’a bağlı alanlarda değiliz. Örneğin Tiflis’te terminalin karşısında bulunan bir tren istasyonundaki ihaleyi kazandık ve operasyonlara başladık. İzmir’de iç hatlarda ve geliş salonunda da varız. Bunların dışında dünyadaki fast food ve kahve devlerine teklif götürdük ve onlara olan hizmetlerimiz de son derece başarılı olarak yürüyor. 2000 civarında ürün yapıyoruz. Artık TAV’ın dışında olmamız gerektiğine inandığımız için açılımlar gerçekleştiriyoruz.

UÇAK İKRAMI DÜŞÜNÜLÜYOR MU?

Bu konuda tabi ki fikirlerimiz arasında. Fakat yapılmış olan ihaleler var. Yapamayacağımız bir iş değil. Sonuç olarak her çeşit yemeği yapabiliyorsak bu konuda da başarılı olabiliriz. Bu konuda ihaleye teklif vermediğimiz için bu işin içinde olmadık. Çünkü İstanbul, Ankara ve İzmir’e daha fazla özen göstermemiz gerektiğine inanıyoruz.

USAŞ’IN BUGÜNKÜ DURUMUNDA BTA’NIN KATKISI VAR MI?

USAŞ’taki herkes bizim dostumuz arkadaşımızdır. Tabi ki rekabet vardı ama kazanılmış ihaleler var. Şimdiki durum onlar çıktı biz girdik. USAŞ’la ilgili hiçbir sorunumuz yok.

Farklı ülkelerden gelen insanların tercihlerine de özen gösterildiğini belirten Cesur; “Örneğin Çinli, Fransız, Amerikalı ve Türk misafirlerimiz ne istiyorsa onları yemesi mümkün. Özellikle Çin, İtalyan ve Türk mutfağında iddialıyız. Bunun dışında hamile misafirlerimizin de taleplerini karşılıyoruz. O an istediği ürün elimizde olmasa bile mutlaka temin ediyoruz.

SİGARA YASAĞI BTA’YI ETKİLEDİ Mİ?

Açık konuşmak gerekirse sigara yasağı yüzde 20 oranında gelir kaybına neden oldu. Ben Paris’te üstü açık olan bir alanda gıda hizmeti verildiğini gördüm. Burada sigara içebilmek mümkün. Biz de izin istedik ama alamadık. Gerekli alt yapıyı sağladığımız zaman bu konuda izin alabileceğimize inanıyorum. İzni aldığımız takdirde böyle bir alan yapmak 1 haftamızı alır.

Sorun Cevaplasın

BTA’NIN 2009 HEDEFLERİ

Kriz olmasına rağmen karamsar değiliz. 2009 yılında Tunus’ta operasyonlarımız başlayacak. Otellerin unlu mamul kısımlarına talip olacağız. Çocuklara hitap edebilecek alanlarda olacağız. Kriz olması bizim hedeflerimizi daraltmayacak. Bu kriz anında işçi çıkarılması en kolay yoldur. Ama biz personelimizi topladık ve tasarruf yapılmasının daha mantıklı olduğunu açıkladık. Kolay yolu seçmedik.

Basında BTA hakkında olumsuz haber yer almamasına da değinen Cesur; “İşinizi iyi yaparsanız, takdir edilirsiniz. Biz kendi yaptığımız işe saygı duyuyoruz. Bu nedenle olumsuz haber yada kötü eleştiri göremiyoruz. Eğer bir işi kötü yaparsanız bunu saklamanız mümkün olmaz” diye konuştu.

BTA ŞEHİRE AÇILMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?

Bizim branşımız havaalanı. 110 restaurantımız var. Şehre açılmayız diye bir durum yok. Ama doğru yer ve zaman çok önemli. Havalimanında bulunduğumuz alanı şehir içinde bulmamız mümkün değil. Bulsak bile kira sorunuyla karşı karşıya kalacağız. Bizim alanımızda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ürünler bazı insanlar için pahalı olabilir. Ama yaptığımız iş ve hizmet sattığımız ürünün fiyatına eş değer. Lüks otellerden gelen personel, pahalı gereçler ve ürünlerle çalışıyoruz. Ayrıca yurt dışında ve diğer havalimanlarındaki fiyatları araştırarak hareket ediyoruz. Maliyetimiz düşerse mutlaka fiyatta indirime gideriz. Örneğin biz yazar kasa kullanmıyoruz. Bilgisayarlı kasa kullanıyoruz. Kasadaki arkadaş siparişi yazdığı anda depoda gerekli tüm ayrıntılar görünüyor. Bunların hepsi maliyet anlamına geliyor.

AIRPORT HOTEL’İN HİZMET DURUMU

Airport Hotel farklı bir operasyon. Hotelimizde 85 oda mevcut ve yüzde 95 oranında doluluk sağlamış durumdayız. Odalarımız saatlik olarak da kiralanabiliyor. Örneğin uçağı 2 saat gecikme yaşayan bir yolcu 50 avro karşılığında odayı kiralayabiliyor. Bu bazı vatandaşlarımız için pahalı olabilir ama toplantısına yetişmeye çalışan ve bu gecikmede duşunu alıp biraz da dinlenen bir iş adamı için pahalı değil.

Uçak fobisi olan misafirlerimiz için de ayrı bir alanımız var. Aprona bakan bu noktada yolcular hem yemeğini yiyor hem de apronda uçakların kalkış ve inişlerini izleyebiliyor. Bu şekilde uçak fobisini yenen birçok misafirimiz olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca otelimizde herkes kalabiliyor yolcu olmak şart değil. Ücret konusunda şunu da belirtmek isterim. Doluluk ne kadar yüksek olursa fiyat o kadar ucuz olur. Eğer doluluk sağlanmazsa fiyat yükselmesi kaçınılmazdır. Bu her alanda böyledir. Bizim ayrıca havalimanı personeline yüzde 30 oranında indirimimiz de mevcut.

SAADETTİN CESUR'DAN SÜRPRİZ AÇIKLAMALAR

Yorumlar

Ankara bta ~ 2 yıl önce
Saadettin bey bta büyüdükce çalışan maaşları küçülüyor, siz gelince zorla gülümsetiyorlar bizi, sizde herkes mutlu zannediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
saadetin beyi kutluyoruz.usaşın hiç bir personelini almayarak sendika korkusu ile bir çok kalifiye elmanı mağdur edip hiç bir sorunumuz yok diyip inandırması çok güzel. ayrıca daha öğrenecekleri çok şey var unutmasınlarki havalimanı restorantları hiç bir zaman tek el olmayacak.pahalı olmaları kaliteleri ile eş değer olsaydı her yeri kendileri işletirlerdi .sakızcıya cipsciye biracıya dükkan yaptırıp yatırmdan kaçıp düşük personel maaşı yüksek fiyatlamı oluyor kalitecilik.starbuck saverdiği ürünlerden biliyoruz bta yı hiç yemediyseniz tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz... tebrikler saadettin bey gercekten hersey çok mükemmel hersey uçak ikramı da yaparsınız ne eksiğiniz var kisizde bu zeka fikirler varken hersey mükemmel mustafa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000