06 Nisan 2010, Salı 08:14:49

Qatar Airways başkentleri birbirine bağladı

Katar Emirliği'nin milli havayolu şirketi Qatar Airwats, Doha-Ankara Esenboğa seferlerine başladı. Airbus A319 tipi uçakla gerçekleştirilen ilk uçuşta Japon turistlerin çokluğu dikkat çekti. İlk uçak, itfaiyenin yaptığı su tagı ile karşılandı.
  • Sırada Emirates var.
  • qatar havayollarini kutluyorum. umarim bu, elini etegini baskent ankaradan ceken sozde milli havayolumuz thy'ye bir ders olur... tesekkurler qatar airways...

İlk sefere katılan şirketin CEO'su Akbar Al Baker, uçaktan indiğinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ve TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener tarafından karşılandı.

İstanbul'a haftanın her günü uçtuklarını söyleyen Al Baker, 'Artık iki başkenti birbirine bağlıyoruz. Ankara'ya haftanın dört günü uçacağız. Başka ülkelerden Türkiye'ye açılan kapılardan biriyiz' dedi.

Körfez Bölgesinin TAV için çok önemli olduğuna dikkat çeken Sani Şener, 'Katar Havayolları yetkilileri 3 yıl önce Doha'daki havalimanı ihalesini kazandığımızda Ankara'ya gelerek yaptığımız terminali gördüler. O gün bir söz verdiler. Şimdi Doha-Ankara arasında direkt uçuşların başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

Şener konuşmasında İstanbul'daki hava trafiğinin çok yoğun olduğunu belirterek, 'İstanbul trafiğinin azaltılmasının çözümü, Ankara'ya direkt uçuşların artırılmasıdır'dedi.

Türk ve Arap ezgileriyle dans eden dans grubunun gösterisi ilgiyle izlendi. Temsili kurdeleyi Ankara Esenboğa Mülki İdare Amiri Fevzi Güneş, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener ve Katar Havayolları CEO'su Akbar Al Baker tarafından kesildi.

Qatar Airways başkentleri birbirine bağladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sırada Emirates var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
qatar havayollarini kutluyorum. umarim bu, elini etegini baskent ankaradan ceken sozde milli havayolumuz thy'ye bir ders olur... tesekkurler qatar airways...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000