16 Temmuz 2010, Cuma 08:39:24

"PİSTİN UZAMASI İÇİN SÖZ ALDIM"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Gazipaşa Havaalanı’nın tarifeli yolcu uçaklarına açılmış olmasından büyük sevinç duyduğunu bildirdi.
  • Bakalim M.Ali Sahin mi daha dirayetli cikacak yoksa AYT savcisi Binali Bey mi? Bence Binali Bey o pisti uzattirmaz en az 2 sene daha..
  • Turizm şehirinde yeni bir havaalanı demek,yeni iş imkanları,turizmde artış,ülkemize milletimize fayda demektir.
  • biri bu adama sormalı:"bütün kuşları bitirdin de bir leylek mi kaldı?"diye.sana ne be adam sen git kendi işini yap.mühendislik işlere karışma.
  • VOR 'un kurulacağı yeride tarif etmişmidir .Tek top ağacın az sağına
  • Ahh Canım Türkiye'm benim kimi antremana götüreceği Toplar için talimat verdirir. kimi Hava alanı için teknik incelemelere gerek görmeden bilumum cihaz vede techizatı kurdurur kimi Türbanıyla VIP salonlarını doldurur. Bu günleri sanırım mum ile arayacağız günler yakında
  • VOR cihazının takılıp takılmayacağına karar vermek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin' kalmış. Ben daha başkla birşey demiyorum :-))))
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Gazipaşa Havaalanı’nın tarifeli yolcu uçaklarına açılmış olmasından büyük sevinç duyduğunu bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüğünü söyleyen Şahin, “Havaalanında uçakların yön bulma cihazı olarak kullandığı VOR cihazında sorun olduğunu öğrenince, bu cihazın derhal Gazipaşa Havaalanı’na kurulması yönünde talimat verdim” dedi.

'BÖLGE HALKI SABIRLI OLSUN'

GAZİPAŞA Havaalanı'nın turizm potansiyeli olarak Alanya ve Gazipaşa açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, “Gecikmiş de olsa açılmış olması sevindirici. Şu anda bölgede büyük beklenti oluşturduğunun farkındayım. 1825 metrelik pistle açılması bir başlangıç. Bölge halkı biraz daha sabırlı olsun, kısa zaman içerisinde Gazipaşa Havaalanı istenilen seviyeye ulaşacak" dedi.

'PİSTİN UZAMASI İÇİN SÖZ ALDIM'

TAV'IN pisti uzatmak için çalıştığını ve eylüle doğru pistin istenen düzeye getirilmesi sözünü aldığını söyleyen Şahin, "Pistin uzaması konusu, tamamen Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün vereceği bir karar. Ancak ben bu işin takipçisi olacağım. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olduğum dönemde yaptığımız spor salonunun açılışı için Gazipaşa'ya uçakla geleceğim" dedi.


TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yıllardır atıl durumda bekleyen Gazipaşa Havaalanı’nın hizmete açılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Havaalanının turizm potansiyeli olarak Alanya ve Gazipaşa açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, “Gecikmiş de olsa Gazipaşa Havaalanı’nın açılmış olmasından dolayı sevinçliyim. Havaalanının, turizm potansiyeli açısından Alanya ve Gazipaşa için hayati önem taşıdığı biliyorum. Şu anda havaalanının mevcut durum itibariyle hizmete açılmasıyla bölgede büyük beklenti oluşturduğunun farkındayız. Havaalanının açılışı oldukça uzadı fakat şu anda hizmet veriyor olmasından dolayı oldukça mutlu olduğumu ve kalbimin bölge halkıyla birlikte attığını belirtmek istiyorum” dedi.

EYLÜL’DE PİST İSTENEN SEVİYEYE GELECEK

Gazipaşa Havaalanı’nın 1.825 metrelik pistle açılmasının bir başlangıç olduğuna vurgu yapan Mehmet Ali Şahin, “Gazipaşa ve Alanya halkı biraz daha sabırlı olsun, kısa zaman içerisinde Gazipaşa istediğini alacak. Bu bir başlangıçtır, işletmeci firma TAV’ın yetkilileri, pist uzatım konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini ve eylül ayına doğru havaalanını mükemmel bir hale getireceğini söylediler. TAV güçlü bir kuruluştur. İnanıyorum ki Gazipaşa Havaalanı gerçekten cazip bir havaalanı haline gelecek ve bölgenin ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilir konuma getirilecektir” diye konuştu.

VOR CİHAZI KURULMASI TALİMATI VERDİM

Gazipaşa Havaalanı’nın şu anda tahditli bir havaalanı olduğunu ve başlangıç olarak açılmış olmasının, önündeki engellerin kalkması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Şahin, “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüm. Havaalanında uçakların yön bulma cihazı olarak kullandığı VOR cihazında sorun olduğunu öğrenince bu cihazın derhal Gazipaşa Havaalanı’na kurulması yönünde talimat verdim. Pistin uzatılması konusu, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü teknik elemanlarının vereceği bir karardır. Tamamen teknik bir konu olduğu için herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. Ancak, Gazipaşa Havaalanı’nın bölgenin ihtiyacını karşılayacak en üst düzeye gelmesinin bizzat takipçisi olacağım” dedi.

EN KISA SÜREDE GAZİPAŞA’YA GELECEĞİM

Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili genel müdürlüklerin tüm imkanlarını kullanarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getiren Şahin, “En kısa zamanda Gazipaşa’ya geleceğim. Meclisin tatil olmasının ardından ilk ziyaret edeceğim ilçe Gazipaşa olacaktır. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olduğum dönemde Gazipaşa’ya yaptığımız kapalı spor salonu ile Adalet Bakanı olduğum dönemde yapılması yönünde talimat verdiğim, şu anda yapımına başlanan Gazipaşa Adliye Sarayı’nın çalışmalarını yerinde inceleyeceğim” diye konuştu.
"PİSTİN UZAMASI İÇİN SÖZ ALDIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bakalim M.Ali Sahin mi daha dirayetli cikacak yoksa AYT savcisi Binali Bey mi? Bence Binali Bey o pisti uzattirmaz en az 2 sene daha..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turizm şehirinde yeni bir havaalanı demek,yeni iş imkanları,turizmde artış,ülkemize milletimize fayda demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biri bu adama sormalı:"bütün kuşları bitirdin de bir leylek mi kaldı?"diye.sana ne be adam sen git kendi işini yap.mühendislik işlere karışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
VOR 'un kurulacağı yeride tarif etmişmidir .Tek top ağacın az sağına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ahh Canım Türkiye'm benim kimi antremana götüreceği Toplar için talimat verdirir. kimi Hava alanı için teknik incelemelere gerek görmeden bilumum cihaz vede techizatı kurdurur kimi Türbanıyla VIP salonlarını doldurur. Bu günleri sanırım mum ile arayacağız günler yakında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
VOR cihazının takılıp takılmayacağına karar vermek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin' kalmış. Ben daha başkla birşey demiyorum :-))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000