12 Aralık 2008, Cuma 07:57:07

Özel Jetler boş durmuyor!

Özel uçak sahibi işadamları, küresel ekonomik krize rağmen seyahatlerini aksatmıyor. Atatürk Havalimanı'nda özel jetlere hizmet veren Genel Havacılık Terminali, 2006'da ortalama 450 yolcuya hizmet verirken, bu rakam 2008'de 750'ye yükseldi.

Daha çok iş çevreleri, ekonomi, spor ve sanat dünyasından birçok ünlü isim tarafından kullanılan Genel Havacılık Terminali, küresel krize rağmen uçuş trafiğini yüzde 27 artırdı. TAV Havalimanları Holding tarafından Atatürk Havalimanı Batı 4 Apronu'nda açılan Genel Havacılık Terminali, sık seyahat eden işadamları ve üst düzey yöneticilerin özel jetlerine ev sahipliği yapıyor. Pek çok Türk işadamı son yıllarda ya uçak satın aldı ya da kiraladı. Bu uçakların fiyatları 200 bin dolardan başlayıp, 50 milyon dolara kadar çıkıyor.

Genel Havacılık Terminali, bugüne kadar yaklaşık 22 bin özel yolcuyu ağırladı. Terminal, daha çok 'hava taksi işletmeciliği' ve 'genel havacılık' ruhsatıyla uçuş yapan, 6-20 koltuk kapasiteli iş jetlerine hizmet sunuyor. Zaman tasarrufu sağlayan özel hizmetler arasında, beklemeden yapılan pasaport işlemleri, kuyruğa girmeden geçilen özel güvenlik geçişi bulunuyor. Terminalde İç ve Dış Hatlar olmak üzere iki ayrı salonda oturan yolcular, uçaklarına binecekleri ana kadar ikramlardan faydalanabiliyor, duty free (gümrüksüz satış) alışverişi yapabiliyor ve Türk kültürünü yansıtan özel hediyelik eşyalardan satın alabiliyor. Kablosuz internet bağlantısı sayesinde günlük işlerini rahatça takip edebilen yolcular, gerektiğinde toplantı salonunu kullanabiliyor. TAV İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Berrin Yer, tüm dünyada özel jet uçaklarına duyulan ilginin her geçen gün biraz daha arttığını söyledi. Terminali şimdiye kadar Kevin Costner, George Colony, Metallica, Kate Moss, Guns&Roses, Depeche Mode, Umma Thurman, Shakira, Kylie Minoque ve Enrico Iglesias gibi dünyaca ünlü yıldızlar ve müzik grupları kullandı. Terminal'den daha çok, yurtdışında Bakü, Viyana, Atina, Cenevre, Paris, Londra ve Dubai, yurtiçinde ise Bodrum, Ankara, İzmir ve Antalya'ya uçuş gerçekleştiriliyor.

Zaman

Özel Jetler boş durmuyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000