12 Mayıs 2009, Salı 11:50:30

Muskat Havalimanı'nı da 'TAV'ladılar!

Umman’ın başkenti Muscat’ta gerçekleştirilecek, Dünyanın en büyük havalimanı projelerinden Uluslararası Muskat Havalimanı Projesi dahilindeki “Pist ve Altyapı İşleri”, TAV İnşaat ve Atina Merkezli CCC’nin oluşturduğu ortak girişime verildi...
  • Değil vergi borcu seni bile Tav'larız
  • Vergi borçları da tav'lanacak mı acaba?

Proje Müşavirliğini Danimarkalı Cowi-Larsen ve Fransız ADP’i firmalarının yaptığı projenin ihalesi, üç buçuk aylık detaylı bir değerlendirme sonucunda, TAV İnşaat - CCC Ortak Girişimi kazandı. İhale bedeli  1.170.000.000 USD olan proje Dünyanın en büyük havalimanı projelerinden  biri olarak kabul ediliyor.

Körfez ülkelerinden bir yenisine daha Türk Bayrağı’nı ve TAV’ın imzasını taşımaktan gurur duyduklarını belirten TAV İnşaat  İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. M. Sani ŞENER “Aynı proje kapsamında yakın tarihte ihalesi yapılacak olan Terminal Binası işi için de yeterlilik aldık. Dünyada şu andaki en büyük projeler arasında yer Umman Muskat Projesi ile birlikte TAV İnşaat’ın toplam iş hacmi 9 milyar doları aştı..

Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durumda, TAV İnşaat’ın sektör devleri Strabag, J&P ve Larsen&Toubro firmalarını geride bırakarak bu ihaleyi kazandığına dikkat çeken Şener; “TAV İnşaat’ın gerçekleştireceği bu büyük proje sayesinde birçok Türk mimar, mühendis ve işçisi ile Türk firmasına iş olanağı yaratabilmekten büyük mutluluk duyduklarını”  ifade etti.

Toplam 34 ayda tamamlanması planlanan Umman Muscat Havalimanı projesi  kapsamında 4000 mt’lik yeni pist, taksi yolları ve apron sahaları, mevcut pist, apron ve taksi yollarının yenilenmesi, havalimanı bağlantı ve yaklaşım yolları ile kavşakları, enerji nakil hatları deplasmanı, enerji merkezlerinin kurulması ve yeni hatların tesisi, ana ısıtma-soğutma merkezlerinin yapımı, yakıt hidrant hatları ve hidrant pit sistemlerinin kurulması, yardımcı binaların inşası ve çevre düzenlemesi ve drenaj işleriyer alıyor.

Muskat Havalimanı'nı da 'TAV'ladılar!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Değil vergi borcu seni bile Tav'larız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vergi borçları da tav'lanacak mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000