04 Eylül 2008, Perşembe 16:12:11

Makedonya'da TAV'ın ayak sesleri!

Balkanların en önemli merkezi Makedonya’nın başkenti “Üsküp’teki Büyük İskender (Alexander the Great), Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı ve İştip’teki (Shtip) Yeni Kargo Havalimanı” ihalesini TAV Havalimanları Holding kazandı.
  • DAHA GECEN GUN HABERLERDE BILMEM KAC BIN DOLAR ZARAR ETTIK DIYORLAR HALA IHALE ALIYOLAR NEDEMEK BU SAYIN TAV YETKILILERI AYIP OLUYO AMA SIZ GIBI GUZEL CALISAN SIRKETE YAKISMIYOR YALANA GEREK YOK KIMSE INANMADIM ZATEN ZARAR IŞINE BUNU BILIN ALLAH YOLUNUZU ACIK ETSIN BIRAZDA ALLAH BERKET VERSIN DEMESINI OGRENIN

Üsküp’teki Büyük İskender (Alexander the Great) ve Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nın 20 yıl süreyle işletmesi ile Shtip Yeni Kargo Havalimanı’nın yapımını kapsayan ihalede TAV Havalimanları’nın teklifi Makedonya Hükümeti tarafından kazanan teklif olarak açıklandı.

Havalimanı işletmeciliği alanında küresel bir şirket özelliğine kavuşan TAV Havalimanları Holding, büyük bir başarıya daha imza atarak Makedonya’nın başkenti “Üsküp’teki Büyük İskender (Alexander the Great), Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı ve İştip’teki (Shtip) Yeni Kargo Havalimanı” ihalesini kazandı. İhale şartnamesine göre TAV Havalimanları Holding Üsküp’teki Büyük İskender (Alexander the Great) ve Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nın 20 yıl süreyle işletmesi ile Shtip Yeni Kargo Havalimanı’nın yapımını üstlenecek.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Avrupa da bir havalimanı işletecek olmanın mutluluğunu yasıyoruz çok uzun süredir takip ettiğimiz bir projeden büyük bir başarıyla çıktık. Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Afrika’da işletmeleri bulunan TAV Havalimanları için Makedonya ihalesi Avrupa’nın kapılarını da açma misyonu taşıyor. Bizim için bir diğer önemli konu ise TAV Havalimanları Holding Makedonya’daki havalimanları işletmeleri ile “10 Yılda 10 Havalimanı” hedefini 8 yılda yakalamış oldu. Koyduğumuz hedefleri zamanından önce yakalamanın gururunu duyduk ” dedi.

İhalede ön elemeyi geçen Hochtief (Almanya), Vienna(Avusturya), “Egis – Kaupthing Singer & Friedlander (Fransız – İngiliz ortaklığı) gibi dünya devleri ile karşısında TAV Havalimanları Holding son aşamada teklifi veren ve tüm şartları sağlayan  tek şirket oldu. Başkent Üsküp’teki Büyük İskender (Alexander the Great), Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nı 2007 yılında 680 bin yolcu kullandı. TAV Havalimanları işletmesini üstleneceği havalimanlarını kullanan yolcu ve hava yolu sayısını artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda havalimanlarında teknik altyapıyı da kapsayacak şekilde modernizasyon çalışması öngörülüyor. 

Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar’ın havalimanı işletmesi alanında uluslararası oyuncusu TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni, yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı’nı işletiyor. TAV Havalimanları, Antalya Gazipaşa Havaalanı ile Tunus’un Enfidha Zine Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı’nın işletme hakkını da elinde bulunduruyor.

sani

Makedonya'da TAV'ın ayak sesleri!

Yorumlar

DLM SUPERVISOR ~ 16 yıl önce
DAHA GECEN GUN HABERLERDE BILMEM KAC BIN DOLAR ZARAR ETTIK DIYORLAR HALA IHALE ALIYOLAR NEDEMEK BU SAYIN TAV YETKILILERI AYIP OLUYO AMA SIZ GIBI GUZEL CALISAN SIRKETE YAKISMIYOR YALANA GEREK YOK KIMSE INANMADIM ZATEN ZARAR IŞINE BUNU BILIN ALLAH YOLUNUZU ACIK ETSIN BIRAZDA ALLAH BERKET VERSIN DEMESINI OGRENIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000