27 Ekim 2014, Pazartesi 15:22:26

MAHB'DAN SABİHA GÖKÇEN AÇIKLAMASI

Malaysia Airports Holding, Sabiha Gökçen işletmeciliğinde ortaklığa kapalı olmadıklarını ama kısa vadede çoğunluk hissedar olarak kalmak istediklerini belirtti.
  • Ya bu malezyalılar türkiyenin yolunu bilmez gelmiş şirket almışlar. Birilerinin karaparaları aklanıyor işte.
  • çok zekice ve çok nefis bir strateji geldi malasiadan.çok değil ,birkaç yıl sonra %50 yi 500milyon$a satınca anlaşılacak ticari zekaları.çünkü Limak hisseleri A grubu,yani yönetimde sözü geçen tarafa ait pay.
  • İçtaş alır
  • Herkes TAV ihtimalini konuşadursun başka bir firma ile görüşmeler mi yapılıyor?
  • Kısaca pazarlığı Limak yapmaz ben yaparım diyor. Limak'a bunu veren bana fazlasını da isterse verir diyor. TAV şimdiden maksimum çıkabileceği sınırı hesaplamaya başlasın. Yerli ortak olmazsa Sabiha'nın büyümesinde sıkıntı olabilir. Malezyalılar da bunu görüp fazla uzatmadan pazarlığa oturacaklardır. % 10-20 fazlaya satsalar karları olur.
  • Tav alır bak göreceksiniz.
  • YAZIDA TUTARSIZLIKLAR VAR . ASLINI REUTERSDEN OKUMAK LAZIM. ZATEN %60 İLE ÇOĞUNLUK HİSSENİN SAHİBİ OLMAK DEĞİL Mİ ?ARADAN 2 AY GEÇMİŞ HALEN HİSSEDARLARINI TOPLAYIP DANIŞMAMIŞ BİLE . İSG GELİRLERİ TOPLAM MAHB CİROSUNUN %30'U İMİŞ. YA ISG DE ÇOK PARA KAZANILIYOR ( YATIRIM NEDENİ İLE ZARAR GÖSTERMİŞLER ) YADA MAHB'IN DİĞER OPERASYONLARI FAZLA DA BÜYÜK DEĞİLMİŞ. TEK SAHİP OLARAK ISG'Yİ BİR SÜRELİĞİNE BÜYÜK YETENEKLERİ İLE ÇOK GELİR GETİRİR HALE GETİRİP KURUMSAL DEĞERİ ARTTIRARAK İYİ FİYATA SATMAK İSTİYORLAR !!! BU ARADA OLANLAR DA LİMAK'A OLUYOR, YAZILAN PARAYI BUGÜN ALIP ÇEKİLMEK VARKEN ADAMLARA ÇİN - MALEZYALI İŞKENCESİ İLE 2015 ORTASINDA AYNI PARAYI VERECEKLER HERHALDE . BİZLER KÖYLÜ KURNAZLIĞINI BİLİRİDK AMA BAŞKA KURNAZLIKLARDA VARMIŞ VE BUNLAR CAN SIKICI ŞEYLER. EN ACISI DA GÜZEL ÜLKEMDE BU TÜR ALİCENGİZ OYUNLARININ OYNANMASINA MÜSADE EDİLİYOR OLMASI .
  • Savunma müşt. bağlı bir şirket HEAŞ A.Ş. - tam bir çiftliktir sabihada heaş çiftliği olarak geçer tamamen atıl bir kurum yüzlerce vasıfsız çalışan. işe dahi hergün gelmeyen personel. ya raporlu ya başları ağırıyor. imza, kart, parmak okutma yok kafana göre gel kafana göre çık. akşama kadar taşeron çaycılar türk kahvesi taşıyor. tam bir devlet sırtında sülükler. 5-10 bin tl. maaş, 4 ikramiye, özel sağlık, yemek, servis ve lojman. gariban vatandaşın vergileri havada, tavada nasıl eritiliyor bu kurumu incelesinler.sav.müşt.lığı ssm sabiha gökçen HEAŞ A.Ş. çiftliği.
  • Yahu adamlar resmen zamanı gelince yani tam değerini bulunca elimdeki hisseden geçiririm diyor bunu farklı manipulkasyonlara niye sokuyorsunuz ki. Atı alan üsküdarı geçti sen elindekilerinin kıymentini bil Ne oldu Bodrum Havalimanı dış hatları ondan haber ver sen ilk önce ?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesini yapmakta olan ISG'nin yüzde 40 hissesini Limak Yatırım'dan ön alım hakkını kullanarak satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad (MAHB), ISG'de ortaklığa "kapalı olmadıklarını" ancak kısa vadede çoğunluk hissedar konumunda kalmak istediklerini söyledi.

MAHB'nin Planlamadan Sorumlu Kıdemli Genel Müdürü Khair Mirza, Reuters ile yaptığı söyleşide, "ISG'nin tamamını almanın ilk aşamada daha uygun olduğunu düşündük ancak sonuna kadar yüzde 100'ünü tutma planımız yok" dedi ve ekledi: "Yeni ortaklıklara kapalı değiliz... Ancak kısa vadede çoğunluk hissedar olarak kalmak istiyoruz."

TAV Havalimanları Holding TAVHL, İstanbul Sabiha Gökçen'de Limak'a ait olan yüzde 40 hisseyi 285 milyon Euro'ya almak için sözleşme imzalamış ancak şirketin yüzde 60 ortağı MAHB, geçtiğimiz hafta ön alım hakkını kullanacağını ve söz konusu hisseleri aynı fiyata kendisinin alacağını açıklamıştı.

ISG'de yüzde 40 hissenin satın alımının finansmanı için bankalarda kredi imkanlarının hazır olduğunu söyleyen Mirza, "Eğer işlemi bu ay, gelecek ay veya Ocak ayında kapatırsak, bunun için banka kredisi imkanlarımız hazır. Ancak uzun dönemde bu satın alımı nasıl finanse edeceğimizi henüz duyurmadık. Bu konuda bir hissedarlar toplantısı yapacağız ve finansmanın nasıl olacağı, ne kadarının özkaynak ne kadarının kredi ile yapılacağı orada oylanacak" dedi.

ISG'deki büyümenin Türkiye'nin GSYH büyümesinden daha yüksek olacağını söyleyen Mirza, "Yolcu sayısı açısından yılda en az yüzde 7 büyüme bekliyoruz" dedi ve yatırım giderleri nedeniyle zarar açıklayan ISG'nin 2016 itibariyle kâra geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Mirza, "ISG'nin toplam gelirlerimizin içinde de yüzde 30 civarında bir paya sahip olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Hisse devrinin en geç 2015'in ilk çeyreğinde tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Mirza, "Düzenleyici kurumların onay sürecinde bir problem olmasını beklemiyoruz, en geç gelecek yılın ilk çeyreğinde hisse devri tamamlanır" diye konuştu.

MAHB'DAN SABİHA GÖKÇEN AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya bu malezyalılar türkiyenin yolunu bilmez gelmiş şirket almışlar. Birilerinin karaparaları aklanıyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temiz iş ~ 9 yıl önce
çok zekice ve çok nefis bir strateji geldi malasiadan.çok değil ,birkaç yıl sonra %50 yi 500milyon$a satınca anlaşılacak ticari zekaları.çünkü Limak hisseleri A grubu,yani yönetimde sözü geçen tarafa ait pay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçtaş alır ~ 9 yıl önce
İçtaş alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Herkes TAV ihtimalini konuşadursun başka bir firma ile görüşmeler mi yapılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kısaca pazarlığı Limak yapmaz ben yaparım diyor. Limak'a bunu veren bana fazlasını da isterse verir diyor. TAV şimdiden maksimum çıkabileceği sınırı hesaplamaya başlasın. Yerli ortak olmazsa Sabiha'nın büyümesinde sıkıntı olabilir. Malezyalılar da bunu görüp fazla uzatmadan pazarlığa oturacaklardır. % 10-20 fazlaya satsalar karları olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tav alir ~ 9 yıl önce
Tav alır bak göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 9 yıl önce
YAZIDA TUTARSIZLIKLAR VAR . ASLINI REUTERSDEN OKUMAK LAZIM. ZATEN %60 İLE ÇOĞUNLUK HİSSENİN SAHİBİ OLMAK DEĞİL Mİ ?ARADAN 2 AY GEÇMİŞ HALEN HİSSEDARLARINI TOPLAYIP DANIŞMAMIŞ BİLE . İSG GELİRLERİ TOPLAM MAHB CİROSUNUN %30'U İMİŞ. YA ISG DE ÇOK PARA KAZANILIYOR ( YATIRIM NEDENİ İLE ZARAR GÖSTERMİŞLER ) YADA MAHB'IN DİĞER OPERASYONLARI FAZLA DA BÜYÜK DEĞİLMİŞ. TEK SAHİP OLARAK ISG'Yİ BİR SÜRELİĞİNE BÜYÜK YETENEKLERİ İLE ÇOK GELİR GETİRİR HALE GETİRİP KURUMSAL DEĞERİ ARTTIRARAK İYİ FİYATA SATMAK İSTİYORLAR !!! BU ARADA OLANLAR DA LİMAK'A OLUYOR, YAZILAN PARAYI BUGÜN ALIP ÇEKİLMEK VARKEN ADAMLARA ÇİN - MALEZYALI İŞKENCESİ İLE 2015 ORTASINDA AYNI PARAYI VERECEKLER HERHALDE . BİZLER KÖYLÜ KURNAZLIĞINI BİLİRİDK AMA BAŞKA KURNAZLIKLARDA VARMIŞ VE BUNLAR CAN SIKICI ŞEYLER. EN ACISI DA GÜZEL ÜLKEMDE BU TÜR ALİCENGİZ OYUNLARININ OYNANMASINA MÜSADE EDİLİYOR OLMASI .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEAŞ A.Ş.sabiha ~ 9 yıl önce
Savunma müşt. bağlı bir şirket HEAŞ A.Ş. - tam bir çiftliktir sabihada heaş çiftliği olarak geçer tamamen atıl bir kurum yüzlerce vasıfsız çalışan. işe dahi hergün gelmeyen personel. ya raporlu ya başları ağırıyor. imza, kart, parmak okutma yok kafana göre gel kafana göre çık. akşama kadar taşeron çaycılar türk kahvesi taşıyor. tam bir devlet sırtında sülükler. 5-10 bin tl. maaş, 4 ikramiye, özel sağlık, yemek, servis ve lojman. gariban vatandaşın vergileri havada, tavada nasıl eritiliyor bu kurumu incelesinler.sav.müşt.lığı ssm sabiha gökçen HEAŞ A.Ş. çiftliği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HavacivA ~ 9 yıl önce
Yahu adamlar resmen zamanı gelince yani tam değerini bulunca elimdeki hisseden geçiririm diyor bunu farklı manipulkasyonlara niye sokuyorsunuz ki. Atı alan üsküdarı geçti sen elindekilerinin kıymentini bil Ne oldu Bodrum Havalimanı dış hatları ondan haber ver sen ilk önce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000