22 Kasım 2008, Cumartesi 10:53:08

Kule inşaatı neden yavaş ilerliyor?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hava Kontrol Sistemlerinin tek merkezden yürütülmesine olanak tanıyan Smart Projesi kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yapılan kulenin inşaatı karınca hızıyla ilerliyor.

Türkiye havacılık tarihinin en önemli projelerinden biri olan ve hava kontrol sistemlerinin tek merkezden yürütülmesine olanak tanıyan SMART kapsamında ``hava radar trafik sistemleri``, gelişen teknolojiler çerçevesinde yenilenecek ve hava güvenliği büyük ölçüde artırılacak. Fakat yapımına 2006 yılının Eylül ayında başlayan inşaat karınca hızıyla ilerliyor. DHMİ tarafından açılan ihaleyi 86.750.000 EURO'ya kazanan ve 26 Eylül 2006 yılında yapımına başlayan İçtaş İnşaat şirketi 2 yılda yapılacak olan binanın iskeletini bile henüz yapamadı. Binanın sözleşmede bitiş tarihi olan 25 Ağustos 2009'da tamamlanıp tamamlanamayacağı ise merak konusu.

Atatürk Havalimanı Dış hatlar Terminali'nin ihalesine 1997 yılında kazanan TAV Havalimanları Holding A.Ş. 1998 yılında başladığı dış hatlar terminalini 2 sene gibi kısa bir sürede tamamlarken, İçtaş İnşaat hemen hemen aynı zamanda bir binanın temelini attıktan sonra ancak 4. kata çıkabildi.

Türkiye havacılık tarihinin en önemli projelerinden biri olan ve uçuş ve hava güvenliği büyük ölçüde artırılacak olan bu projenin inşaatının neden yavaş ilerlediği ise merak konusu.

Proje ile ülke hava sahasının sıkışan kapasitesi artırılarak uçuş güvenliği büyük ölçüde sağlanacak. 2009 yılı içinde tamamlanacak olan projeyle, hem ülke hava sahasının sıkışan kapasitesinin artırılması hem de hava trafik kontrol sistemlerinin modernizasyonu ile tüm ülke hava sahasının tek bir hava trafik kontrol merkezinden kontrol edilmesi amaçlanıyor.

Kule

Kule

©AirportHaber.com


Şifre

Kule inşaatı neden yavaş ilerliyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000