16 Nisan 2010, Cuma 15:19:03

'KÜL BULUTU KÂBUSU'NDA SON DURUM! (FOTO)

Avrupa’yı teslim alan kül bulutu hava trafiğini felç etti. İşte Avrupa ve dünyadaki kül bulutu kâbusunda son durum…
  • thy yolları pazartesi sabahdan itibaren ucuslara baslar merakda tasada kalmayın inanmayan beklesın görsün !!!
  • İnanmak lazım çünkü bizden daha farklı verilerle değerlendirme yapıyor. Bizdeki veri Bulgaristanın komşu olduğu(zaten bulgaristan EU eklektiği olduğundan kapattı aslında bu verilerle gerek yok) Ama met. bilimsel çalışıyor; 8-11.000 mt rüzgarları incelendiğinde Türkiye için en azından bugün bir problem olmadığı anlaşılıyor açıkca.
  • bazı arkadaşlara belirtmek isterimki, böyle doğal afet durumlarında, yada dünyanın bir bölümünü tehdit eden kriz durumlarında, o bölgenin coğrafik olarak yakınlarında bulunan diğer ülkelerin hepsi alarm durumuna geçer. Emin olun meteoroloji yada ilgili kurumlar çoktan alarma geçmişlerdir. Neden tehdit yok deniyor sorusunun cevabı ise, toplumu korkutmamak adınadır. Biraz akıl ve mantık lütfen.
  • havacılık haberlerı ıle ılgılı bır sıtede meteorolojık bır olayı kalkıp sıyasete cevıren sen ve senın gıbı provekator zıhnıyetler sayesınde yorumlar ne okunur oldu nede haber takıp edılır oldu.bunu yazıdıgım ıcın ve bunu okuyarak vakıtlerını caldıgım butun aırporthaber takıpcılerınden ozur dılıyorum...
  • meteorolojiye inanmıyorum. neden tehdit etmesin ki? rüzgarın yönüne ve hava sıcaklığına bağlı olarak bulut yön değiştirebilir. bu açıklamanın yerine, ne olur ne olmaz, valilikler tedbirlerini alsınlar açıklaması, insanları da tedbir almaya yönlerdirirdi. ne zaman adam olacağız?
  • Ankara Meteorolojisi sanırım Türkiyenin haritadaki yerini bilmiyor olsa gerek hatırlatalım Türkiye Bulgaristan'ın doğu komşusu.. Ama badem bıyıklı yöneticiler Türkiyeyi iran ve suudi arabistan civarında olduğunu düşündükleri için bulutun gelmeyeceğini söylemiş olabilirler. Ya da RTE nin İzmirliler ve Egeliler için söylediği "GAVUR" kelimesi gibi oraları ellerine geçiremedikleriden Türkiyede olduğunu düşünmüyorlar...( Kayseri - Konya gibi eyaletler onlara göre Türkiye olsa gerek) Bu durumda da kendilerine bir harita hediye etmek isterim ...
  • Dünyamız hiç değilse bir kaç gün de olsa nefes almış olacak,yanardağ külü doğanın kendi parçası ancak uçaklardan salınan artık her neyse tamamen insanoğlunun eseri malesef..

İzlanda’daki yanardağ patlaması sonrası, Avrupa hava sahası kül kâbusu yaşıyor.  Birçok ülke hava sahasını kapatırken binlerce uçuş iptal edildi. Avrupa’daki kül bulutu yüzünden dünyanın birçok bölgesinden Avrupa’ya yapılacak uçuşlar gerçekleştiremedi. Kül kâbusu, Amerika’dan Asya’ya kadar etkisini gösterdi.

İşte kül kâbusunda son durum:

*Polonya Sivil Havacılık Kuruluşu (PAZP), İzlanda'da patlayan yanardağdan gelen kül bulutu nedeniyle ülkenin kuzeyindeki hava sahasını uçuşlara kapattı. Yeni bir talimata kadar yerel saatle 20.00'den (TSİ 21.00) itibaren Polonya hava sahasının kuzey bölümünün kapatılarak, uçak trafiğinin sınırlandırıldı.

*Almanya'da 13 uluslararası hava alanının yanı sıra iniş ve kalkışların mümkün olmadığı çok sayıda küçük yerel havaalanı kapatıldı.

*Fransa'nın başkenti Paris'in Roissy-Charles de Gaulle ve Orly havaalanlarının bugün TSİ 21.00'a kadar kapalı olacağı bildirildi.

*Avustralya'nın Qantas havayolu şirketi, Avrupa'ya çok sayıda uçak seferini iptal ederken, Londra ve Frankfurt uçuşlarının da pazar gününden önce yapılmama riski bulunduğunu açıkladı.

*Avusturya da bugün hava sahasını aşamalı olarak kapatacağını ve Viyana, Salzburg ve Linz havaalanlarının akşama dek kapalı tutulacağını bildirdi.

*Rus meteoroloji kurumu, İzlanda'dan gelen volkanik kül bulutunun bu sabah Moskova'ya yaklaştığını bildirdi.

*İrlanda’da Dublin, Shannon ve Cork havalimanları hava trafiğine açılırken, ABD yönüne yapılacak seferlerde sorun olmadığı ancak Avrupa'da pek çok havalimanının hala kapalı olmasından kaynaklanan aksaklıkların sürebileceği belirtildi.

*İzlanda’da yanardağın patlaması sonucu oluşan bulutların Hollanda’ya ulaşması nedeniyle Amsterdam'daki tüm uçuşlar iptal edildi. Dün sadece İskandinav ülkelerine uçuşlarını iptal eden Schiphol havalimanında, bugün hiçbir uçak havalanamadı.

*Antalya Uluslararası Hava Limanı Mülki Amiri ve Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, bu sabah saat 07.30 itibariyle Antalya'dan, başta İskandinav ülkeleri olmak üzere İngiltere, Almanya, Hollanda gibi bazı Avrupa ülkelerine yapılacak 20'den fazla uçuşun iptal edildiğini söyledi.

*Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İzlanda'daki volkanın püskürttüğü küllerin gökten yağmaya başlaması durumunda Avrupalılara evden çıkmamaları uyarısında bulundu.

*Türkiye’de tatil yapan turistler Avrupa'daki bazı hava alanlarının uçuşa kapatılması nedeniyle ülkelerine dönemedi. Muğla ve ilçelerinde tatil yapan turistleri, turizmciler 1 gün misafir etme kararı aldı.

*Atatürk Havalimanı’nda kalan yolcular için TAV, dinlenme odası hazırladı. Binlerce yolcu havalimanında uçaklarının kalkmasını bekliyor.

*Kül bulutu Bulgaristan ve Rusya’ya kadar dayandı. Sofya Havaalanı’ndan yapılacak tüm uçuşlar iptal edildi.

*Ankara’daki Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi, kül bulutunun Türkiye’yi tehdit etmediğini açıkladı.

AVRUPA'DAN HAVAALANI MANZARALARI:

















AirportHaber.com

'KÜL BULUTU KÂBUSU'NDA SON DURUM! (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
thy yolları pazartesi sabahdan itibaren ucuslara baslar merakda tasada kalmayın inanmayan beklesın görsün !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnanmak lazım çünkü bizden daha farklı verilerle değerlendirme yapıyor. Bizdeki veri Bulgaristanın komşu olduğu(zaten bulgaristan EU eklektiği olduğundan kapattı aslında bu verilerle gerek yok) Ama met. bilimsel çalışıyor; 8-11.000 mt rüzgarları incelendiğinde Türkiye için en azından bugün bir problem olmadığı anlaşılıyor açıkca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bazı arkadaşlara belirtmek isterimki, böyle doğal afet durumlarında, yada dünyanın bir bölümünü tehdit eden kriz durumlarında, o bölgenin coğrafik olarak yakınlarında bulunan diğer ülkelerin hepsi alarm durumuna geçer. Emin olun meteoroloji yada ilgili kurumlar çoktan alarma geçmişlerdir. Neden tehdit yok deniyor sorusunun cevabı ise, toplumu korkutmamak adınadır. Biraz akıl ve mantık lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılık haberlerı ıle ılgılı bır sıtede meteorolojık bır olayı kalkıp sıyasete cevıren sen ve senın gıbı provekator zıhnıyetler sayesınde yorumlar ne okunur oldu nede haber takıp edılır oldu.bunu yazıdıgım ıcın ve bunu okuyarak vakıtlerını caldıgım butun aırporthaber takıpcılerınden ozur dılıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
meteorolojiye inanmıyorum. neden tehdit etmesin ki? rüzgarın yönüne ve hava sıcaklığına bağlı olarak bulut yön değiştirebilir. bu açıklamanın yerine, ne olur ne olmaz, valilikler tedbirlerini alsınlar açıklaması, insanları da tedbir almaya yönlerdirirdi. ne zaman adam olacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara Meteorolojisi sanırım Türkiyenin haritadaki yerini bilmiyor olsa gerek hatırlatalım Türkiye Bulgaristan'ın doğu komşusu.. Ama badem bıyıklı yöneticiler Türkiyeyi iran ve suudi arabistan civarında olduğunu düşündükleri için bulutun gelmeyeceğini söylemiş olabilirler. Ya da RTE nin İzmirliler ve Egeliler için söylediği "GAVUR" kelimesi gibi oraları ellerine geçiremedikleriden Türkiyede olduğunu düşünmüyorlar...( Kayseri - Konya gibi eyaletler onlara göre Türkiye olsa gerek) Bu durumda da kendilerine bir harita hediye etmek isterim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyamız hiç değilse bir kaç gün de olsa nefes almış olacak,yanardağ külü doğanın kendi parçası ancak uçaklardan salınan artık her neyse tamamen insanoğlunun eseri malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000