30 Mart 2009, Pazartesi 18:36:02

Kriz, TAV'a vız geldi!

TAV Havalimanları Holding A.Ş. 31 Aralık 2008 tarihinde sona eren dönemde 8,9 milyon TL (4,7 milyon Avro) net kâr açıkladı. TAV Havalimanları Holding ayrıca faaliyetlerinden 226 milyon Avro nakit elde etti. Bu rakamın, şirketin kuruluşundan bu yana ulaşılan en yüksek seviye olduğu ifade edildi.
  • yatsın kalksın asıl thy ona dua etsin....
  • yatsın kalksın thy ye dua etsin..
  • valla helal olsun

TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener “TAV Havalimanları Holding 2008 yılında organik ve inorganik büyümesine devam ederek operasyonel ve finansal olarak ciddi büyüme rakamları yakalamıştır. Toplam ciroda bir önceki yıla oranla %25, operasyonel kârlılıkta ise %129’luk artış gerçekleştirilmiştir. Portföyümüze yeni kattığımız işlerde de yatırımlarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Hepimizin bildiği gibi TAV Havalimanları, altyapı endüstrisinde bir büyüme hikâyesidir. Stratejisi büyüme olan şirketlerin devam eden yatırımları nedeniyle ilk yıllarda kâr açıklamalarının zor olduğu bilinmektedir. Hız kesmeden devam eden yatırımlarımızla birlikte, hem kâr açıklayabilmemiz, hem de personel sayımızı %19 oranında artırarak ekonomiye sağladığımız katkı dikkate alındığında, kriz ortamında aldığımız çok hızlı kararların, çalışanlarımız arasındaki iletişimin ve bu hacimdeki bir işi yönetebilmenin yegâne yöntemi olan analitik yönetimin en güzel örneğini sergilemiş olduğumuz açıktır. Bu kriz ortamında yolcu konforunu  ve maliyet disiplinimizi bozmadan, özellikle mevcut işlerimizin yüksek nakit yaratma kapasitesi ve operasyonel kârlılığımız ile, 2008 yılında şirketimiz konsolide bazda 8,9 milyon TL (4,7 milyon Avro) net kâr elde etti. Bu rakam, bu kriz ortamında firmamızın yaptığı işlerin, dış şoklara dayanaklılığının bir göstergesidir” dedi. 

2008 yılında, Türkiye ve yurtdışındaki operasyonlarımız kârlı bir şekilde büyümeye devam etti. Geçtiğimiz yıl TAV Havalimanları Holding’in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı %4 artarak 36 milyona ulaştı. Amiral gemimiz olan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni kullanan yolcu sayısı da %8 oranında artış sergiledi. Benzer şekilde, yolcu başına duty free harcaması 2007’de 14,8 Avro seviyesindeyken 2008 yılında 15,4 Avro’ya yükseldi.

Geçtiğimiz beş yıl içinde toplam tutarı 1,8 milyar Avro olan yedi büyük uluslararası proje finansmanı işlemini başarıyla tamamlayarak sektörde ve uluslararası piyasalarda önemli bir bilinirlik düzeyine ulaşan TAV Havalimanları olarak, her projemizde çıtayı biraz daha yükselterek, daha iyi finansman yapıları ve koşullarına imza atıyoruz. Havalimanı altyapı ve hizmetlerinin yatay ve dikey entegrasyonunu ve iş çeşitliliğini esas alan yenilikçi iş modeli ile TAV Havalimanları Holding büyümesini ve kârlılığını sürdürmeye devam edecektir”.

Kriz, TAV'a vız geldi!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yatsın kalksın asıl thy ona dua etsin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yatsın kalksın thy ye dua etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
valla helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000