17 Kasım 2011, Perşembe 19:30:54

KAZANAN BELLİ OLDU... İŞTE ZAFERİN ADI...

Dev ihaleyi kazanan fima TAV oldu...
  • Çok merak ediyorum bu şirketlerde ihale hazırlığını kimler yaptı ? Nasıl hesap yaptı ? Hala çalışabiliyorlar mı ?
  • Artık yorum yapmaya bile gerek yok,Allah hayırlısını nasip etsin..TAV Havalimanları Holding hakkaten bu alnada rakipsiz,ihaleye yaklaşılan ciddiyet de ortada.Kim en çok istediyse o aldı ,almaya da devam edecek.
  • Limak tam anlamiyla sutten agzi yandigi icin yogurdu ufleyerek yemeye calisiyor.. SAW'a 3.1 milyar dolar yatirdigi icin felegi sasmis tahmin edildigi gibi.. TAV'a tebrikler, diger firmalara da hesap-kitap yapmayi bilen ust duzey yoneticiler temenni ediyorum..
  • eee olacağı buydu zaten, şirket sahibleri saw ceo ve diğer üst yöneticileri ile uğraşacağına kendi ekiplerini bir kontrol etsinler. yok şunun bagajı niye gelmedi yok niye bu uçak hala havalanmadı diye bu iş olmaz
  • Gerçekten ne kadar tuhaf bir durum bence bu iki Şirket üst düzey yöneticilerini tekrardan gözden geçirmeli. Bu kadar amatörce bir yaklaşım olamaz
  • İlk tekliflere bakınca bir acayiplik var diye düşündüm. TAV herkesi 3'e 5'e nasıl katlıyor diye garipsedim. Ama son tekliflerde ICF ve TAV birbirine bu denli yakın olduğuna göre durum normal gibi. Limak hazırlanmamaktan ziyade yüksek fiyat vermek istememiş gibi. Güzel İzmir'imize ve TAV'a hayırlı olsun. Bir Ankara'lı olarak Esenboğa kalitesinde bir havalimanını onların da hakkı olarak görüyorum.
  • Sanırım limak ve icf bu tip ihalelere daha profesyonel bir ekiple hazırlanmalı. Yoksa mahçup oluyorlar. Aradaki farklar komik. Nasıl hazırlandılarsa ?
  • Limak grubunun ISG'deki basarısı goz onunde bulunduruldugunda sektorde daha iddialı bir konuma gelebilmesi icin Limak istiyordum. Ama TAV'ın Limak'ı ilk tekliflerde 7'ye son tekliflerde 3e katlaması biraz ezici olmus sanki. Limak'ın son teklifi bile TAV'ın ilk teklifinden dusuk. Galiba bu durum biraz da Limak'ın işin ciddiyetini kavrayamamasından kaynaklanıyor. HAyırlı olsun TAV'a.
  • Burda şirket sahibi gibi birbirini yiyenleri görmek hakikaten çok komik,hepimiz aynı gemideyiz arkadaşlar.Ben bir ICF çalışanı olarak Sani bey'in konuşmasını çok beğendim.Hayırlı olsun,İzmir'de çalışan ve çalışacak arkadaşlara hayırlı kazançlar ve sağlıklar dilerim
  • Limak ilk teklif:54 mio € - TAV ilk teklif:350 mio €--->TAV çalışanları arasında para toplasa Limak kadar teklif verirmiş hahahahaaa :-)))
İzmir Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kazanan firma, verdiği 610 milyon EURO'luk teklifiyle TAV oldu.

Bütün gün süren heyecan kasırgasının kazananı TAV Havalimanları Holding oldu.
 
Sabah saat 10'da başlayan ve yaklaşık 10 saat aralıksız süren ihalede kazanan firma olan TAV, verdiği 610 milyon EURO'luk teklifle zafere uzandı. KDV hariç verdiği bu fiyatla rakiplerini geriden bırak TAV'da moraller adeta tavan yapmış durumda.

Böylece 2015 yılında yapımına başlayarak tam 20 yıl boyunca yeni terminaliyle Adnan Menderes Havalimanı'nı işletecek olan TAV'da şu anda zaferin sarhoşluğu yaşanıyor.
 
1. turdan son tura kadar ara verilmeden sürdürülen ve her görüşmede heyecanın biraz daha arttığı bu sıradışı pazarlık usulü yapılan ihalede zaferi kazanan TAV, 20 yıl boyunca Adnan Menderes Havalimanı'nı işleten firma olacak.

İhale başkanı Zafer Topuz tarafından açıklanan ihale sonucu, salonda pür dikkat ve adeta nefessiz takip edildi.

Zafer Topuz kısa bir açıklama yaparak kazanann yanısıra firmaların ilk teklifleriyle son tekliflerini de belirtti.

İşte katılımcı firmaların ilk ve son teklifleri...

LİMAK-GMR:

İlk teklif: 54 MİLYON EURO+KDV, Son teklif: 216 milyon EURO+KDV

ICF-FRAPORT:

İlk teklif: 100 milyon EURO+KDV, Son teklif: 551 milyon 177 bin EURO+KDV

TAV HAVALİMANARI HOLDİNG:

İlk teklif: 350 milyon EURO+KDV, Son teklif: 610 milyon EURO+KDV

Bu arada zaferi kazanan TAV CEO'su Sani Şener AirportHaber'e yaptığı özel açıklamada, 'İç hatlar terminalini kazanmış olmak bize büyük bir mutluluk yaşattı. Orada çalışan 1000 personelimiz artık oradan emekli olabilecekler. Hayırlı olsu' dedi.



AirportHaber.com
KAZANAN BELLİ OLDU... İŞTE ZAFERİN ADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (111)

Misafir ~ 12 yıl önce
Çok merak ediyorum bu şirketlerde ihale hazırlığını kimler yaptı ? Nasıl hesap yaptı ? Hala çalışabiliyorlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Artık yorum yapmaya bile gerek yok,Allah hayırlısını nasip etsin..TAV Havalimanları Holding hakkaten bu alnada rakipsiz,ihaleye yaklaşılan ciddiyet de ortada.Kim en çok istediyse o aldı ,almaya da devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Limak tam anlamiyla sutten agzi yandigi icin yogurdu ufleyerek yemeye calisiyor.. SAW'a 3.1 milyar dolar yatirdigi icin felegi sasmis tahmin edildigi gibi.. TAV'a tebrikler, diger firmalara da hesap-kitap yapmayi bilen ust duzey yoneticiler temenni ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eee olacağı buydu zaten, şirket sahibleri saw ceo ve diğer üst yöneticileri ile uğraşacağına kendi ekiplerini bir kontrol etsinler. yok şunun bagajı niye gelmedi yok niye bu uçak hala havalanmadı diye bu iş olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gerçekten ne kadar tuhaf bir durum bence bu iki Şirket üst düzey yöneticilerini tekrardan gözden geçirmeli. Bu kadar amatörce bir yaklaşım olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İlk tekliflere bakınca bir acayiplik var diye düşündüm. TAV herkesi 3'e 5'e nasıl katlıyor diye garipsedim. Ama son tekliflerde ICF ve TAV birbirine bu denli yakın olduğuna göre durum normal gibi. Limak hazırlanmamaktan ziyade yüksek fiyat vermek istememiş gibi. Güzel İzmir'imize ve TAV'a hayırlı olsun. Bir Ankara'lı olarak Esenboğa kalitesinde bir havalimanını onların da hakkı olarak görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sanırım limak ve icf bu tip ihalelere daha profesyonel bir ekiple hazırlanmalı. Yoksa mahçup oluyorlar. Aradaki farklar komik. Nasıl hazırlandılarsa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Limak grubunun ISG'deki basarısı goz onunde bulunduruldugunda sektorde daha iddialı bir konuma gelebilmesi icin Limak istiyordum. Ama TAV'ın Limak'ı ilk tekliflerde 7'ye son tekliflerde 3e katlaması biraz ezici olmus sanki. Limak'ın son teklifi bile TAV'ın ilk teklifinden dusuk. Galiba bu durum biraz da Limak'ın işin ciddiyetini kavrayamamasından kaynaklanıyor. HAyırlı olsun TAV'a.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burda şirket sahibi gibi birbirini yiyenleri görmek hakikaten çok komik,hepimiz aynı gemideyiz arkadaşlar.Ben bir ICF çalışanı olarak Sani bey'in konuşmasını çok beğendim.Hayırlı olsun,İzmir'de çalışan ve çalışacak arkadaşlara hayırlı kazançlar ve sağlıklar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Limak ilk teklif:54 mio € - TAV ilk teklif:350 mio €--->TAV çalışanları arasında para toplasa Limak kadar teklif verirmiş hahahahaaa :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000