26 Eylül 2011, Pazartesi 08:10:21

KAVGA BELEDİYEYE TAŞINDI...

Havalimanları ile şehir merkezleri arasında yolcu taşınması konusunda Havaş ile Havataş arasında büyük bir rekabet var. Havaş, Havataş'ı 'adını ve otobüs rengini taklit etmekle' suçluyor...
  • sırada yolcu çok sıradan al 2o metre git sonra taksici inermisiniz der ve sizi indirir havalanından çıkın ca indirilen 2o-30 müşteri daha görünür bu rezalete kim nezaman bunlara dur diyecek turislere bunların yapılması çok ayıp birileri lütfen bunlara durdesin yada diledigim taksiye bine bileyim(genel)
  • şu rezalete bakın ...bir de tav ödül alıyormuş..ahl şöyle iyiymiş böyle güzelmiş...thy bilmem kaçıncı olmuş..bu rezilliği yaşayanların büyük çoğunluğu THY yolcuları..THY neler yapıyor bu rezaletler karşısında? hiçbir şey..hepsi yalan..mülki idare amiri,trafik büro amiri,güvenlik amirinin olmadığı bir yer AHL...öyle olsa bu kadar araç uluorta istediği yere park edebilir mi? maganda taksiciler ortalığı savaş alanına çevirdikleri halde hala orda taksicilik yapabilirler mi? bu otobüsçüler AHL nı otogara çevirebilirler miydi? nerden baksan rezillik nerden baksan sorumsuzluk nerden baksan bana necilik nerden baksan işini sevmeyerek yapan devlet memurlarının zaafiyeti...
  • Havataş adı altındaki bu kopyacı firma zaten muhafazakarlara hizmet vermiyor mu ? Otobüslerin önü selamlık, arkası da haremlik olacakmış.
  • havaş ile uzaktan yakından bir ilgim yok ama buradaki sistemde sanıyorum 1-2 hat ile ilgili açılmış ihale yüzünden Havaş ın tüm hatlardan çekilmesini istemek pek adil değil sanırım, herkes bildiği işi yaparsa daha sağlıklı olur sanıyorum günaydın turizm okul- personel taşımacılığı işini biliyor , havaalanı taşımacılığı işi ile havaş daha etkin sanıyorum.
Havalimanları ile şehir merkezleri arasında yolcu taşınması konusunda Havaş ile Havataş arasında büyük bir rekabet var. Havaş, Havataş'ı 'adını ve otobüs rengini taklit etmekle' suçluyor. Havataş ise rakibinin İstanbul Atatürk Havalimanı-Taksim, Sabiha Gökçen-Taksim ile Atatürk Havalimanı-Bakırköy İskelesi arasında yetkisi olmadığı halde yolcu taşıdığını öne sürüyor.

Yılın ilk 8 ayında uçakla seyahat edenlerin sayısı yüzde 14'lük artışla 78 milyon 324 bin 258'e ulaşırken, yolcuların havalimanlarından şehir merkezine naklinde rekabet kızıştı. En büyük rekabet İstanbul'da Havaş ile Havataş arasında yaşanırken, iki firma arasındaki tartışma Büyükşehir Belediyesi'ne taşındı. Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) alınan izinle yolcu transferini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rekabetten yana sıkıntımız yok ancak adımızın taklit edilmesi ve otobüslerin rengine itiraz ediyoruz." dedi. Aralık 2010'da yapılan ihaleyi kazanan Havataş ise Havaş'ı İstanbul Atatürk Havalimanı-Taksim, Sabiha Gökçen-Taksim ile Atatürk Havalimanı-Bakırköy İskelesi arasında yolcu taşıma yetkisi olmadığı halde taşımacılık yapmakla suçluyor.
 
Havaş Genel Müdürü Yücel, Türkiye gelinde 22 havalimanında yer işletme hizmeti sunduklarını, 126 otobüsle 17 havalimanında da şehir merkezine yolcu transferi sağladıklarını söyledi. Şirket, TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Batum Uluslararası Havalimanı'na bağlantı sağlayan Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda yaşayan vatandaşlara seyahat kolaylığı getiren Hopa Yolcu Terminali'ni de işletiyor. Müjdat Yücel, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden geçen yıl 'yeşil kuruluş' unvanı alan şirketimiz, yurtiçi ve yurtdışındaki havalimanlarında 200'ün üzerindeki havayolu şirketine yolcu ve bagaj, birim yükleme araçları kontrolü, ramp, uçak temizlik, yük kontrolü ve haberleşme, kargo, uçuş operasyon, ulaşım, temsil hizmeti veriyor." şeklinde konuştu. Yücel, Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden aldıkları ruhsat ve izinlerle havalimanları ile şehir merkezi arasında 28 yıldır yolcu taşıma hizmeti sunduklarını kaydetti. Toplu taşıma işi değil uçaklara ve yolculara entegre hizmet sunduklarına işaret eden Yücel, Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) alınan izinle yolcu transferini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yücel, İETT'nin, hava-kara-deniz entegrasyonunu sağlamak üzere Aralık 2010'da 5 hatta ihale açtığını, kendilerinin de İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile şehir merkezi ve Atatürk Havalimanı-Yenikapı İDO arasındaki yeni hatlar için ihaleye katıldıklarını söyledi. Yücel, İETT'nin, uçak yolcusunun bagajını taşıyacak otobüsü bulunmadığı ve yeterli konforu sağlayamadığı gerekçesiyle ihale açtığına işaret ederek, "Uçakla başlayan ve deniz otobüsüyle devam eden konforun sağlanması gerekiyor. Biz bunu yapmaya çalışırken, ihaleyi kazanan firmanın Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak seferlerimizi durdurmaya çalışması haksızlık. Rekabetten yana sıkıntımız yok ancak adımızın taklit edilmesi ve otobüslerin rengine itiraz ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Müjdat Yücel, yolcu emniyeti ve konforuna büyük önem verdiklerini, filoyu her 3-4 yılda yenilediklerini ve yaklaşık 4 milyon Euro tutarında 18-20 otobüs satın aldıklarını kaydetti. "Bu yenilemeyi yapmazsanız müşteri memnuniyetini sağlayamazsınız." diyen Yücel, yasal mercilerden aldıkları yetkiyle havalimanı-şehir merkezi arasında yolcu taşıma hizmeti sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Mustafa Gün / ZAMAN
KAVGA BELEDİYEYE TAŞINDI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
sırada yolcu çok sıradan al 2o metre git sonra taksici inermisiniz der ve sizi indirir havalanından çıkın ca indirilen 2o-30 müşteri daha görünür bu rezalete kim nezaman bunlara dur diyecek turislere bunların yapılması çok ayıp birileri lütfen bunlara durdesin yada diledigim taksiye bine bileyim(genel)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu rezalete bakın ...bir de tav ödül alıyormuş..ahl şöyle iyiymiş böyle güzelmiş...thy bilmem kaçıncı olmuş..bu rezilliği yaşayanların büyük çoğunluğu THY yolcuları..THY neler yapıyor bu rezaletler karşısında? hiçbir şey..hepsi yalan..mülki idare amiri,trafik büro amiri,güvenlik amirinin olmadığı bir yer AHL...öyle olsa bu kadar araç uluorta istediği yere park edebilir mi? maganda taksiciler ortalığı savaş alanına çevirdikleri halde hala orda taksicilik yapabilirler mi? bu otobüsçüler AHL nı otogara çevirebilirler miydi? nerden baksan rezillik nerden baksan sorumsuzluk nerden baksan bana necilik nerden baksan işini sevmeyerek yapan devlet memurlarının zaafiyeti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havataş adı altındaki bu kopyacı firma zaten muhafazakarlara hizmet vermiyor mu ? Otobüslerin önü selamlık, arkası da haremlik olacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havaş ile uzaktan yakından bir ilgim yok ama buradaki sistemde sanıyorum 1-2 hat ile ilgili açılmış ihale yüzünden Havaş ın tüm hatlardan çekilmesini istemek pek adil değil sanırım, herkes bildiği işi yaparsa daha sağlıklı olur sanıyorum günaydın turizm okul- personel taşımacılığı işini biliyor , havaalanı taşımacılığı işi ile havaş daha etkin sanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000