13 Haziran 2013, Perşembe 12:09:51

'KARDEŞİM İHALEYİ NEDEN ALMADIN' DİYEN OLMADI!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 3. havalimanı ihalesinden çekilmelerine ilişkin olarak bazı açıklamalarda bulundu...
  • Ataturk Havaalanini kaybettin sen bu konuda bizi bir aydinlat istersen???
  • Yerinde bir karar. Ucuncu havaalani diyerek insanlar aldatiliyor. Gunumuzdeki toplumsal ve sosyal gelismelere bakacak olursak yeni havaalani yapilamiyacak. Zaten bu parmak gosterilerek ve bilimsel calisma yapilmadan verilen bir karar. AHL Turkiyenin dunyaya acilan kapisi ve markasi. Etrafindaki altyapisi ile yerlesik bir kurulus.
  • Eğer yatırımcıların sana "Kardesim neden almadın ihaleyi" diye sormadılarsa "2.032.000.000 USD'ı nasıl ve niye teklif ettin" diye niye sormadılar???????
  • izmire o kadar para vereceğinize istanbula yatırım yapsaydınız, merka etmeyin izmirin sezonu 3-5 ay belki ama istanbul 365 gün 24 saat çalışıyor. atalarım geldi aklıma şimdi ne güzel söylemişler, kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş / yalancının mumu yatsıya kadar yanar vs.. bazı beceriksizlikleri örtmek için gereksiz yorumlar yaparak bu internet sitesinin sayfasını meşgul etmeye bile değmez artık
  • izmiri almasaydiniz, burada daha ileri teklif verebilirmiydiniz . Bunu merak ediyorum. İzmir yormus olabilirmi ..
  • Isini bilirsin
  • Gerçekten kötü niyetle yazmıyorum. İhaleyi sadece bir firma alacaktı ve bu bir yarış ama kaybedilen ihalenin ardından yapılan açıklama beni tatmin etmedi. Hoş tatmin olsam elime geçecek bir şey yok ama rakamlar büyük olunca ister istemez insanın ilgisini çekiyor. Açıklamayı okuduktan sonra rakamlardan emin olmak için airporthaber arşivini taradım. İhaleyi kazanan firma 22.152.000.000 vermiş. TAV ise çekilmeden önce 22.032.000.000 teklif vermiş. Yani arada 120.000.000 fark var. Evet fark gerçkenten çok yüksek, sıfırları yazarken bir kaç kez kontrol ettim ama milyar dolarların zikredildiği bir ihalede bu rakamın çok bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum. İhale 22.032.000.000 bedel ile TAV'a kalmış olsaydı bahsi geçen milyar dolarlık kirada değişen pek bir şey olmayacaktı gibi sanki. Dilerim TAV gibi memleketimizin incisi bir firma yeni havalimanını aratmayacak yeni ihaleleri kazanır ve hem büyümeye hemde binlerce çalışanına kazandırmaya devam eder.
  • "Kendilerinin işlerini kaybetme risklerinin olmadığını, bizim İstanbul'un yerine geçecek bir işi mutlaka en kısa sürede almaya çalışacağımızı söyledim" Ankara Esenboğa'yı daha aktif çalıştırmayı hiç düşündünüz mü? 2. pist yapılacak. siz yapın. işletme sürenizi uzatsınlar.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: "Havalimanı ihalesinden çekilmemizin ardından yatırımcılarımız, yatırdıkları paralarını pahalı bir ihalede harcamayacağımızı gösterdiğimiz için bana ve benimle birlikte olan yönetici arkadaşlarıma teşekkür etti. "Yatırımcılarımızdan bana '3. havalimanını niye almadın?' diyen olmadı. Kimse çıkıp da 'Kardeşim neden almadın?' demedi" şeklinde konuştu.

"Kimse çıkıp da 'Kardeşim neden almadın' demedi"

Şener, üçüncü havalimanı ihalesinden çekilmelerine ilişkin şunları anlattı:

"Öncelikle Türk iş adamının geleneği olarak işi alana hayırlı Uğurlu olsun demek istiyorum. İkincisi, Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız bu projeyi çok istiyor ondan dolayı da inşallah başarılı olurlar diyorum. Ama bizim neden almadığımızı söyleme hakkımız var. Çünkü bu açık bir ihaleydi ve biz bunu almadık. 10 milyar avro yatırım yapıp, her yıl 1 milyar avro kira vererek bir havalimanı işletme matematiğinin çalışacağına biz inanmıyoruz. Bizim gibi bizim yatırımcılarımız da buna inanmıyor. Bu çok pahalı bir havalimanı sistemi... Havalimanı işletmeciliği solo bir iş değildir, konsolide bir iştir."

Çekilme sonrası şirket çalışanlarına ve yatırımcılarına yönelik uyguladığı politikayı da açıklayan Şener, şunları kaydetti:

"Ben ihale sonrası bir CEO olarak 20 bin civarındaki personelimin hemen hemen hepsine ulaştım. Öncelikle hepsine bu işten neden çekildiğimizi, bu işi alırsak kendileri için de zor olacağını anlattım. Kendilerinin işlerini kaybetme risklerinin olmadığını, bizim İstanbul'un yerine geçecek bir işi mutlaka en kısa sürede almaya çalışacağımızı söyledim... Onlar da bize inanıyorlar. Böyle bir çalışmamız da var. Kuzey Amerika, Latin Amerika, Güney Doğu Asya, Afrika Bölgelerinde zaten masamızda hazır olan satın almalar ve ihaleler vardı.

Bunlara şimdi tek tek bakmaya başlıyoruz. TAV gibi bir firma mutlaka Atatürk Havalimanı'nın yerine geçecek bir havalimanını portföyüne katacak. Kattığımız anda ne bize ne de çalışanlarımıza bir şey olmaz. İkinci olarak da, küçük bir dünya turuna çıkıp 100 civarındaki yatırımcımızı ziyaret ettim. Hepsi kendi yatırdıkları paralarını pahalı bir ihalede harcamayacağımızı gösterdiğimiz için bana ve benimle birlikte olan yönetici arkadaşlarıma teşekkür etti. Biz her zaman akıllı büyüme peşindeyiz.  Yatırımcılarımızdan bana '3. havalimanını niye almadın?' diyen olmadı. Kimse çıkıp da 'Kardeşim neden almadın' demedi" diye konuştu.

'KARDEŞİM İHALEYİ NEDEN ALMADIN' DİYEN OLMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Elindeki ~ 11 yıl önce
Ataturk Havaalanini kaybettin sen bu konuda bizi bir aydinlat istersen???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Yerinde bir karar. Ucuncu havaalani diyerek insanlar aldatiliyor. Gunumuzdeki toplumsal ve sosyal gelismelere bakacak olursak yeni havaalani yapilamiyacak. Zaten bu parmak gosterilerek ve bilimsel calisma yapilmadan verilen bir karar. AHL Turkiyenin dunyaya acilan kapisi ve markasi. Etrafindaki altyapisi ile yerlesik bir kurulus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYY COK KOMİKSİN ~ 11 yıl önce
Eğer yatırımcıların sana "Kardesim neden almadın ihaleyi" diye sormadılarsa "2.032.000.000 USD'ı nasıl ve niye teklif ettin" diye niye sormadılar???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış strateji ~ 11 yıl önce
izmire o kadar para vereceğinize istanbula yatırım yapsaydınız, merka etmeyin izmirin sezonu 3-5 ay belki ama istanbul 365 gün 24 saat çalışıyor. atalarım geldi aklıma şimdi ne güzel söylemişler, kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş / yalancının mumu yatsıya kadar yanar vs.. bazı beceriksizlikleri örtmek için gereksiz yorumlar yaparak bu internet sitesinin sayfasını meşgul etmeye bile değmez artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir ~ 11 yıl önce
izmiri almasaydiniz, burada daha ileri teklif verebilirmiydiniz . Bunu merak ediyorum. İzmir yormus olabilirmi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 11 yıl önce
Isini bilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ettim. ~ 11 yıl önce
Gerçekten kötü niyetle yazmıyorum. İhaleyi sadece bir firma alacaktı ve bu bir yarış ama kaybedilen ihalenin ardından yapılan açıklama beni tatmin etmedi. Hoş tatmin olsam elime geçecek bir şey yok ama rakamlar büyük olunca ister istemez insanın ilgisini çekiyor. Açıklamayı okuduktan sonra rakamlardan emin olmak için airporthaber arşivini taradım. İhaleyi kazanan firma 22.152.000.000 vermiş. TAV ise çekilmeden önce 22.032.000.000 teklif vermiş. Yani arada 120.000.000 fark var. Evet fark gerçkenten çok yüksek, sıfırları yazarken bir kaç kez kontrol ettim ama milyar dolarların zikredildiği bir ihalede bu rakamın çok bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum. İhale 22.032.000.000 bedel ile TAV'a kalmış olsaydı bahsi geçen milyar dolarlık kirada değişen pek bir şey olmayacaktı gibi sanki. Dilerim TAV gibi memleketimizin incisi bir firma yeni havalimanını aratmayacak yeni ihaleleri kazanır ve hem büyümeye hemde binlerce çalışanına kazandırmaya devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa ne güne? ~ 11 yıl önce
"Kendilerinin işlerini kaybetme risklerinin olmadığını, bizim İstanbul'un yerine geçecek bir işi mutlaka en kısa sürede almaya çalışacağımızı söyledim" Ankara Esenboğa'yı daha aktif çalıştırmayı hiç düşündünüz mü? 2. pist yapılacak. siz yapın. işletme sürenizi uzatsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000